שעות עבודה

שעות עבודה

מה הן שעות העבודה השבועיות בהייטק (הממוצעות) 9,10 או 11 שעות ליום. האם בחוזה עבודה בדר"כ מציינים כמה שעות אמורים לעבוד לפחות לשבוע? ומה בדר"כ כמותן?

בחברות גדולות

העבודה היא בדר"כ 9 שעות - יחד עם זאת רצוי לתת 10 (לפחות חלק מן הימים).

אניטה007

New member
אני עובדת בחברה גדולה ו...

רשמית זה 9 שעות ביום אבל אני יכולה לומר לך שאחרי תקופת מה הרבה עובדים עושים גם פחות מזה ואף אחד לא אומר להם מילה כל עוד העבודה שלהם מתבצעת. מגיעים מאוחר, יוצאים להפסקות צהריים של שעה וחצי והולכים הביתה ב-17:00. " רצוי לתת 10 " - זה מאוד תלוי במקום העבודה, במחלקה וכו'.

זה מאד תלוי בחברה

ברוב המקומות, שבהם עבדתי, שעות העבודה היו 9 שעות רשמיות ועוד שעה או יותר באופן לא רשמי. היו מקומות, שגם הייתי מגיע ביום שישי לעבוד, ובמקרים מאד לחוצים גם ביום שבת. במקומות טובים, ידעו גם לתגמל את העובדים. לדוגמא, באחד המקומות, היינו חייבים לשחרר פרוייקט בזמן, ועבדנו כל סוף השבוע (שישי ושבת ומדובר בכל היום לא במספר שעות סמליות). לאחר שסיימנו לעבוד על הפרוייקט קיבלנו 3 ימי חופש על חשבון מקום העבודה. יצא לי גם לעבוד בחברות מאד גדולות, שהן לא חברות טכנולוגיות, אלה חברות עם אגף טכנולוגי, שמטפל בארגון בלבד. במקומות האלו, אפשר לעבוד גם פחות מ9 שעות, כמו שאניטה מתארת, ואיש לא יגיד מילה. האמת היא, שלמרבה הצער, גם לא תמיד בודקים אם העובדים מבצעים את עבודתם (לפחות לא במקומות, שאני הייתי). בכל מקרה אני לא נהנתי לעבוד ב2 מקומות כאלו, והתפטרתי ע"מ לעבוד בחברות הי טק אמיתיות. אני מודה, שלפעמים אני מתגעגע לימים, שבהם יכלתי לצאת מהמשרד ב4 אחה"צ (במיוחד בימים, שבהם אני מגיע הביתה ב10 בלילה
).

אניטה007

New member
אנחנו אכן

יושבים במקום לא טכנולוגי, במחלקת מחשוב (אצל לקוח) מטעם חברת IT מאוד גדולה ולכן מה שהולך אצלנו בלשון המעטה זה פשוט "בית זונות". לפעמים אני פשוט בהלם מהשעות בהן ראשי צוותים מגיעים לעבודה (זה אף פעם לא לפני 10, לפעמים 11, יכול להיות גם מאוחר יותר). מה שכן העבודה בהחלט מתבצעת וזה מקום עם הרבה חופש אישי, אתה יכול לבוא לבוס ולומר שבא לך ללמוד טכנולוגיה X ואתה מוזמן לעשות את זה בזמנך הפנוי והם גם מוכנים להשקיע בקורסים שמעניינים את העובד (אם זה קשור לתחום העיסוק או שהוא החליט לעשות הסבה...אם הוא נמצא מתאים). אבל כן, היו גם תקופות של פרויקטים גדולים בהם היה צריך להישאר מצאת החמה עד צאת הנשמה, אבל לא לעיתים קרובות מדי.

EyalPolo16V

New member
זה תלוי בסוג החברה וגם בתקופה

יש תקופות של לחץ שבהן אין ברירה אלא לעבוד בטירוף, ויש תקופות שאפשר להוריד קצת את הרסן מכיוון שאין לחץ של פרוייקטים. במשרות סטודנט , שבהן לי יש נסיון מסויים, לעתים מתחייבים על מספר שעות ולפעמים לא.

עפ"י חוק אם איני טועה

יום עבודה לאנשים שאינם עובדים ביום שישי הוא 9 שעות אם עובדים יום שישי אזיי כל יום עבודה במהלך השבוע הינו בן 8 שעות. מכסת השעות החודשית היא בד"כ מספר ימי החול כפול 9 שעות בבמוצע זה נע לדעתי בין ה 180-190 שעות בחודש. אם אתה עובד בחוזה אישי מקובל לציין בחוזה את מספר שעות העבודה השבועיות אותם הינך אמור לעבוד לדוגמא 44 שעות שבועיות ואם המעביד בסדר יצויין בסעיף נוסף שמעבר לכך ישולמו שעות נוספות בתעריף כזה או אחר. אם המשכורת הינה גלובלית ייתכן ויהיה מצויין שאין תוספת שעות נוספות אז פה ייתכנו שתי דברים: 1 המשכורת אמורה להיות מכובדת כזאת שתגרום לך להרגיש שגם אם נשארת מספר שעות נוספות עדיין השעות תהינה מגולמות כבר במשכורת. 2.משכורת פחות מכובדת שתגרום לך להרגיש שככל שאתה נשאר שעות נוספות המעסיק מזמבר אותך ואתה יוצא פרייאר. במקומות מכובדים, המשכורת סה"כ אמורה להתאים לציפיות של העובד, ולטובת העובד רצוי שהוא יתאים את עצמו לציפיות של המשכורת (-: כלומר לעיתים הולכים בזמן לעיתים יותר מאוחר וכשקורה שהעובד צריך לצאת יותר מוקדם לוודא שאף אחד לא עושה לו פרצופים, כי אזיי אז מתחילות הבעיות והחוסר סיפוק של העובד. זה הכל בתימצות

izackv

New member
עם תיקון חשוב..

תוכניתנים ואנשי היטק מוגדרים הרבה פעמים כ"משרות אמון" המשמעות היא שחוק שעות עבודה ומנוחה מאוד מסוייג לגביהם. לכן מספר השעות נתון לפרשנות ויכול להיות הרבה יותר מ 9 שעות ביום.

למעלה