שעות עבודה בהייטק

cppcpp

New member
שעות עבודה בהייטק

אשמח אם פוסט זה יהיה ללא ציניות.
תראו.קק
אני אוהב את התחום,יודע שאני רוצה לעבוד בו
אבל ממה שאני רואה בשוק המינימום משרה זה 9 שעות ביום.והרבה פעמים זה גם 10 ובלחצים(השאלה כל כמה זמן זה לחצים) זה יותר
תוסיפו נסיעה לעבודה ובחזור..
איך אפשר לנהל חיי משפחה בכיף?
ליבוד מ 8 עד 6 ,תגיע הביתה 6 וחצי 7 במקרה הטוב...
הילדים כבר ישנים..וכבר השמש שקעה...
אז ברור שהשכר טוב והעבודה מאתגרת אבל עדיין..
המקום היחידי ששמעתי שלא כך אבל משמעותית זה התעשיה האווירית שב4יש כבר הסעות הביתה
אשמח לדעתכם
אני טועה?יש משרות של 8 שעות?(לא בררה,איכותיות)
יש מקומות שיוצאים יום בשבוע ב 2?(ולא צריך להשלים יום אחרי)
איך אתם מנהלים חיי חברה ומשפחה,או שאתם מרגישים שאתם חיים כדי לעבוד...
תודה,ערב טוב

zaske

New member
תגיד, מתוך סקרנות גרידא

בחוזים בארה"ב, מה הקף השעות החודשי? זה משתנה או יש סטנדרט לפול טיים כמו שבארץ כמדומני הסטנדרט הרשמי מוגדר כ186 שעות חודשיות?

vinney

Well-known member
מכיר את השיר "Working 9 to 5"?

זה הסטנדרט.
&nbsp
עקרונית זה יכול להשתנות ממדינה למדינה, אבל כמה שידוע לי - 8 שעות עבודה יומיות זה סטנדרט המקובל בארה"ב.
&nbsp
בפועל בהייטק עובדים קצת יותר, אני בדרך כלל נמצא במשרד 9-10 שעות, כולל שעה של הפסקת צהריים/אוכל.

אילן די

New member
אתה מדבר על חוזים ספיציפית או על משרה מלאה?

כי אם אתה Consultant/Contractor, זה תלוי מאד בחוזה. גם אם החוזה הוא לעבודה של 40 שעות בשבוע, יש מקומות שאין להם בעיה שתעבור את המספר הזה ויש מקומות שלא יאפשרו לך לעשות את זה.
אם אתה עובד במשרה מלאה, אז - 8 שעות ביום עם חצי שעה הפסקה באמצע זה החוק.

vinney

Well-known member
אני מדבר על שכירים

כמו בארץ, גם בארה"ב (לפחות בקליפורניה), עצמאים לא כפופים לחוקי שעות העבודה.

אילן די

New member
שרשרתי נכון.

ואם אני מבין אותו נכון, הוא דיבר על חוזים ולא על שכירים.

vinney

Well-known member
אני חושב שהוא התכוון ל״חוזה אישי״ שגם בארץ כל שכיר חותם

ובארץ באמת רשום היקף משרה בשעות, אם אתה כבר לא זוכר. בארה״ב לא ראיתי שרושמים את זה במפורש.

choo

Active member
מה שרשום בארץ הוא "שעות תקן", ולא היקף המשרה

&nbsp
שעות תקן נועדו לאפשר ביצוע חישוב על מנת לשלם על חלקי חודשים, לחשב ימי חופשה וימי חג וכדומה.
&nbsp
כמות השעות החודשיות במשרה, בפועל, משנתה מחודש לחודש, בהתאם לכמות ימי העבודה שיש בו (בין 20-23, כשאין חגים ומועדים)

zaske

New member
השלימו את החסר...

אני אתן לאחרים להשלים את שורת ההטפה.

סיפור אמיתי מאתמול -
אתמול חטפתי קריזה על משהו שנתקע בגלל איזה כלי דפוק, ומרוב הקריזה לא שמתי לב לשעות, ועבדתי 11 שעות, אבל מה היתה גם שעה של סופלקי דפוק במרכז העיר , אז נניח - 10 שעות נטו?
סבבה, היום בבוקר קמתי מעוך לגמרי ועייף מת.
תכל'ס ? לא מבין איך עבדתי ככה בארץ, כאילו בשוטף זה היה ימים של 10 - 10.5 שעות (ברוטו, כן?) ועל זה תוסיפו 45 דקות בפקק לכל כיוון .

היום יש לי רכבת 365 יום , כולל חינם בחג המולד ויום אוסטרליה (אבל יום אוסטרליה הזה אני עושה מסיבה בחצר הגדולה בבית שקניתי על חצר של 600 מ"ר בפחות ממחיר דירה בפתח תקווה ועם תנאי מימון טובים יותר).

בקיצור, מי שמפתח java עם מספר שנות נסיון בעיקר בסרבר ומוכן /רוצה/ יודע גם לעבוד ב web ui , ורוצה שאתפור לו רילוקיישן מפנק לעיר החופשית מלבורן, אתם יודעים מה לעשות.

ipv6

Member

חחח אתה בסדר.
זה באמת משעשע איך אתה מכניס את הבית 600 מטר לכל דבר.

איך הנדל"ן בסידני? נניח דירה במרכז (אזור ג'ורג' סטריט), זה מחיר של ת"א או שזה גם זול?

hadooper

New member
סיפרת בעבר שאתם עובדים שם ב XP, pair programming.

זה אומר שיחד איתך נשאר עוד מפתח 11 שעות?

hadooper

New member
אגב, אם הטמפרטורה במלבורן לא היתה עולה על 25 מעלות

ברוב חודשי השנה, אולי הייתי שוקל...
אבל אני לא יכול בלי האפרוריות המרעננת של לונדון ואמסטרדם.

zaske

New member
מי אמר שאנחנו היינו שוקלים לקחת אותך? :p

א-הא, יום אחד אתה משבח את קליפורניה (לא עונה על דרישות הטמפרטורה שלך)
יום אחר אתה מחרטט על לונדון ואמסטרדם.
אגב, מזג האויר פה הוא די אירופאי, זו אחת הערים הקרות באוסטרליה, ולדעתי זה אחד המינוסים הבודדים באמת שיש במלבורן.

ipv6

Member
האמת מזג האוויר באוסטרליה לא משהו

השמש ממש יוקדת. הפעמים היחידות שנשרפתי בארץ היו בים ושם הייתי נשרף סתם מללכת ברחוב.

zaske

New member
בגלל זה לובשים כובע רחב ושמים קרם הגנה

בכל גן ילדים ובית ספר יש כובעים כאלה , גם ספייר אם הילד שוכח בבית,
ויש מיכלים של קרם, ובכלל המודעות לעניין סרטן העור עדיין גבוה.

לגבי מזג אויר לא משהו - סובייקטיבי, כמות הימים הבאמת חמים במלבורן נמוכה, לדעתי הקיץ במישור החוף גרוע יותר.
כנראה שבבריזביין גרוע יותר ממישור החוף, וכנראה שבאאוטבק האוסטרלי הכי גרוע.

zaske

New member
בתור הבכיר מבין שנינו שחררתי אותו הביתה

גם ככה שום דבר מזה לא הלך ל commit , אלא לחקירה של כלי דפוק שאני מקווה לשכתב באיזו שפת jvm שקר כלשהו.
היה מיותר שהוא ישאר גם.

אפשר לעבוד נורמלי, אבל זה לא מובן מאליו

כתבת שאתה רוצה גם שכר טוב, גם עבודה מאתגרת, וגם שעות עבודה נוחות.
קשה.
בדרך כלל, צריך לוותר על משהו. (בתחום שלנו, ויתור על "שכר טוב" עדיין לא מביא אותך להיות נתמך סעד... שכר נמוך יחסית בהיי טק מאפשר לפרנס משפחה)

בשביל תפקיד עם שעות נוחות, זה בדרך כלל אומר לא להגיע לרמות ניהול מסויימות (בפרט בחברה גלובלית, שבה הרבה ישיבות עבודה הן בשעות הערב). זה אומר לא להוביל את הפרויקט הכי מתקדם והכי לחוץ. אולי אפילו לא לפתח מוצר חדש אלא עבודה עם מוצרים יותר ותיקים והרה יותר רגועים.

אופציה נוספת - להיעזר בשעות הגמישות. לחזור הביתה ב3 בצהריים, להיות עם הילדים - ולחזור למחשב ב9 בערב, אחרי שהם הולכים לישון.

choo

Active member
הסטנדרט המינימלי - 9 שעות ביום במשרד

&nbsp
אל תבנה על למצוא משרות בשוק הכללי שעובדים בהן פחות שעות מזה - הן לא שכיחות.
&nbsp
אם אתה מחפש מקומות שעובדים בהם עקרונית פחות - אתה צריך לפנות למגזר הממשלתי (התעשייה האוירית היא חברה ממשלתית) ואולי זה גם מקובל במגזר הבנקאי/חברות הביטוח (שם אני לא יודע אלא רק מנחש - תצטרך לשאול מישהו שיודע).
&nbsp
לגבי ניהול חיים פרטיים - צריך להשתמש בשעות הגמישות בשילוב עם יכולת עבודה מרחוק בחלק מהזמן. זה אומר שחלק מהימים אתה יוצא מוקדם ובחלק נשאר מאוחר. זה אומר שכשיש לך ביקור טכנאי - אתה פשוט עובד מהבית במקום לקחת חצי יום חופש - ואז נשארים לך יותר ימי חופש למטרות אמיתיות. זה אומר שאם צריך לצאת לסידורים (קניות, מוסך, ביקור במשרדי ממשלה וכדומה) אפשר לצאת מוקדם יותר ואפשר להשלים אחרי כן עוד שעה מהבית בערב, וכן הלאה. בסופו של יום, אם אתה גר באזור המרכז - קח בחשבון שההשקעה בעבודה (כולל נסיעות) תהיה בסביבות 11-10.5 שעות ביממה בממוצע. אם אתה ישן 7 שעות - זה משאיר 6-6.5 שעות לכל השאר באמצע השבוע.

למעלה