שעות בהן מותר לשפץ

GalSont

New member
שעות בהן מותר לשפץ

שלום לכולם, אני גר בבית דו-משפחתי ועברתי שנה של בנייה עם קבלן. עכשיו נותרו לי מספר עבודות אחרונות, כגון - טיח על קיר אחד, ציפוי לבנים של קיר אחר וטיח פיגמנטי. שורה תחתונה - העבודה היא שקטה ללא רעש מיוחד. בערב חג סוכות (אתמול) עבדתי והשכנים הזמינו משטרה שזה מפריע להם (למרות שזה לא עושה רעש). אז עכשיו הולכים לפי החוק - מתי בדיוק מותר לעסוק בבניה שלא עושה רעש? אם אני לא טועה עד 23:00. אבל שאלתי היא - מה עם מוצעי שבת וחג? מאיזו שעה, אם בכלל, מותר לעבוד? ואם יש קישור לחוק המדבר על הנושא, אשמח לקבלו. אני קראתי רק את החוק הזה: http://www.tarbut-hadiur.gov.il/harm.html והוא לא אומר הרבה על מוצאי שבת או חג. תודה מראש, גל.

המנעולן

New member
במשטרה לא ידעו להפנותך לחוק?

אז לפי מה בכלל טיפלו בתלונה?! יותר מ-30 שנה אני קבלן ולעולם לא העזתי לעבוד במוצאי שבת או חג בשעות שבין יציאת המועד עד 23.00 מהסיבה הפשוטה שלא כדאי להרוס יום חופש, לא כדאי לשלם לפועלים 200% שכר ונסיעות על 4 שעות עבודה. מבחינת ההתייחסות לשכנים זו תהא חזירות לשמה בכל מקרה ובמיוחד כי קצפך עלה רק בגלל שאסרו עלייך לעבוד בערב חג- מועד האסור לעבודה על פי חוק! אז על מי ולמה תליני? קצת רגישות לסביבה לא תזיק בכלל! ובשאלות משפטיות - יש פורומים לעניני חוק ומשפט ויש גם עורכי דין. חג שמח לך

מאגר

New member
בדברים כאלה לא צריכים להיות צודק

צריכים להיות חכם אתה אומר זה בית דו משפחתי אז על תבדוק את החוק תבדוק את המצב אתה עומד להיות שכן של אותו אדם הרבה שנים אם עתה משפץ כל כך יפה את הבית.וכבר אמרו חז"ל "טוב שכן טוב מאח רחוק" אז נהג בדרך נבונה וחכמה על תעשה לשכינך את מה שלא הייתה רוצה שיעשו לך אולי בגלל שהבית ריק ההד לעבודות שונות גורם לרעש גדול יותר בחוץ ממה שהוא נישמע בפנים,אולי שכנך שומר מסורת ומפריע לו בערב חג שעובדים בסיבבתו. בדרך כלל מקובל לעבוד בין השעות 07:00 עד 13:00 בדברים שמרעישים ומ-13:00 עד 16:00 בדברים שאין בהם רעש ומ-16:00 עד 18:00 בדברים רגילים תוך כיבוד הזולת כלאמר להימנע מרעשים מיותרים או שניתנים לדחיה ומעבר לשעות האלה רק עבודות שהן ממש ממש שקטות וזאת על מנת לשמור על שלום בית ויחס שכנים תקין כך לפחות אני עבדתי כאשר הייתי קבלן חשמל ושיפוצים ולשמחתי הרבה מעולם לא נוצר ריב עם שכנים שבסביבתם עבדתי ההפך הרבה פעמים הייתי כותב מכתב בשם הדיירים שאצלם עשיתי את השיפוץ ומבקש סליחה על אי הנוחות בתקופה הקרובה ולאחר תקופה ארוכה היו מגיעות אלי תגובות של אנשים שאצל פלוני אלמוני שיפצו ובכלל לא היגישו שעשו שיפוץ בבנין. אני הרגשתי עם זה מאוד נוח אז נכון שאין חוק שאוסר ממך לעשות בביתך כרצונך כפוף לחוק שעות מנחוה שבתות וחגים אבל למה להגיע לכל הויכוח הזה ולחפש ריב ומדון במקום ידידות שימחה ואהבה חג סוכות שמח דורון ט

fireman

New member
תיגש

למישהו בשוק השחור, קנה M16 וסגור חשבון.... אבל ברצינות.... אם הבית שלך מוגדר "אתר בניה" כלומר שעוד לא גרים בו עבודה מותרת ביום עבודה רגיל (חול) עד השעה 19:00. אתה כמובן יכול להשתדל וכמו שמאגר הסביר לחלק את העבודה בצורה כזו שלא תפריע בשעות המוגדרות "שעות מנוחה". לגבי ערב חג, דינו כמו יום שישי, עבודה עד השעה 13:00. הכל תלוי בשכנים, יש שכנים זבל ויש שכנים שיבינו את המצב, יבלעו בשקט ויתנו לך לגמור את הסיפור כמה שיותר מהר, זה ישתלם גם מבחינתם בסופו של דבר, פחות ימי הפרעה. אם מדובר בבית שאתה גר בו ולא באתר בניה ביום חול מותר לך להרעיש כאוות נפשך עד 23:00. מבחינתך, תביא את הטייחים, תן להם לעבוד, ותפעיל מוסיקה בקולי קולות.... השכן יכול לקפוץ עד מחר כי סביר להניח שהוא ישמע את המוסיקה הרבה לפני שהוא ישמע את השפכטל על הקיר (כל זה בתנאי שאתה לא מתכוון לחצוב תעלות לחשמל בקיר
)

מבדיקה שעשיתי בנדון-

שיפוץ מותר לעשות ברציפות משעה 7:00 בבוקר ועד שעה 22:00 בלילה. כל התחשבות בשכנים היא מתוך רצון בלבד - אצלינו (בבניין משותף) השכנים מתחתיי עשו שיפוץ רועש לפני מס' חודשים, וזה מה שנאמר לנו ע"י המוקד העירוני.

0 אור 0

New member
שכנות טובה

אין לי מושג מה אומר החוק, אבל אם השכנים הזמינו משטרה אחרי שנה שהם סובלים בשקט שיפוץ - כנראה שמשהו מאד הפריע להם. אם לא מדובר בסכסוך שכנים שכבר הסלים, מציעה לגשת לשכנים עם זר פרחים ושוקולד, להתנצל על ההפרעה שאתם גורמים לחייהם, לעודד אותם בכך שסוף השיפוץ כבר קרוב ולבקש מהם להציע לכם את השעות שבהם הכי פחות תפריעו להם. גם אם יהיה איזה חצי יום של התארכות העבודה עקב נוחות השכנים, תרוויחו בגדול אם תצליחו להשכין "שלום בית" עם האנשים שאתם אתם הולכים לחיות בשנים הבאות. כשזה עובד, שיתוף פעולה ושיחה זו השיטה הטובה ביותר.

למעלה