שעורי בית

אופיר91

New member
שאלה:

במלכים א', פרק י"ב פס' 20-24 - יש שלושה שימושים בשורש ש.ו.ב, כיצד שימושים אלו מבטאים את המתח שבין כוונת יהודה לרצון ה' והסבר כיצד כינוי בנ"י בקטע מרמז על נימוק נוסף כנגד המלחמה. תודה לעוזרים!!!

yhjb

New member
מלאכים א' פרק ח'

שלום, בפסוקים בפסוקים 12 ו 13 יש ניגודים זה קשור לתפיסה אלוהים אוניבסלית.. לא משמ הבנתי, אם מישהו יכול לעזור לי אני אשמח

Josman

New member
שאלת פצצה דחופה לא נורמלית....

חבר'ה אני חייב להגיש למחר עבודת הגשה והייתי מאוד רוצה שתנסו לעזור לי, כי בתנ"ך אני חלש. אני צריך להשוות בין תהילים ק"ד לבראשית א'. כעקרון שני הפרקים מדברים על בריאה אבל הם שונים. והייתי רוצה שתעזרו לי או תגידו לי איפה אני יכול למצוא את החומר באינטרנט? תודה.

כמדומני

ספר מלכים א פרק יב {וַיָּבֹא רְחַבְעָם יְרוּשָׁלִַם וַיַּקְהֵל אֶת כָּל בֵּית יְהוּדָה וְאֶת שֵׁבֶט בִּנְיָמִן מֵאָה וּשְׁמֹנִים אֶלֶף בָּחוּר עֹשֵׂה מִלְחָמָה לְהִלָּחֵם עִם בֵּית יִשְׂרָאֵל <<<לְהָשִׁיב>>> אֶת הַמְּלוּכָה לִרְחַבְעָם בֶּן שְׁלֹמֹה: וַיְהִי דְּבַר הָאֱלֹהִים אֶל שְׁמַעְיָה אִישׁ הָאֱלֹהִים לֵאמֹר: אֱמֹר אֶל רְחַבְעָם בֶּן שְׁלֹמֹה מֶלֶךְ יְהוּדָה וְאֶל כָּל בֵּית יְהוּדָה וּבִנְיָמִין וְיֶתֶר הָעָם לֵאמֹר: כֹּה אָמַר יְהֹוָה לֹא תַעֲלוּ וְלֹא תִלָּחֲמוּן עִם *אֲחֵיכֶם* בְּנֵי יִשְׂרָאֵל <<<שׁוּבוּ>>> אִישׁ לְבֵיתוֹ כִּי מֵאִתִּי נִהְיָה הַדָּבָר הַזֶּה וַיִּשְׁמְעוּ אֶת דְּבַר יְהֹוָה <<<וַיָּשֻׁבוּ>>> לָלֶכֶת כִּדְבַר יְהֹוָה:

Josman

New member
חבר'ה לא הבנתם אותי. אני חייב שמישו

יעזורררררר לי למצוא השוואות בין תהילים קד לבראשית א'. מי שיודע בבקשה שיגיד לי וגם אני צריך אתר כזה שיש בו פירושים על כל פס'...

פלגיה

New member
די הבנו

אתה מנסה לחסוך לך עבודה ולהעביד אחרים. זאת לא נראית לי משימה כל כך מסובכת. קוראים את הפרקים ורואים את השווה והשונה.

Josman

New member
נו באמת! זה כל הקטע שאני לא מבין מה

כתוב בפרקים. אני חייב פירושים

Josman

New member
בואינה..מה נדפקתם?איזה קסוטו?אין לי

כלום.....כלום כלום חוץ מהתנ"ך שאני לא מבין ממנו כלום..... איזה אנשים קשים...

סתם ככה,

מה זה יעזור לך שנגיד לך כמו רובוט את התשובות, אם אתה לא מבין את מה שאתה קורא? זה לא יתן לך כלום.

Josman

New member
יווווווווווו ה' ישמור...שמע ישראללל

שאלתי א-י-פ-ה אני י-כ-ו-ל למצוא א-ת-ר עם פ--י--ר--ו--ש--י--ם ????????????????????????????? שיעזור לי לפרש פסוקים שאני לא מביןןןןןן

קצת הסתבכתי עם השאלה אבל..../images/Emo13.gif

עם קצת עזרה להלן התשובה: בספר בראשית סיפור הבריאה מסופר מנק' קוסמית ואילו בתהלים זה מסופר ממבטו של הכותב... תודה ערן

soundfury

New member
הסבר הניגוד

בפס' 12, הביטוי "לשכון בערפל" מרמז לכך שלא רואים אותו והוא נמצא בכל מקום ובכל זמן- זוהי תפיסה אלוהית אוניברסלית המקובלת ביהדות. למרות זאת, בני ישראל הושפעו מהעמים סביבם ולכן אימצו את מנהגיהם ולכן בפס 13 באה תפיסה אלילית מנוגדת- לכך שאלוהים נימצא במקום אחד- "בית זובל". לכן, העורך המקראי שם את הפסוקים כך כדי שנבדיל בין הגישות. אשמח לענות לעוד שאלות

סקיפי

New member
שעורי בית../images/Emo29.gif

הפורום אמנם איננו פורום שעורי בית, אבל מי שמעוניין לעזור - תבוא עליו הברכה. לשואלים - אני מזכירה שאף אחד כאן לא חייב לענות. ובכל מקרה, התנהלות מנומסת משיגה לרוב תוצאות מוצלחות יותר מצעקות.

למעלה