שעון משוגע

AYELET1

New member
היי עמי

בדקתי את הדברים (נדמה לי שכתבתי לך על כך), ושים לב בצילום המסך המצורף: במכשיר עצמו, ללא קשר ל-WORLD MATE מוגדרת ישראל כנטולת שעון קיץ. בפאריס , שם ה-GMT הוא +1 השעה זהה לשעה בישראל. מקור הבעיה הוא לא ב-WORLD MATE.

AmiDebesh

New member
../images/Emo45.gifתודה איילת

מה שאמרת הוא שתבדקי את הדבר עם מובימייט. בדקתי וגם אצלי יש (מן הסתם) אותו המסך. האם מכאן צריך להבין שמיקרוסופט לא מודעים לכך שיש לנו שעון קיץ? פניתי לאינטליום בבקשה לעזרה והעברתי אליהם את צילום המסך שלך ושלי. דרך אגב, איך צילמת את המסך?

AYELET1

New member
אז ככה...

פניתי ובררתי במובימייט והתשובה היא, שכל עוד מיקרוסופט (זה קשור כנראה למערכת ההפעלה ולא לאינטליום, יצרנית המכשיר) לא תכיר בעובדת היות שעון קיץ בישראל, לא יוצג שעון זה בוורלד מייט, מסיבה פשוטה: הערים ומאפיינהן, המוצגות בתכנה , נלקחות מבסיס הנתונים של המכשיר את המסך תילמתי בעזרקת אפליקציה CAPTURE המובנית במכשיר (אינני יודעת אם בכל הפוקטים או שזו תוספת של HP). הוראות שימוש באפליקציה ישנן במאמרים של הפורום. המאמר נכתב ע"י לידור, וכך למדתי על אפשרות זו.

שוּלה

New member
הבעיה היא בגלל הפוליטיקה בארץ

פעם היו המון מלחמות על הנהגת שעון קיץ... לא נכנס לסיבות, אבל המצב, כרגע, הוא שלהבדיל ממדינות אחרות בעולם, אצלנו כל פעם מחליטים מחדש על השעון במקום להנהיג שיטה אחידה.

AYELET1

New member
זה מה שאמרתי לעמי ,

כשהוא הסיק מכך שאני מגנה בחרוף נפש

TheAce

New member
אהלן שי, אם זה מנחם אותך,

יש לי בדיוק את אותה הבעיה. אני מעריך שהיא נוצרת כתוצאה מכך שאי אפשר להגדיר DST (Daylight Saving Time) - שעון קיץ - בPPC. דרך אגב, הבעיה קיימת גם בWindows XP ויש להישתמש בתוכנה חיצונית בשם TZONE אשר משנה את לוח הגדרת איזורי הזמן. אם אתה מוצא פתרון - אנא אל תשכח לעדכן אותי. לדעתי זה צריך להיות איזה Patch או editor שיאפשר הגרת תקופת DST לאיזור הזמן של ישראל (GMT+2). ארי.

divecon

New member
תאמין לי שזה לא מנחם ../images/Emo13.gif

אבל אני יעדכן אותך ברגע שאשמע על פתרון, מה שכן תשנה את הזמן לזמן ריאד 3+ והזמן יסתדר, ובחורף תחזיר לזמן ירושלים
עד למציאת פיתרון מתאים.

TheAce

New member
כפי שכבר כתבו לך, זה ממש לא פיתרון

מפני שבעקבות שינוי כזה כל חישובי הזמן מול ערים אחרות בעולם ביחס לישראל ישתנו. כאחד שעובד עם חו"ל ונוסע הרבה לחו"ל ומותקנות אצלי מס' תוכנות עם שעונים בינלאומיים וכדו' הפיתרון הזה לא טוב לי. אני פשוט מוסיף שעה ידנית לאחר סינכרון. ארי.

AmiDebesh

New member
מבדיקה עם מיקרוסופט

ותשובה מהפורום שלהם. כתב לי סער אביגדור עורך "פוקט" הפתרון ה"יצירתי", הבדוק, החינמי (והמומלץ), הוא להעביר את הזמן לזמן ( Ryadh, Kuwait (+3... מיקרוסופט החליטה (ככל הנראה בגלל ששעון הקיץ שלנו לא קבוע) להתעלם משעון הקיץ שלנו. WorldMate עדיין לא פתרו את הבעייה והם משתמשים בשעון של מערכת ההפעלה.הובטח לי שבגיראות עתידיות זה יתוקן אם כי עדיין אין תאריך להפצה חדשה. אבל, כפי שכתב לי סער אביגדור, קיימת תוכנת City Time של CodeCity החל מגרסא 1.7 יש ביישום זה מנגנון ידני לתאום שעון קיץ

למעלה