שעון ה"דוקסה"-סיפור

שעון ה"דוקסה"-סיפור

אימי,מתברר,לא כל כך נשתבחה בנושא "העיתוים"... היא נכנסה להריון שלושה חודשים לפני פרוץ מלחמת העולם השניה בחירה לא ממש "נבונה". וכך קרה,שאחותי הבוגרת נולדה במרץ 1940 כמחצית השנה לאחר פרוץ המלחמה. הורי התגלגלו עימה מכפר לכפר..בפולין וכאן מגיע סיפור "שעון-ה"דוקסה" שעון שוויצרי,אגב.. באחת הפעמים-מישהו הלשין לגרמנים שמסתתרים בכפר יהודים אבי החביא את אחותי התינוקת בתוך תנור אפיה העובד על גאז. הגסטאפו נכנסו לבית התחילו לחפש בחדרים לא מצאו דבר,ועמדו כבר לצאת.. לפתע,אחותי פצחה שם בבכי ממעמקי תנור האפיה.. איש הגסטאפו פנה לאבי שאל מה הוא אופה שם ... ודרש ממנו להדליק התנור כדי ש"המאפה" יהיה מוכן לאכילה,לדבריו.. אבי לא התבלבל,ושיחק עם שעון-הדוקסה שלו הגרמני-הביט על השעון ושאל: מה,גם אתה אוהב דוקסות ? הוא נתן לו אותה והגרמנים הסתלקו.. הורי מייד ארזו מזוודה וברחו לכפר השכן. למחרת נודע להם שהגסטאפו חזר לאותו בית בלילה.....לגמור ה"מלאכה" אבל הם,כבר לא היו למזלם,שם יותר. ובפעם השניה,ושוב שעון-הדוקסה: הגרמנים עצרו את אבי ברחובות העיר דרשו, שישפיל מכנסיו לבדוק אם הוא נימול.. שוב,מקסם הדוקסה עבד אבי,שיחק לו בניחותא,בשעונו והגרמני קיבל מתנה ואבי,את חייו בחזרה. וכך,נסתיימה לה גם הפרשה השניה בעזרת שעון-הדוקסה.

Mוניk

New member
וואו מרקי איך בכמה שורות היו חיים

חיים שלמים עם מתח, חרדות ומלחמת השרדות ואתה מרקי בכשורנך הבאת כאן סיפור על שעון דוקסה לכאורה נשמע שעון תמימ אבל זה שעון החיים הדוקסה הזה שיאו ממש מרגש הקטע עם אחותך בתנור החסרתי פעימה מרקי קקטוס}{ מוניק

חן (*_*)

New member
קקטוס, הסיפור מרגש עד דמעות.......

מלבד היותו כתוב בחן רב. כבת למשפחה ניצולת שואה, מעורר בי הסיפור צמרמורת, ומשיב אותי לסיפורי הורי על מיני ניסים ונפלאות שהצילו אותם מידי המרצחים. הצלחת לספר סיפור קשה, בחיוך. תודה

סיפור מקסים ../images/Emo140.gif

וכל הכבוד על התושיה של אביך כנראה שצריך שכל ולא רק מזל

באותם הימים

למי שלא היתה תושיה הפך ללחם "תושיה".. אי אפשר אפילו,לנסות ולדמיין את ההתנסויות שעברו היהודים אז..

סיפור מדהים ../images/Emo70.gif

שעליו אין לי אלא לומר..... "מודה אני לפניך מלך חי וקיים, שהחזרת בי נשמתי בחמלה, רבה אמונתך."

למעלה