שנת שבתון-הבהרות

שנת שבתון-הבהרות

שלום.עוד שנה ימלאו לי 6 שנים ובשנה השביעית אפשר לצאת לשנת שבתון.במידה ויאשרו לי לצאת לשבתון האם אקבל את הסכום שצברתי בקרן השתלמות?
והאם מקבלים משכורת?לא בדיוק הבנתי את העניין אשמח להסבר

עופר1002

New member
את תקבלי מקרן ההשתלמות

66% משכרך.בנוסף הקרן משלמת שכר לימוד והפרשה לקרן הפנסייה.פרטים נוספים את יכולה לקבל באתר קרנות ההשתלמות למורים.

אז עדיף לקחת חצי שבתון?

ואז אחרי שש שנים שוב חצי שבתון?ואז בעצם בשנה ה14 אוכל לקחת את כל הכסף מקרן ההשתלמות?

עופר1002

New member
הקריטריונים למשיכת הכספים מהקרן הרגילה

&nbsp
&nbsp
משיכת כספים מקרן ההשתלמות אפשרית בהתאם לתנאים המפורטים בתקנות הקרן , כמפורט :
&nbsp
א. קבלת חלק העובד בתוספת 100% מחלק המעביד במקרים הבאים:
1. פרישה לגמלאות (לאחר השלמת תקופת חסכון של 6 שנים, או לאחר 3 שנים בהתאם לחוק גיל פרישה).
2. פטירה (היורשים / הנהנים).
&nbsp
ב. קבלת חלק העובד בתוספת 89% מחלק המעביד, לאחר השלמת תקופת חסכון של 6 שנים, במקרים הבאים :
1. בגיל 55 שנים ומעלה.
2. בגיל 50 שנים או 15 שנות ותק בהוראה ויציאה אחת לפחות לשנת השתלמות מלאה.
3. פיטורין מעבודה.
4.הפסקת עבודה בהוראה.
5. פרישה מעבודה עקב נכות שנגרמה לו עקב עבודתו והמוכרת על ידי המוסד לביטוח לאומי כנכות המזכה בקצבת נכות.
6. מעבר לעבודה בתפקיד מינהלי, בשירות הציבורי בתחום החינוך או הקשור בחינוך, או עזיבת ההוראה לשם מילוי תפקיד נבחר ציבור בשכר בשלטון המרכזי או המקומי.
7. לדעת ההנהלה ישנן נסיבות מיוחדות הנובעות ממצב רפואי קשה של העמית ושל בני משפחתו מדרגה ראשונה, או מצב כלכלי חמור.

63dymn

New member
תקשיבי

אם את יוצאת לשבתון מחייבים אותך ללמוד על חשבון הכסף שחסכת ובנוסף את מקבלת משכורת שהיא הכסף שחסכת בקרן
תחשבי אם בא לך לגמור את כל החסכונות שלך בשנה שאת מתבטלת.
המערכת לא פראיירת ותשלם לך בחינם.
אני הגעתי לשנת שבתון ופשוט עבדתי שליש משרה רק. את יכולה גם לצאת לשבתון לא פורמאלי ולנוח תחתמי חל"ת לשם כך

למעלה