שני שאלות

aviax1

New member
שני שאלות

1.) האם הסרטון הזה מדבר באמת על השימוש של 10 המימדים לא בדקו אותם באופן מתמטי לא הגיוני ? http://www.weizmann.ac.il/zemed/net...749&incat=1428&article_id=1591&act=forumPrint 2)מימדים מקבילים יכולים להיות גם בעבר לפי התאוריה לא .? הריי חלקיק המבצע שזירה קוונטית לחלקיק אחר מספיק רחוק משפיע על העבר של עצמו לא .? אם כך... האם ייתכן שהעבר לא קבוע ולמעשה משתנה עם ההווה לפי עיקרון סיבתיות מסוים?

מה הקשר בין המצגת לבין תורת המיתרים ../images/Emo35.gif

בתורת המיתרים מדברים על 10 ממדי מרחב וממד זמן אחד. במצגת אומרים שכל הממדים מעבר לארבע הם ממדי זמן , אני לא שמעתי על תיאוריה מתמטית כזאת. יש הבדל יסודי בין ממד זמן וממד מרחב. חלקיק שיש לו שזירה קוונטית לחלקיק אחר לא משפיע על העבר של עצמו. מתוך תוצאות הניסויים נובע שביצוע ניסוי יכול להשפיע על תוצאות ניסוי במרחק גדול מאד באופן מיידי אבל: 1) אי אפשר לקבל מידע אם בוצע בכלל ניסוי במקום האחר. 2) אי אפשר להשתמש בניסוי בשביל להעביר מידע.

aviax1

New member
בגלל זה שאלתי

זה לא היה נראה לי הגיוני של10 מימדים המקופלים יש אפקט על זמן. אז מאיפה הרעיון.?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אמנם גם אני לא שמעתי על תיאוריה עם 4 מימדי

זמן. אבל יש תיאוריה עם שני מימדי זמן, מה שנקרא F theory. ביננו ממה שהבנתי רק ללמוד את כל הנושא הזה של תיאוריית M תורות סופר מיתרים וכל הנ"ל תצטרך לפחות שני דוקטורטים (במתמטיקה ובפיזיקה), וגם אז לא בטוח שתבין משהו מזה. וכל זה כמובן לאחר המצב שכל הנושא הזה הוא ספקולטיבי מאוד. בכלל אם שואלים אותי איפה יש הנחות אמיצות יותר זה בהכרח בפיזיקה.

נברא

New member
כל הצגה לינארית של איזומטריות

מגדירה "מרחב-זמן" מסויים - הוא מרחב ההצגה של החבורה. למשל החבורה הקונפורמית החמש-עשרה פרמטרית משמרת מטריקה עם שני מימדי זמן וארבעה מימדים מרחביים. לכן יש ראליזציה מתמטית לעולם שישה-מימדי כזה. בעולם הזה יש אפילו ספינורים (ממימד שמונה). אלא שככל הנראה זה לא העולם שלנו...

למעלה