שני סיפורי ענווה

שני סיפורי ענווה

א.מלך תימן שמע על צניעותו ושיעור קומתו של משה רבינו והסתקרן לדעת, האם יש אמת, בשבחים שחלקו לו? שלח את צייר
החצר למדבר- סיני שיצייר את האיש ובשובו, הפקיד את הדיוקן בידי חכמי קריאת תווי- הפנים. חכמים אלה , שמעולם לא טעו בקריאת תכונות אדם לפי מראהו, טענו כי המצוייר הוא איש תקיף ויהיר, אשר רודף כח, שררה וממון. התפלא המלך ושאלם, כיצד זה אבחנתם מנוגדת כל-כך לשמועות. ענו לו, כי ודאי טעה הצייר בציור הדיוקן. נפל ריב גדול בין הצייר והחכמים, עד כי הוכרח המלך לברר בעצמו את הענין. ציווה ונסעו הוא , הצייר והחכמים לפגוש את משה בסיני. בהתקרבם ראה המלך, והנה משה לפניו, התבונן בציור הדיוקן והנה דייק הצייר כחוט השערה. ניגש המלך למשה, חלק לו כבוד וביקש כי יבהיר לו כיצד ייתכן שחכמיו, אשר לא טעו לעולם, טעו כך בקריאת אופיו מן התמונה. ענה משה: " כל מה שאמרו- אמת היא וכל המגרעות שציינו אכן מצויות בי, אלא שאני נלחם עימהן וכובשן."נפל המלך לרגליו, ביקש את סליחתו וכי ילמד אותו ולו מקצת מחכמתו. ב. כשבאו הסנאט והעם להכתיר את אנוטוניוס לקיסר, נטל את הכתר בידיו ופנה אליו בדברים:"כתר,
כתר ! אילו ידעו האנשים איזה עול, פחד ואנחה תחתיך, חבלי עוני וברזל לשרת העם וקציניו יום- יום ושעה- שעה, הרי גם לו מצאוך מתגלגל בשוק, לא היו מרימים אותך." ולא היה עוד כקיסר הזה לשלטון צדק ואמת.

../images/Emo91.gif למקור סיפורים וספר מופלא

הסיפורים הללו ועוד אחרים שאני מביאה מדי פעם מקורם בספר " ממקור ישראל " בעריכת מ.י.בן-גוריון ( ברדיצ'בסקי ). מומלץ מאוד ככרך עבה ( כמו אנציקלופדיה עברית ) ומקור בלתי-נדלה לסיפורים יהודיים בעיקר, אבל לא רק. מענין, שגם הוא מביא לפעמים מספר גרסאות לאותו סיפור. ספר מדהים אחר ואהוב עלי באופן מיוחד הוא : " סיפורים על האלוהים " מאת ריינר מריה רילקה, בהוצאת עקד 1978. סיפורים יפים מאוד, גם לכופרים גמורים, לעיתים בעיצוב מיסטי ומוזר קצת- אבל מקסימים באווירתם המיוחדת. אולי פרהיי תמצא אותם בספריה, כי בחנויות הספר אזל מזמן מאוד. קשה לתמצת את הסיפורים באתר, אבל שווה חיפוש. ויש סיפור: אני מצאתי אותו לראשונה בספריית התיכון שלי וכל-כך הוקסמתי ממנו שלא שכחתי אותו משך 15 שנה. חיפשתיו שנים בחנויות ספרים משומשים ללא הצלחה ולבסוף מצאתי עותק מהוה בספריה מסויימת. היו להם שני עותקים, שאיש לא השאיל במשך עשר השנים האחרונות ! החלטתי לא להחזיר ולשלם קנס- מתוך מטרה להכיר את הספר לכמה שיותר אנשים. למרות שהיססתי ( אינני נוהגת לעשות דברים כאלה ), אני ממלאה פה חוב בענין. מה את אומרת, פרהיי ?

סיפורים מדהימים

ספרים האלה הם ,כמו הספר חלומות היהודים, שנחס שדה, גם שם יש כמות אדירה של סיפורים נהדרים.

perhay

New member
קודם כל , אכן כבר היום אחפש את הספר

בקשר לכך שהחלטת לא להחזיר, מתוקף תפקידי את בטח תביני מה אני חושבת על זה, אבל כפי שאת אומרת לפחות את מחזירה משהו בהפצת הספר.

האם באמת עדיף 2 עותקים

על המדף שאיש לא קורא, מאשר עותק אחד בספריה ( שאולי- אולי מישהו יזיז לא למטרת נקיון אבק ) ואחד בהפצה אלטרנטיבית דרכי ? ( אני משאילה אותו ).אילו היה רק עותק אחד- ברור שלא הייתי מעלה בדעתי שלא להחזירו. הרי, רוב הסיכויים, שממילא היה מפנה מקומו על המדפים הצפופים מתישהו . גם זה שיקול לגיטימי של ספריות, ויש בידי גם ספרים שנקנו מפינוי מלאי בספריות.

KOOKI10

New member
ליונה הכחולה שלום ובוקר טוב

היות וכבר לקחת את הספר לעצמך, נשמח אם תוכלי לתרום לנו איזה סיפור מהספר הנ"ל מידי פעם שיתחשק לך. תודה מראש

אשמח,../images/Emo140.gif אלא שהסיפורים ארוכים

ודי קשה לתמצת אותם ( גם חלק מן היופי ייעלם כמובן- הרי רילקה היה משורר ובתור שכזה השימוש בשפה אצלו מאוד חשוב. בכל זאת אנסה אולי- כדי שתקבלו מושג במה מדובר.

למעלה