שני נושאים

שני נושאים

בגלל שאין לי פנאי לבקר לעיתים קרובות בפורום, אוסיף הודעה בביקור הקצר הזה... (מועדים לשמחה לכולם) ביקרתי ביום חמישי בחוג של ישראל שיקר ביבנה ומאוד נהניתי. אכן היו ריקודים חדשים (שלא הכרתי) שהוא יצר ושל יוצרים אחרים אך הוא גם השמיע המון ריקודים ישנים יותר - גיוון לאורך כל ההסטוריה - ממחול החסידה (שמחו נא) דרך מחול האוהבים, זמן לילה, משחק הדמעות ועד הריקודים של ימינו (הדרך ארוכה, ברצלונה, ים של טעויות, וכדומה). אחד הדברים הנחמדים בחוגים (המעטים) שבהם המרקיד לא מתעסק רק במצעד הפזמונים זה שניתן לראות מהם הריקודים שנהפכו לריקודי עם אמיתיים. גם זכיתי לרקוד עם שוגי...
הנושא השני: תגובה לנושא מן העבר. מי שלא מעוניין להתעסק בדברים מן העבר, שיתעלם בבקשה משארית הודעתי. בקשר למה שפיספסתי בעבר (המלצת דב על וינטיל) ורק עכשיו קראתי, תודה דב על העצה אך איאלץ לסרב להצעה. תמיד חשבתי שיש שני סוגים של אנשים בעולם. כאלה שלומדים על מנת לעבור בחינות (או לשמח את הרב, ההורה, המורה, וכדומה), וכאלה שלומדים על מנת לדעת ולהשתמש בעתיד. אני תמיד נכשלתי בכל הנושאים שתפקידם (או מוריהם) היו כדי לעבור את הבחינה ותמיד הצטיינתי בנושאים שתפקידם לפתוח צוהר לעולם. אין לי סיבה כלל ל"שחרר" את הרקע הדתי והתלמודי שלי רק בגלל שאני אתאיסט. להיפך (איפכא מסתברא
). עלי לקחת מזה את הטוב ולהתעלם (בלי לפגוע באף אחד) מכל הרע (כמו בכל נושא אחר). יש המון דברים מרתקים במקורות היהדות ובשאר המקורות שבהם השקיעו מחשבה (דתות אחרות, פילוסופים, חוקרים, מדענים, אומנויות וכדומה). הלוואי ויכולתי להכיר את כל הנושאים, ואם זכיתי להכיר נושא אחד - חלילה אם "אשחררנו". "מכל מלמדי השכלתי" (תהילים קיט, 99) "אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני" (קהלת ז, 23) ד"ש לכולם, ואני מתנצל על חוסר הזמן...

ההרקדה ביבנה

אני רוקדת ביבנה באופן קבוע ואני יכולה להעיד שבחירת הרפרטואר אתמול לא היתה חד פעמית. ישראל תמיד משלב בין ישן לבין חדש, מגוון גם בבחירת הריקודים הישנים, ונענה לבקשות של הרוקדים.למעט התנאים הלא כל כך נוחים באולם (רצפה לא מתוחזקת ומזגנים לא יעילים) זו הרקדה מאוד מומלצת! דרך אגב, מי זאת שוגי??? אין אצלנו רקדנית בשם כזה!!

מי זאת שוגי

כמו שאין רקדנית בשם "רקדנית מיבנה" אין רקדנית בשם "שוגי". מצד שני הנשים שמאחורי הכינויים יש ויש
אני מניח ששוגי תציג את עצמה

א י י ב י

New member
עובדות בבקשה

לדני יש רק אחד ! כפי שפגשתי אותך בהרקדה בגבעת חיים לפני כחודשיים, כך פגשתי את שוגי בשר ודם בהרקדה אצל רוני סימן טוב. שניכם באמת קיימים.

הרקדה מומלצת - משוגי הלא ידועה

לאחר שכתבתי לך במסר אישי החלטתי להעביר את המסר כמות שהוא לפורום : שלום וחג שמח לרקדנית מיבנה.. שדרך אגב אני מנסה לנחש שאת ישראל שיקר
בעצמו ואם כן אז סבבבה.. אז מיהי שוגי ? שוגי התחילה לרקוד אצל ישראל שיקר ביבנה מהיום שהחוג נולד... אוהבת את ההרקדה הזאת ואת ישראל בעצמו חושבת שזו הרקדה נהדרת, רפרטואר נפלא, מרקיד עשר שיודע את העבודה יותר מכל המדריכים שהכרתי (והאמיני לי אני רוקדת מעל 30 שנה), מפרגנת לישראל מכל הלב ולא אעזוב אותו. ההרקדה מומלצת מכל הלב. אבל לא בלי בקורת כדי שיהיה המשך טוב... בתוספת להערות שלך על הרצפה וכו´... הרשי לי להוסיף שהמזגנים בקיץ גרועים מאוד וזה מבריח בקיץ חצי מהרוקדים שלו אפילו המאוורר הגדול היחיד לא עוזר. ובנוסף אם את אשה את עדה לתנאי השרותים הגרועים והלא נקיים ולמחסור קבוע בנייר טואלט ואין נייר לניגוב ידיים שזה גרוע מאוד. (אגב פעם הערתי לישראל על-כך) עוד הערה שיש לי לישראל לאחרונה הוא מרבה ללמד רקודים חדשים מעל לכל פרופורציה ובעיקר רקודים שלו, לעתים אנו באים להרקדה כדי לרקוד נטו דייייייי לריקודים חדשים זה מעייף את הרוקדים. האם את מסכימה איתי? ועכשיו לפורום : כולם יודעים מהיום שהפורום נולד ששוגי היא מעריצה נלהבת של ישראל ולא פעם ולא פעמיים שיבחה ותיארה את ההרקדות שלו וסינגרה עליו מכל הכיוונים. אז חזרי לארכיון ובדקי מי זאת שוגי אולי תמצאי גם תמונה שלה מיום ההולדת של ישראל.
הנה נתתי לך רמז ענק מי זאת שוגי. אז שיהיה חג שמח והרבה כף של רקודי עם. אשמח להכיר אותך ביום חמישי במימונה של ישראל שם ודאי אהיה.

רקדנית מיבנה זו לא ישראל

לדעתי לא ראוי להעלות השערה כזאת, אך בכל מקרה ברור שאין מדובר בישראל כי (א) ישראל הוא לא טיפוס כזה שמסתתר (ב) למה שישראל יעלה ביקורת על החוג של עצמו?

למעלה