דני יש רק אחד
New member
שני נושאים
בגלל שאין לי פנאי לבקר לעיתים קרובות בפורום, אוסיף הודעה בביקור הקצר הזה... (מועדים לשמחה לכולם) ביקרתי ביום חמישי בחוג של ישראל שיקר ביבנה ומאוד נהניתי. אכן היו ריקודים חדשים (שלא הכרתי) שהוא יצר ושל יוצרים אחרים אך הוא גם השמיע המון ריקודים ישנים יותר - גיוון לאורך כל ההסטוריה - ממחול החסידה (שמחו נא) דרך מחול האוהבים, זמן לילה, משחק הדמעות ועד הריקודים של ימינו (הדרך ארוכה, ברצלונה, ים של טעויות, וכדומה). אחד הדברים הנחמדים בחוגים (המעטים) שבהם המרקיד לא מתעסק רק במצעד הפזמונים זה שניתן לראות מהם הריקודים שנהפכו לריקודי עם אמיתיים. גם זכיתי לרקוד עם שוגי...
הנושא השני: תגובה לנושא מן העבר. מי שלא מעוניין להתעסק בדברים מן העבר, שיתעלם בבקשה משארית הודעתי. בקשר למה שפיספסתי בעבר (המלצת דב על וינטיל) ורק עכשיו קראתי, תודה דב על העצה אך איאלץ לסרב להצעה. תמיד חשבתי שיש שני סוגים של אנשים בעולם. כאלה שלומדים על מנת לעבור בחינות (או לשמח את הרב, ההורה, המורה, וכדומה), וכאלה שלומדים על מנת לדעת ולהשתמש בעתיד. אני תמיד נכשלתי בכל הנושאים שתפקידם (או מוריהם) היו כדי לעבור את הבחינה ותמיד הצטיינתי בנושאים שתפקידם לפתוח צוהר לעולם. אין לי סיבה כלל ל"שחרר" את הרקע הדתי והתלמודי שלי רק בגלל שאני אתאיסט. להיפך (איפכא מסתברא
). עלי לקחת מזה את הטוב ולהתעלם (בלי לפגוע באף אחד) מכל הרע (כמו בכל נושא אחר). יש המון דברים מרתקים במקורות היהדות ובשאר המקורות שבהם השקיעו מחשבה (דתות אחרות, פילוסופים, חוקרים, מדענים, אומנויות וכדומה). הלוואי ויכולתי להכיר את כל הנושאים, ואם זכיתי להכיר נושא אחד - חלילה אם "אשחררנו". "מכל מלמדי השכלתי" (תהילים קיט, 99) "אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני" (קהלת ז, 23) ד"ש לכולם, ואני מתנצל על חוסר הזמן...
בגלל שאין לי פנאי לבקר לעיתים קרובות בפורום, אוסיף הודעה בביקור הקצר הזה... (מועדים לשמחה לכולם) ביקרתי ביום חמישי בחוג של ישראל שיקר ביבנה ומאוד נהניתי. אכן היו ריקודים חדשים (שלא הכרתי) שהוא יצר ושל יוצרים אחרים אך הוא גם השמיע המון ריקודים ישנים יותר - גיוון לאורך כל ההסטוריה - ממחול החסידה (שמחו נא) דרך מחול האוהבים, זמן לילה, משחק הדמעות ועד הריקודים של ימינו (הדרך ארוכה, ברצלונה, ים של טעויות, וכדומה). אחד הדברים הנחמדים בחוגים (המעטים) שבהם המרקיד לא מתעסק רק במצעד הפזמונים זה שניתן לראות מהם הריקודים שנהפכו לריקודי עם אמיתיים. גם זכיתי לרקוד עם שוגי...