שני לינקים

• פותח הנושא ailag
  • פורסם בתאריך

ailag

New member
שני לינקים

ששלחו לי באיציק: 1. הכניסו חפצים לאורביט - לוחצים כדי ליצור אחד, מזיזים בזמן הלחיצה כדי לתת לו מהירות. 2. המימד הרביעי
(המרחבי)

ailag

New member
3+1 ../images/Emo13.gif

המימד הרביעי של המרחב (לא הזמן, כשמדברים על הזמן בתור מימד רביעי). בדו מימד כל נקודה מיוצגת ככה: (x,y) (ואפשר לבנות ציור מאוסף נקודות כאלה וקווים ביניהן) בתלת מימד כל נקודה מיוצגת ככה: (x,y,z) (ולא הגיוני אפילו לייצג אותה כ(x,y) כי יש הרי שלושה צירים..) אז במימד הרביעי כל נקודה תיוצג כ(x,y,z,w) . אנחנו לא יכולים לדמיין את זה, אבל זה לא אומר שאי אפשר לשחק עם זה מבחינת מתמטיקה. ויש גם דרך לדמיין אותו: אתה יכול להסתכל על מערכת תלת מימדית, למשל קוביה, מהצד כך שאתה רואה רק ריבוע, לצייר אותו על דף ולהחליט שהעומק לא משנה לך (למשל, אם הוא לא משתנה או אם הוא קטן מספיק). כך העברת מתלת מימד לדו מימד. באותה מידה, אפשר להעביר מארבע מימד לתלת מימד.. באלגברה לינארית (תרגיל שהפסדתי היום
משינה rocks!) אפשר להגיד שלמרחב תלת מימדי יש שלושה וקטורים בלתי תלויים (לכל אחד כיוון מיוחד) שפורשים אותו, ולמרחב ארבע מימדי - ארבעה. מן הסתם, אפשר להמשיך ל-5, 6, 7...

Amit Gal

New member
טוב. נראה לי שאני מבין...

אבל זאת אומרת שהזווית בין הוקטורים (צירים) היא לא זווית ישרה.. והתחלתי קצת להבין את זה למרות שקשה לדמיין את זה אבל הצלחתי איכשהו

למעלה