שני דברים...

Nחמן

New member
../images/Emo45.gif

האם לא סיימנו גם את מסכת "בבא קמא"?!... פרק שלישי ("המניח") משנה ראשונה: "המניח את הכד ברשות הרבים ובא אחר ונתקל בה ושברו, בעל החבית חייב בנזקו..."

Nחמן

New member
על האש???

חשבתי, שסעודת סיום היא צנועה יותר עם כיבוד קל... הנה חידה: למה חגיגת הבר מצווה של נער חילוני היא חגיגה עשירה ושל הנער הדתי - צנועה? למה בחתונה בדיוק להיפך: החילו ני עושה חתונה לא מי-יודע-מה ואילו החתונה הדתית היא שמחה וששון?

sahar85

New member
תשובה.

אצל נער בר מצווה הוא יוצא להיות גבר שבגברים, בנות ובלאגנים, אז שמיייח. אצל דתי זה צנוע כי מעשכיו הוא נער שקול והגיוני. אצל אדם חילוני שמתחתן זה צנוע, כי הוא מתחתן, הוא מעכשיו כבול... אבל דתי הפוך, כרגע הוא הפך להיות שלם...

Nחמן

New member
אהבתי את תגובתך

אבל לי יש תשובה עוד יותר רצינית: נער בר-מצווה דתי מתחיל להניח תפילין ולשמור מצוות. כך הוא יעשה גם מחר וגם מחרתיים. אז מה כל הרעש של החגיגה?... אצל מער חילוני לבטח יהיה טכס (שימו לב: כ"ף רפויה! ולא כפי שהוגים זאת בטעות: טקס) בר-מצווה, שבו יניח תפילין סמוך למקום בית מקדשנו בכותל המערבי עם לללללללללל...... וצילומי פאפארצ'י אבל לבטח הוא יניח אותם גם מחר... (בארון). לכן עושים לו חגיגה מפוארת של פעם בחיים, שיישאר לו למזכרת. חתונה זה בדיוק להיפך: החתן הדתי הדתי איננו כבול לאשתו אלא קשור אליה בעבודות של אהבה. לעולם לא יחשוב על אשה אחרת. לכן מגיעה לו חגיגה משו-משו... ומה קורה אצל החילוני? היום הוא אוהב את האחת, מחר ימצא יפה ממנה ויאהב את השנייה ואילו מחרתיים ימצא כבר שלישית... אז מה? כל יום חתונה... מה הרעש?...
משהו, שאין לו כל קשר לפורום אלא למסורת. בבית הכנסת, שבו התפללתי היום, ביקש מתפלל אורח לעבור לפני התיבה כש"ץ, משום שיש לו יא"צ (יאר-צייט = יום זיכרון) אחר אביו או אמו. באותו זמן היו עוד שני אבלים בתוך י"ב חודש, שבמקרים רגילים נדחים מפני היא"צ. אך דא עקא: מדובר היה באח"מ, שעל אף שאיננו חבר בית הכנסת הוא אח"מ, ולכן אחד האבלים סירב לפנות לו את תיבת התפילה. מה קורה כאן? אותו אח"מ איננו אלא שופט עליון בדימוס. בעבר היה חבר בית הכנסת והיה פוקד אותו בעבר בשבתות ובחגים וכן בימי הזיכרון להוריו. לפחות כאשר היה חבר, הייתה לו הזכות לכאורה לעבור לפני התיבה בימי היא"צ שלו. אותו שופט לא נראה מעולם מחלל שבת בפרהסיא ולפיכך לא היה בו פסול לעבור לפני התיבה. רק משהעתיק את מקום מגוריו למקום אחר, נזכר בזכרונות העבר ובא לבית הכנסת לומר קדיש על הוריו. במקרה דנן גם לו היה שופט בפועל, בבית הכנסת הוא כאחד האדם ואין לו שום זכויות יתרות על פני כל מתפלל אחר. הגבאי לעומת זאת, שאוהב אח"מים, היה חייב לתת לשופט בדימוס את הכבוד המגיע לו ולפיכך הוריד את הש"ץ הראשון מהתיבה עוד בטרם החל זה את תפילתו והעלה במקומו את השופט. זה לא נושא לדיון אלא סתם אנקדוטא, כיצד הכבוד והתאווה מעבירין את האדם על דעתו. בדרך אגב על אותו בית כנסת ועל אותם גבאים אפשר לכתוב ספר שלם (בלי גוזמא) על ה"ניסים ונפלאות" שקורים בו בגלל כבוד. אז מה, אם קראנו בשבת האחרונה "ואהבת לרעך כמוך"? את מי זה מעניין?

נפש יפה

New member
סהר-מרי-נחמן-נתנאל-המצפה ...

ברוך ה` יום יום! ... יב` אייר התשסט` ... כז` ימים לעמר ... היסוד שבנצח ... לסדר: ... וביום השביעי שבת שבתון מקרא קדש ... ושוב מתגלה אור המאיר כספירים של החושק בבן מינו, וכאן הוא הבחור החשוב, חמד בחורים מבני בניו של אברהם אבינו אשר התנדב בעד עמו, הלא הוא מיודענו-חברנו סהר יצ``ו, ובכן סהר, המשך! אל תיסוג! חזק ואמץ! ... לך נחמן שלנו - נחמן אהובנו אהבת האדם הנברא בצלם בלועה בדמך - דם יהודי ... האמונה ואהבת המשפט הצדק והחסד זורמים בדמך - דם יהודי ... הודעותיך-תגובותיך ראויות להכתב בספר הטוב והישר ... נתנאל ! אתה יודע שהצלחת בחסד האל לבטא את מהות נשמת החושק בבן מינו ... ... נבראו בעולם כדי לגמול חסד ... ... עוד אמסגר את האימרה-הנבואה להיות ניצבת לנגד עיני כשויתי ... ולך המצפה כולי התרגשות - התפעלות והיזדהות עם תגובתך הברוכה והקדושה ... ולך אחרון אחרון חביב ומתוק מרי - אז מתי תתבגר כבר? אל תשלח את סהר לצדדים האפלים והחשוכים של ההומו ... אוהבים אותך כמו שאתה ו ... ... ... אז חברים תענוג להכנס לכאן יש כאן גם הפתעות והיום מסהר ...

נפש יפה

New member
חשבתי ...

בס``ד ... והירהרתי לאחר משלוח תגובתי, מה באתי לחלק ציונים? להכניס כל חד וחד בתוך מגירה? אבל האמינו, מאמינים בני מאמינים את אשר התחולל בקירבי העלתי לאחר קריאת הודעת סהר ותגובות החברים את רחשי ליבי הפורצים כמלך העלתי ...

Nחמן

New member
ההתרגשות לא חדלה

אילולא היית קיים, נצח, היו צריכים להמציא אותך. מי יתן, שירבו כמותך בישראל, והלוואי יהיה מושג לכולנו, כיצד לקיים את "ואהבת לרעך כמוך" מבלי לעשות דבר.

מרי לנ3ח

New member
תשובה לנפש יפה מתוקה וחיננית!

מה שלומך? שאלת מתי אתבגר.. אתה חושב שכדאי לי??? דוגרי, אני לא רוצה!!!!!!!!!! =] ואגב, לא שלחתי את סהר לשום צד אפל, הוא כבר נמצא שם ומאיר יודע למה? כי גם הירח הוא סהר, ודוקא בחושך הוא זוהר!

נפש יפה

New member
מרי! שמאלו תחת ראשי, וימינו תחבקני

בס``ד ... גם לי אין מעצורים והם פורצים ... רציתי להרים את ראשך בידי השמאלית, לעורר אותך, תתבגר! מאידך ביקשתי לחבק אותך בידי הימנית ... לא הצלחתי! אז ישנו כאן מחדל משותף הוא שלי וגם שלך ... אז בוא חבר נחכה לסיבוב הבא, אין יאוש בעולם כלל ...

מרי לנ3ח

New member
אז אני מוריד את ראשך בידי הפנויה

(באצבע אני מוריד אותך
) ואומר לך, תהיה חסר מעצורים, תרגיש חופשי להתפרע.... תהיה ילד! אל תתבגר לעולם!!!! =] מה רע?

נפש יפה

New member
אבל אני דומה לבוראי ...

בס``ד ... אלוקי נפח בי את נשמתי מתוך תוכיותו ממש, משלו. אז אני דומה לו. ובוראי מתגלה בחזיונות שונים כתינוק זך וטהור, כילד תמים, כנער אשר קווצותיו תלתלים שחורות, כבחור ביום קרב, וכו` , כזקן מלא רחמים ביום דין ... כן יש בי את כל התכונות ... חכמי חלם המשכילים אומרים ``שזה פיצול האישיות`` הם לא יודעים מי הוא יהודי ומה מהותו, ואני יהודי ! בעל כורחי נולדתי בעל כורחי אני חי ובעל כורחי אמות, ועכשיו שחי אני התבגרתי כבר בשנות חום ילדותי, בטרם נכנסתי לעול נועם תורה ומצוות מרדתי לא סיימתי את חוק הלימודים בבית הספר היסודי, כבר אז יצאתי לשדה, לנתי בכפרים והשכמתי לכרמים ... ... ... אז חבר אני גם ילד אבל אני לא יכול להיות רק ילד ואתה יודע כבר למה כי אני דומה לבוראי ... אז מותק אני לא מתייאש לא מעצמי ולא ממך אני מחכה לסיבוב הבא ... ... ... מחכה מצפה ומקווה ל נ צ ח !

מרי לנ3ח

New member
השאלה מהי בגרות בעינייך?!

אם אתה מדבר על הגיל אז אני בסירה שלך, מתבגר בכל יום שעובר, כמו כולם. אם אתה מדבר על בגרות שבנפש.. זה בעל כורחך? נו באמת! אני מכיר קשישים עם רוח צעירה (אומנם אין הרבה, אבל זה קיים!) אגב, אני מת לראות אותך! כתבת "אני דומה לבוראי" מעניין
חח ושאלה לסיום... כתבת שאתה מחכה לסיבוב הבא? איזה סיבוב? מה יש בו? שטו? למה התכוונת? לגלגול נשמות או לתפוס אותי בפינה? XDDD

נפש יפה

New member
מרי, אתנסח בפשיטות ...

בס``ד ... יש לי את האפשרות להתנסח בלשון המדוברת המעורבת (בסלנגים) ומילים לועזיות המשפילים את לשון הקודש עד עפר. אני משתדל לדבר-לכתוב בלשון הקודש בטהרתה ... ובכן אנסה לענות על שאלתך האחרונה ``הסיבוב`` . ראה נא אני נהנה להיכנס כאן לפורום, נהנה גם מהודעותיך תגובותיך, הם מוסיפים לי מסייעים לי ולסובבים אותי - אני נעזר בחלקם . אני עוסק כיום עם נוער מתבגר ב ... בתוכנית נסיונית בתחום החקלאות (אורגנית). אחי, היו וכמה מהודעותיך-תגובותיך נגעו לליבי . כתבתי כבר כאן שאני מורה גדול עם כל הענווה, מאידך אני תלמיד גדול . לדוגמא אני מבקש היום את אשר אהבה נפשי, מבקש מורה שיטהר את לשוני , שאוכל לדבר - לכתוב בלשון הקודש בטהרתה כאשר היא צחה וברורה. אז אחי התאזר נא בסבלנות אנחנו מגיעים כבר לסיבוב. ביקשתי לשלוח לך כיוון מחשבה - קרן אור שיאיר לך ... קויתי שממנו תוכל לפרות ולרבות ... ביקשתי לזרוע בך גרעין קטנטן שיציץ ויפרח ויניב פרי קודש הילולים . ביקשתי לעורר בך כיוון טרם תחפץ ... ואני מחכה לראות מאין תתגלה ישועתך ...

sahar85

New member
חמוד שכמותך... ואל תתבגר...

אני כמוך! אני פיטר פן... לא רוצה להתבגר, למה לי?

למעלה