שני דברים

Natasha Baby

New member
שני דברים ../images/Emo13.gif

הראשון- לא מזמן נדמה לי שמישהו כאן המליץ על 'הבושם' והייתי רוצה לדעת אם הכוונה היתה ל- Perfume של פטריק סאסקינד....החבר האנגלי לשעבר קנה לי את הספר הזה והוא מאוד טעון ריגשית לכן עדיין לא קראתי אותו...בעקבות ההמלצה הוצאתי אותו מהארון. דבר שני- האם אתם מכירים את ספריה של מייב בינצ'י? אמנם לא בדיוק ספרות קלאסית או קאלט אבל בחו"ל היא ממש ממש נחשבת (ויש לי אפילו ספר חתום על ידה). זהו לעכשיו, שיהיה סופ"ש נפלא לכולם.

Rivendell

New member
"הבושם" - מצויין

זה הספר עליו את מדברת (פטריק זיסקינד נדמה לי שתרגמו את זה) והוא פשוט מצויין. מאוד מומלץ. אם תרצי תקציר קצר אני אתן משהו מהזכרון

Natasha Baby

New member
אני חושבת שאת צודקת

פיספסתי את שתי הנקודות מעל ה- U...בושה וחרפה לי בייחוד לאור העובדה שלא מזמן שרצתי שלושה חודשים בגרמניה-שוויץ והתחלתי ללמוד גרמנית
הספר אכן במקור גרמני...כמו הסופר ע"פ מה שכתוב שם..... ואוי ויי לי...נתקלתי גם בהקדשה שהוא (האקס) כתב לי..אווץ'.

דוסטו

New member
'הבושם' -ספר מופת

ביקורת נוקבת על ההתיחסות של החברה לשונה תוך התיחסות אליו לא בחוש המקובל (ראיה) אלא דרך חוש הריח. מצוין. אחריו -ממליץ על 'הגמד של מנדל' -גם הוא טוב. גם הוא על העיוות ביחס לשונה. אבל אחר לגמרי. ונטשה-בייבי: גברים זה כמו אוטובוס. תמיד מגיע עוד אחד. (אגב, זה נכון גם לגבי נשים)

Rivendell

New member
לדעתי הסוף פשוט מצויין

וזהירות למי שלא קרא -
למה לא אהבת אותו? אני חשבתי שהוא היה ממש גאוני. התאבדות מאוד מקורית

Fell

New member
הסוף ../images/Emo58.gif

אני לא בטוחה, קראתי את זה לפני די הרבה שנים, אבל בזמנו זה הרגיש לי די מאולץ ולא מנומק מספיק. סוג של בריחה, כאילו שהסופר כבר עשה הכל, נתן את מה שהוא יכל, העביר את הדמות שלו בכל אירוע שהוא יכול היה לחשוב עליו ועכשיו פשוט לא נשאר לו מה לעשות איתה, אז הוא יהרוג אותה, כי חייבים לסיים את הספר וזה. סוף נורא סתמי ונטול אימפקט (בעיניי, אבל אני אבין כאלה שירגישו אחרת). בכל מקרה זה ספר מצוין. פל.

עופר D

New member
ספר מאכזב לטעמי

אני מאד לא אהבתי. הרעיון נהדר, הסגנון טוב, אך לטעמי, זיסקינד לוקח את העלילה למקומות מופרכים לחלוטין, ובכך מבזבז רעיון מבריק. סה"כ סיפור שמתחיל טוב ומידרדר מאמצעו. חבל

למעלה