שני ביטויים

• פותח הנושא LRa
  • פורסם בתאריך

LRa

New member
שני ביטויים

שדנו בהם בזירה, אם מישהו יכול להזכיר לי חצי הכוס המלאה וטעות לעולם חוזרת. צריכים לומר חצי הכוס המלא? ישנן עוד דרכים ? וכנ"ל גבי טעות. תודה

חצי הכוס המלאה

כי הכוס היא זו שהתמלאה למחצה ולא החצי, ועל כן מלאה ולא מלא והטעות היא זו שחוזרת ולא העולם, ועל כן חוזרת ולא חוזר

LRa

New member
לדעתי

את טועה לגבי הכוס, כי אם אומרים חצי הכוס המלאה אז הכוונה היא שהכוס מלאה ואת מסתכלת רק על חצי ממנה. בנוסף טעות לעולם חוזרת, זאת אומרת שלעולם נחזור על הטעות...?

מוגג

New member
טל ח

הביטוי המקורי "טעות - לעולם חוזר" כלומר, מי אם חלה טעות ניתן לחזור מביצוע העסקה. אבל למהכביר מילים? הנה רוביק .

LRa

New member
תודה, באמת

ניסיתי לחפש באתר של מעריב את הזירות שהיו אבל לא הצלחתי.

LRa

New member
תודה, באמת

ניסיתי לחפש באתר של מעריב את הזירות שהיו אבל לא הצלחתי.

מ'זתומרת חצי ממנה?

גם חצי כוס וגם כוס "שלמה" - שתיהן יתאורו בלשון נקבה. הדובר לא מתאר את הנוזל שבתוך הכוס. ולמרות מפלס הכנרת, מי יתן ולא תהיי צמאה לעולם.

גנגי

New member
כמה שגיאות כבר אפשר לעשות בכלל?

(כמו שרצה לשאול מתי כספי ולא יצאה לו המילה נכון) עם כל הכבוד ל"תתוארנה", אפילו האקדמיה כבר החליטה לוותר עליה (אגב, לפני למעלה מעשרים וחמש שנים. זו לא החלטה מאתמול-שלשום-אשתקד). הצורה המקובלת כיום - על פי האקדמיה ללשון העברית (ובחיזוק ידיים מצד האקדמיה-החלופית-שעוד-אין-לה-שם-בגללכם) היא "יתוארו" לזכר ולנקבה ברבוי. אה, ובעניין הכוס המלא/ה, בלשון עבר כוס היתה דו-מינית, ועם השנים נשר לה המה-שמו, כנראה. כך שלפחות מבחינת הלשון העתיקה אפשר לומר "חצי הכוס המלא" גם בלי להתלבט אם מדובר על הכוס או על החצי. מי שלא מאמין לי שיפתח פעם הגדה של פסח. ואם כבר אני כאן - מישהו מוכן לעזור לי למצוא מילה חלופית ל"נקבה"?

האגדות בבוידעם עד בוא האביב

עלינו לטובה, אי"ה. ובקשר לנקבה - לא מאמין בהגדרות! גם ככה כולן נועדות להסיט עינינו מהאמת - יש חיים בירושלים!

גנגי

New member
../images/Emo6.gif

אני רואה שאתה מנסה לעשות כל מה שאפשר כדי להתחרות כאן על התואר "אלוף שום ואלוף רשעות", אבל המשחק כבר מכור, אתה יודע. טללים, תגיד לו.

גנגי

New member
../images/Emo6.gif

אני רואה שאתה מנסה לעשות כל מה שאפשר כדי להתחרות כאן על התואר "אלוף שום ואלוף רשעות", אבל המשחק כבר מכור, אתה יודע. טללים, תגיד לו.

גנגי

New member
נשבעת לכם שלא שלחתי את זה שוב!

חרא של מחשב, מה אני לגיד לכם. לא שלי, של תפוז.

רחת: אבוד לך

כמו שכבר כתבה מיש כתבה (אני מעדיף שלא לציין את שמה) המשחק מכור. תאמין לי, אין לך סיכוי, היא מה-זה-נבלה, שמעת על כושן רשעתיים? טוב, אז יש לו אחות בכורה.

LRa

New member
לדעתי

את טועה לגבי הכוס, כי אם אומרים חצי הכוס המלאה אז הכוונה היא שהכוס מלאה ואת מסתכלת רק על חצי ממנה. בנוסף טעות לעולם חוזרת, זאת אומרת שלעולם נחזור על הטעות...?

למעלה