שניים משנת 1991

arieltr

New member
שניים משנת 1991

TEENAGE FANCLUB - BANDWAGONESQUE
יצא כאמור ב-1991, חודש ושבוע אחרי נוורמיינד.
יופי של אלבום, אלטרנטיבי/פאואר פופ או הצלולייד כבר ידע לאיפה לשייך אותו. החברה האלה סקוטים, לא אמריקאים. רבים עושים רפרנס לביגסטאר בהקשר של האלבום הזה.
יש הטוענים שהאלבום הזה לא נופל מנוורמיינד ומחזיקים ממנו האלבום של 1991, ואני מבין אותם לחלוטין. אני לא חושב כך מהסיבה הפשוטה, ונעזוב היסטוריה ואת החשיבות של נוורמיינד בצד כרגע.
באנדוואגוניסק, כאמור בלב שלם ממליץ עליו, שירים מקסימים, אחד אחד, מאוד מלודי, אין לי מה לומר פשוט כיף לשים ת'אלבום במערכת ולשמוע. וכיף לחזור לאלבום הזה, שזה עוד נקודה חשובה לטעמי. הדבר היחיד שלי חסר באלבום הזה זה EDGE. יש פה חדות בהחלט ויש פה יופי של אנרגיה, אבל זה לא מגיע לפיצוץ האנרגטי שפשוט נשפך לכל עבר בנוורמיינד. בין כל הגיטרות, יש פה עדינות מסויימת שכאילו מדחיקה את הסף, אולי אנרגיה פאסיבית, לא יודע. וקצת להיות פייר, לא הרבה אלבומים מגיעים להתפרצות הגעשית של קוביין, כריס ודייב.
אבל האלבום הזה סופר דופר לופר מומלץ.

WEEN - THE POD
האלבום הזה יצא 4 ימים לפני נוורמיינד. זה האלבום עם העטיפה שכולם זוכרים בגלל הפאראפראזה על שהם עשו על אחת העטיפות של לאונרד כהן.
אלבום סמי מעניין וקצת עקום באופן חיובי, אבל ארוך מדי ולא בנוי להיות משהו שיפרוץ עולמות כמו ההר געש של קוביין.
ספק אם הייתי נזכר בו אלמלא צלולייד היה מזכיר לי את שמם. פעם אחרונה ששמעתי אותו לא הייתי ביבשת הנוכחית, ובניגוד לבאנדוואגוניסק שסחבתי אותו עד לכאן, את הפוד השארתי במזרח התיכון...

Celluloid Hero

New member
אל תתבייש אריאל

לא כל יום יש הזדמנות להראות פה את אחת העטיפות המצחיקות והגדולות בתולדות הרוק.

פאק לאונרד כוהן. זה כל מה שיש לי להגיד. יבורכו מלעיזיו.

פוד אגב, זה אלבום שאני פחות אהבתי שלהם. אולי כי לא שמעתי אותו מספיק, ואלבומים של WEEN , צריך לשמוע המווון פעמים. עד שהבדיחות האינפנטיליות יושבות טוב עם המלודיות והפסיכיות האקלקטית. ואין שיר אחד רציני בקטלוג שלהם לדעתי. אם אתם חושבים שההומר של זאפפה זאת בעיה, אל תתקרבו לחבר'ה האלה. אניויי. הראשון שלהם לדעתי God ween satan, ענק.ענק ענק. אין בכלל מה להגיד. הכי נגיש והכי לא נגיש בו זמנית. והכי בועט. כך מי שמחפש נקודת התחלה. זאת היא.

ולגבי טיננאיג' פאנקלאב. אמרת הכל נכון. אין לי מה להוסיף. אלבום חובה בבית.

Celluloid Hero

New member
ועטיפת המקור כמובן

האוסף המפורסם של לאונרד כוהן מ 1975, עם השירים הכי "טובים" שלו.

אישית אני בעד שרשור עטיפות פארודיות, לכבוד החג

arieltr

New member
בבקשה מקור אחד

כן היא פשוט מבקשת את זה.
חכה תראה עם מי היא מתמזגת...

arieltr

New member
פלוס מקור שני

נותן לאליזבט בראש, ומתקבל המחורר בתחת....
רק תצייר קצת עם עפרון על שניהם.

noosh

New member
תודה על ההמלצות!

ועל שרשור בלי מוות.
זה נשמע מעולה ואני בהחלט הולכת לבדוק אותן ואיך הן משתלבות על רקע ארגזים ובלאגן.

ושרשור העטיפות שהתפתח פה ממש מהנה, לצערי אני לא מצליחה לחשוב על שום עטיפה (אם כי אינ זוכרת עטיפה כלשהי שהיא פארודיה ל-Elephant של הוייט סטרייפס, אבל אני לא זוכרת של מי, ואם הזיתי בעצם. הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה העמוד הזה של גרסאות החתולים ששמתי כאן לא מזמן).

למעלה