שנות ניסיון data scientist

bismark1

New member
תלוי איך קוראים את השוק

1. חלק מהעלייה בביקוש לאנשי DS/ML נובעת מצמיחה בתחומים כמו סייבר, adtech, fintech ועוד. אם חלק מההשקעות בתחומים הנ"ל ייצרו בועה (אפשר להתווכח על זה, ראיתי דיעות סותרות) אז מן הסתם חלק מהביקוש מנופח כנגזר.
2. קשה לכמת את זה אבל סביר להניח שבגלל ההייפ יש לא מעט חברות ששינו את הכותרת של תפקידים כמו data analyst ו-BI ל- "data scientist" או הוסיפו תקנים לכאלה, מה שגם עשוי להעלות את הביקוש בצורה מלאכותית.

בועה או לא? ימים יגידו.

the lone gunmen

New member
לדעתי

(אני עוסק בתחום עם בערך שנתיים ניסיון ועובד בעיקר עם tensorflow וכותב אלגוריתמים של deep learning - אז אני מכיר פחות או יותר מה קורה בשוק, אבל לא לגמרי)

השוק היום מאוד מאוד חם בכל הקשור לתחום.
tensorflow ו- deep learing מקבלים את רוב הפוקוס, אבל בגלל המחסור העצום שקיים בשוק (יש חברות שפשוט לא מצליחות לגייס במשך חודשים אפילו כשמורידים דרישות) - אני לא חושב שתהיה לך בעיה למצוא עבודה בתחום ב-25K ומעלה, וזו הערכה זהירה מאוד.

מקסימום, יצפו ממך שתלמד את הדברים החשובים תוך כדי עבודה.

אגב, אם אתה מחפש עבודה, אז דבר איתי...

דייהטסו

New member
לדעתי

ניסיון בצבא נחשב בד"כ פחות מניסיון בהייטק. מצד שני המשכורות בתחום היום הן גבוהות בהרבה מעבר לטבלאות. בכל מקרה יש לך את הרקע המתאים להכנס במהירות לנושאים שציינת. התחום משווע לאנשים איכותיים. משכורת של 25K שציינו כאן נשמעת סבירה מאוד, עם צפי לעלייה משמעותית במשך כמה שנים. אם יש לך זמן להתנסות לבדך בtensorflow זה מאוד כדאי, יש די הרבה tutorials ברשת.

ipv6

Member
בפיתוח תוכנה פרופר

ניסיון צבאי מהמקומות שציינתי, נחשב לא פחות טוב משום ניסיון "אזרחי"..
ואני לא מדבר רק על משרות שקשורות ל-security.

אין הרבה אלגוריתמאים בצבא,אבל במקומות שיש, יש אכלוסיות מאד חזקות\איכותיות (נניח חבר'ה שמסיימים תואר וחצי או 2 תארים עוד בעודם בתיכון) והשוק יודע להעריך את זה.

למעלה