שנות ניסיון data scientist

דייהטסו

New member
אני קורא לזה "מאלף רשתות"

BravoMan

Active member
אני רק מזכיר לכם את סוזן קלווין

https://en.wikipedia.org/wiki/Susan_Calvin
&nbsp
כשקראתי את הספרים האלה לפני כמה שנים טובות, חשבתי שזה מקצוע קצת מוזר ואחד הדברים הבודדים שהפריע לי בכל העולמות של אסימוב.
&nbsp
אבל היום כשאלגוריתמים גינטיים ורשתות עצביות תופסות תאוצה כ"כ רחבה, אני מתחיל לחשוב שכמו עם יתר הדברים שלו, הבן אדם הזה ממש ידע על מה הוא מדבר...

BravoMan

Active member
דווקא לא.

אהבתי את הרעיון שמבחינה סטטיסטית התנהגות של קבוצות ניתנת לחיזוי בדיוק גבוהה.
&nbsp
היום אנחנו קוראים לזה "התנהגות עדר" ולא חסר מי שמנצל את זה כבר עכשיו

bismark1

New member
כן, אבל בסדרת המוסד הרעיון מוגזם עד אבסורד

(לא שזה מפריע להינות ממנה כל עוד לא לוקחים אותה יותר מדי ברצינות). אסימוב היה מאוד פורה וירה להרבה כיוונים, לפעמים הוא פוגע ולפעמים פחות.

BravoMan

Active member
אולי הייתי מסכים איתך לפני כמה שנים, אבל...

לפני כמה זמן התחילו להופיע ידיעות על מערכת חדשה שמנסים בשיקגו, ועכשיו כנראה עוד מקומות:
&nbsp
https://www.nytimes.com/2017/06/13/...ls-about-life-on-chicagos-high-risk-list.html
&nbsp
לא התעמקתי, אבל להבנתי מדובר בסוג מערכת שקשורה מאוד לדברים שאנו מדברים עליהם בשרשור הזה: אוסף נתונים בזמן אמת, מנתחת, מנסה לחזות בעיות.
&nbsp
זה אומנם נשמע דמגוגי, אבל כשניל ארמסטרונג נחת על הירח, שעון Huawei שלי עם מעבד 4 ליבות של 1.4 GHz היה נחשב "מחשב על", ו-4GB Flash שלו כנראה היה יותר נפח מכל האחסון הדיגיטלי של ארה"ב.
&nbsp
קח מערכת כמו בכתבה כמה מאות או אלפים של שנים קדימה, ופתאום זה לא נראה מגוזם בכלל...

bismark1

New member
נראה כמו פרוייקט data science נחמד

אבל מה שהפריע לי במוסד זה לא הסקייל אלא הרזולוציה: יש הבדל די מהותי בין להגיד "בהסתברות כך וכך יקרה מאורע X תוך פרק זמן Y" לבין "הרעים ידפקו לך על הדלת ביום חמישי אחה"צ, 14 למאי 3024, למזלך הקלטתי הולוגרמה של עצמי בשביל להודיע לך מה לעשות".

אבל אפשר לסכם שאם במקרה עוד אלף שנה ישחזרו את שנינו מדגימת ד.נ.א ושאריות של פרופיל פייסבוק, נחזור לפורום בשביל לראות מי צדק. די בטוח שהאתר יראה פחות או יותר אותו הדבר (למעט הודעות של "אני מתרגם של שירה חייזרית וחשבתי להיכנס להיי-הייטק, מה אתם אומרים על קורס דיבגוקינזיס של ג'ון ברייס?").

BravoMan

Active member
עכשיו הזכרת לי בעיה שתוארה בחלק האחרון של הספר Accelerando..

https://en.wikipedia.org/wiki/Accelerando
&nbsp
בעתיד בו ניתן לעשות uppload ו-download לתודעה בין מערכת מחשב למערכת בשר כמו ששולחים תמונות בווטסאפ (וגם לייצר מערכות בשר כמו אייפונים סיניים), בסכסוך בין AI לבני אדם, הראשונים מזבלים את תחנות החלל של האחרונים ע"י שחזורים של דמויות היסטוריות מתקופות שונות.

דייהטסו

New member
הפער בין המציאות לחיים

קצת מצחיק. סוזן קלווין היתה פסיכולוגית של רובוטים שמשוחחת איתם והוגה על ההתנהגות שלהם. אני יושב כאן, מזיז שתי שורות פייתון מפה לשם, מריץ שעה ורואה שה-loss ירד או עלה בכמה אחוזים.

BravoMan

Active member
זה מה שהפריעה לי:

למה מנסים לפענח מה הולך בראש של רובוט בעזרת פסיכולוגית שמדברת איתם, במקום מתכנת שמחבר דיבאגר ישירות למוח הפוזיטרוני?
&nbsp
הרי זו פאקינג מכונה! יש סכמה.
&nbsp
אבל הרעיון של מערכות סופר מורכבות שגם בונות ו\או מתכנתות את עצמן, בהחלט משנה את הצורה שבה ניתן לדבג תוכנות...

user32

Well-known member
מנהל
אז למה לא לפתח מכונה שתייצר רשתות DL?

המכונה תקנפג רשתות deep learning שונות, תריץ מודלים שונים עד שתמצא את המכונה אידיאלית שבתורה תמצא את הפיצ'רים והקשרים בשביל לפתור בצורה הכי טובה את הבעיה.

ואז אפשר להמציא מכונה שתקים מכונה שתקים רשתות deep learning

.......
.......
.......

selalerer

New member
כבר המציאו את זה. המכונה נקראת בן-אדם.

מידיי פעם מגיעים חייזרים לתפוס אחד כשהם צריכים מכונה נוספת.

bismark1

New member
אפשר גם להושיב אלף קופים שיתקתקו במכונת כתיבה

עד שבסוף יצא מחזה של שייקספיר. באופן כללי כן משתמשים בדגימה או בחיפוש בשביל למצוא היפר-פרמטרים טובים של אלגוריתמים אבל יש כל כך הרבה דרגות חופש ולאמן רשת לוקח כל כך הרבה זמן שזה לא פיזיבילי לבנות רשת בצורה הזאת.

Han36

New member
בעתיד גם כנראה יהיו רשתות שיכתבו קוד ויחליפו מתכנתים

אבל אנחנו עוד לא שם.

user32

Well-known member
מנהל
[זה המקום לבדיחות וציניות]

יש פה כמה מתכנתים שאף מחשב לא יהיה הזוי מספיק בשביל להחליף

h a j b i

New member
כן, מה באמת קורה עם המחולל יישומים שהבטיחו לי