שנה ראשונה בהנדסה

CHiPoPO8

New member
שנה ראשונה בהנדסה

אני לומד הנדסת מכונות שנה א, וכרגע הממוצע שלי הוא 67.
יש לי 2 קורסים שבהם נכשלתי ואשלים אותם שנה הבאה.
כרגע באונ' אני נמצע על תנאי בגלל 2 הקורסים האלה, שבמידה ואעבור אותם (ובמקרה הגרוע אקבל 60 בשניהם) אז הממוצע שלי יעלה לכיוון 73+.
יש לי הזמנות לשפר קורס אחד שבו קיבלתי 60 וזה יכול לעלות לי את הממוצע בעוד נקודה, אך במידה ואכשל אני יכול להידפק ולעוף מאוניברסיטה (וגם אם לא, זה עוד כסף לשלם על קורסים חוזרים).
אשמח לעצות מחברי הפורום עד כמה להילחם על הממוצע כאשר אני נמצא על תנאי, ובמיוחד שאני רוצה לחפש עבודה בתחום בתחילת/אמצע השנה השלישית (במידה ואשרוד)
עשיתי חשבון והגעתי לזה שבמידה והכל ילך חלק בשנה השניה (שאני מתכנן להוריד קצת קורסים) אני אוכל להגיע לממוצע 76~ בסוף שנה ב.
אז שוב, כדי לנסות לשפר על כל 60 שאקבל ולהיות בסכנת גירוש, או להתמקד יותר בלעבור את התואר ופחות בממוצע כרגע?
אז שוב, כדי לנסות לשפר על כל 60 שאקבל ולהיות בסכנת גירוש, או להתמקד יותר בלעבור את התואר ופחות בממוצע כרגע?

S h a r k 1 8

New member
אני באמת חושב ששווה להילחם ולשפר

ציונים נמוכים במיוחד ולמרות שנמצאים בסכנת הרחקה מהתואר. אני מאמין שועדת הוראה מסתכלת בצורה אחרת על קורס שעברת במועד א' ונכשלת במועד ב'. קשה לי להאמין שיעיפו מישהו כי כל חטאו היה שהוא ניסה לשפר ציון בקורס. חשוב שתבין שההחלטה היא לא אוטומטית. ועדת הוראה מתכנסת ודנה בכל מקרה בנפרד. בנוסף, גם אם בעתיד תיקלע שוב למצב של נכשלים בקורסים, אחד המדדים שהועדה מסתכלת עליהם הוא הממוצע. ממוצע טוב ישאיר אותך בתואר. בנוסף, ממוצע התואר הוא הערך האמיתי שלך בשוק העבודה. תואר עם ממוצע נמוך עלול למצב אותך בעמדה נחותה בחיפוש עבודה. לסיכום, אני ממליץ לך בחום לשפר את ה-60. עוד משהו - נראה לי מההודעה שאתה לומד בתל אביב. הייתי ממליץ לך לשקול לעבור לטכניון או לבן גוריון. נהלי ההרחקה מהתואר שם הרבה יותר מקלים.

CHiPoPO8

New member
תודה על המענה

עלית עלי, זה באמת תל אביב. אני לא רואה איך יקבלו אותי למוסדות האלה אם יתייחסו ל״הישגים אקדמאים קודמים״, המצב שלי, כאמור, לא מזהיר. הנהלים שלהם באמת יותר קשוחים אבל אני מאמין שעם הפחתת קורסים וסידור נכון של המערכת (מה שלא היה לי השנה הזאת, שהרגשתי עומס יתר ומירוץ מתרגיל לתרגיל) אני אעמוד בהם.

בנוגע לועדה, אני יכול להגיד לך שפניות קודמות לועדת ההוראה מהועד שלנו ושל אנשים אחרים נתקלו בקשיחות לא מוצדקת מצדם. מכיר כבר כמה ש״איימו״ עליהם כי היו להם בעיות עם הציונים.

התכנון שלי הוא לנסות למצוא משרת סטודנט בשנה ג, השאלה אם זה יהיה ריאלי עם ממוצע של 75~ , אני יודע שזה יהיה יותר קשה אבל כל עוד יהיה סיכוי אני מפחד לקחת סיכון ולשפר משהו, וזה לא בטוח שאצליח לשפר.

S h a r k 1 8

New member
לפחות לטכניון אפשר להתקבל גם אחרי שנה א'

במוסד אחר על סמך הסכם וללא תלות בהישגים האקדמיים. אחרי הקבלה תוכל להגיש בקשות לפטורים על קורסים שעשית בתל אביב.
&nbsp
קשה לי להאמין שתוכל למצוא משרת סטודנט עם ממוצע 75. אני כנה איתך. ועדת הוראה מאיימת בעיקר. כשמישהו עובר על החוקים בפעם הראשונה הוא לרוב לא עף.
&nbsp
עם זאת, אני עדיין לא חושב שהתנהלות של איומים בהעפה מהתואר היא הוגנת. תאמין לי שלסטודנטים יש המון כוח. אתם פשוט לא מודעים אליו. תפסו יוזמה ותחתימו את כל הסטודנטים לתואר ראשון על עצומה. אם זה לא יעזור תעשו הפגנה. זה מאד מלחיץ את האוניברסיטה שזה ייצא החוצה וזה יפגע ברישום לאוניברסיטה.

rj111

New member
כדאי לך לשקול להקטין את העומס

ע"י הקטנת מספר הקורסים בכל סימסטר ולקיחת סימסטר קיץ.
זה יאפשר לך לשפר את הציונים.
כמו כך כדאי לך לבדוק מה הסיבה לציונים הנמוכים. האם התחום מעניין אותך? האם קיימת הפרעת קשב וריכוז? האם אפשר לשפר את שיטת הלימוד?
לא כדאי לעבוד אם זה יוריד את הממוצע.

CHiPoPO8

New member
זה מה שאני מתכוון לעשות

אני מתכנן להוריד קורסים ל4-5 בסמסטר. לא באמת משנה לי אם התואר יתארך.

הציונים הנמוכים הם במקצועות המתמטיקה בעיקר. הסיבה לזה היא כי באתי מ"עמדת נחתיתות יחסית" עשיתי רק 3 יחידות בתיכון והשלמתי ל4 לבד. לכן אני מרגיש שאני קצת מאבד את עצמי בחלק מהמקצועות.
בכל אופן, אני כן מרגיש שהמקצוע הזה מדבר אלי, היו לנו כמה קורסים הקשורים למקצוע ואני מאוד התחברתי. אני מודע לזה שרוב התואר זה מתמטיקה אבל כרגע אני לא חושב שזה יותר מדי בשבילי.

למעלה