שנה ללא גלעד

מה איתם?

יש לנו מדינה מקסימה... ששוכחת אנשים בשבי גם 20 שנה.. אמהה רק לי זה מזכיר את רון ארד?

אומי5

New member
אף אחד לא שכח

אתם מדברים כאילו להחזיר שבוי ממדינת אויב זה כמו ללכת למכולת. ביחס למדינות אחרות אנחנו עושים המון כדי להחזיר שבויים וגופות הביתה ,ביחס שלא קרוב להיות פורפרציונלי. אם זה נכון או לא זה ויכוח אחר. אין מרון ארד שום סימן חיים (או מוות) יותר מעשר שנים (אם אני לא טועה יותר מ15) ,למרות שההערכות האמיתיות הן שאדם חי משאיר עקבות (שומרים ,מגישי אוכל חוקרים וכו') וכל כנראה הוא לא חי ,עדיין מדינת ישראל לא החריזה עליו כחלל,אלא כשבוי שממשיכים לחפש . הלוואי שימצאו אותו . גם את גלעד שליט אהוד גלדווסר אלדד רגב ,לא שכחו . אני מאמין (ואני לא קל אמונה) שמי שצריך מתעסק בזה.

boten d

New member
אאל"ט סימן החיים האחרון שיש ממנו

הוא איזושהי תמונה מ-94' וקטע וידאו מ-89'. לעומת זאת, אהוד מנור (?) "החריז" עליו כי הוא בחיים. בביצוע של בועז שרעבי. מדינת ישראל לא הכריזה כלום ככל הידוע לי.

מתלבט13

New member
זה שימוש עודף ברגשות

"להחזיר את גלעד" זה לא מעשה צדקה וחסד. כולם יודעים שיש לזה תג מחיר יקר. ובמצב מלחמה, מעט חשיבה יכולה להעריך שזה שווה ערך להקרבת חיי עשרות חיילים.\אזרחים למען הצלת שבוי אחד. 118 הרוגים בלבנון בגלל שתי חטופים. עשרות הרוגים בעזה בגלל הדינמיקה שהתחילה מ"התגובה" על חטיפת שליט. וזה בלי להתייחס להפיכה של חמאס שבחלקה נגרמה מכך. מדינה מטורפת. (או מונעת מרגשות באופן קיצוני. זה נחמד ברומנטיקה (עד שלא קורות טעויות), הרסני במלחמה)

ephi79

New member
מתלבט13 היקר,

אני מחכה שתוותר על כלייתך. משיקולים כלכליים.

התקשורת

החמאס משחרר קלטת בשביל לתפוס כותרת והתקשורת במקום לנהוג באחריות ולא לשחק לידיהם של החמאס, נהנית ושמחה לשחק בדיוק אבל בדיוק לפי התוכנית שלהם. אותו דבר עם העיתונאי הבריטי. כשהחיזבאלה או החמאס "מתחיל איתנו" התקשורת קמה מיד בזעקות שאסור להגיב להם כי "זה מה שהם רוצים שנעשה" אבל כשהתקשורת נדרשת לנהוג באותה מידת אחריות, פה הם לא מחילים על עצמם את אותה מידת אחריות שהם דורשים מהצבא ומהממשלה.

אומי5

New member
נכון ולא

נפילה בשבי זה סיפור מהתחת ,הבעיה היא לא שפעם אחת משחרררים אלף מחבלים ומחזירים את החייל הביתה. הבעיה היא שהרגלנו אותם שממש משתלם לחטוף חיילים. אם מההתחלה היינו פחות דרמטיים וכמו כל אומות העולם היינו מחריזים על יחס של 1/1 אני מאמין שהיו הרבה פחות חטיפות . שבויים כמובן היו אותו דבר. כשמשחררים אלפי או מאות מחבלים תמורת חייל אחד או גופה, לא רק מחזירים להם לוחמים נוספים לקרב הבא ,אלא גם זורעים מוטיבציה לחטיפה הבאה. מלחמת לבנון לא פרצה רק בגלל החטופים. היא פרצה גם בשביל למנוע עוד חטופים ,וגם כדי לאפס כמה דברים בשטח ,זה שהיא נוהלה גרוע ובלי ציוד, זה עיניין אחר . לגבי עזה ,כנ"ל. אני מעדיף למות בקרב על שחרור שבוי מאשר להיחטף (ומה לעשות אני בקבוצת סיכון גבוהה לשני המצבים)

מתלבט13

New member
הערך של החטופים היווה משקל כבד

וברצועת עזה, ההשפעה של זה היתה הרסנית. כי היה סוג של סטטוס קוו מול כל הגורמים בחבית חומר הנפץ. והחטיפה "שברה את הכלים". לא הגיעו בזמנו להפסקת אש, למרות שהחמאס רצה מאד. וזה בגלל שליט.

אומי5

New member
לפעמים צריך טריגר

לפי מה שאני יודע מסיפורים משם ,פשוט ניצלו את העובדה שישיטריגר להיכנס ,וסגרו כמה פינות בפנים. ההרוגים לא היו בשביל שליט (שוב עד כמה שאני יודע) אלא בשביל קאסמים מטענים ושאר פעולות מנע .

Le Fay

New member
ממשלת זונות

עם הרבה מילים זולות ואפס כיסוי. מאז שהחלה השתלטות החמאס בעזה אני משקשקת בשבילו. רק שלא ישחררו בסוף מאות מחבלים תמורת גופה.

למעלה