שנה אחרי

לקוח מתוך ועדות כנסת שעסקו בחוק

ושהשתתפתי בהן כצופה. מדובר על פיצוי ממוצע למשפחה. היו משפחות שקיבלו יותר, היו משפחות שקיבלו פחות.

אתה אגב מודע לעובדה

שכמות גדולה הרבה יותר של אנשים מהכמות שפונתה מחבל עזה ומצפון השומרון נזרקת כל שנה מביתה על אי-תשלום משכנתאות, הם לא מקבלים פיצויים של חצי מיליון דולר למשפחה, לחלקם באמת אין שום אפשרות אחרת ואתה לא רואה את אותה רמת בכי כמו אצל המפונים. אנשים במדינת ישראל פונו מבתיהם על-מנת לפנות נתיבי לסלילת כבישים או מתחמים תעשייתיים, הם פוצו בסכומים קטנים הרבה יותר, ומעטים מהם הרימו קול צעקה כמפונים. כשאני רואה קהילות גדולות שממשיכות לגור באוהלים עם ילדיהם על-אף שיכלו לעבור לדירה ועל-אף שיכלו לשלוח את ילדיהם באופן מסודר לבית-ספר ועוד מזמינים את התקשורת לחגוג על הצילומים, ואחר-כך מצפים שאני אקבל את החלטותיי בהתאם להתנהגות הזאת, זה בהחלט מכעיס אותי.

דעתי כדעתך ../images/Emo141.gif

כעסי ככעסך, וחוץ מזה, גם אני גדלתי באשקלון

יוסי ר1

Active member
עוולה אחת אינה מצדיקה אחרת.

לא יודיע על אילו מפוני משכנתאות אתה מדבר, אבל כל מקרה שתציג בפני צריך להיות נידון לגופו. עדיין, יש הבדל בין מי שמכח חוק כלשהו אמור להיות מפונה, ובין החלטת מדינה לפנות (אני לא כותב לגרש כדי לא להוליך את הדיון הטעון למחוזות מיותרים) ישובים שלמים. וגם אם הייתי סבור שהפינוי מוצדק מסיבה כלשהי, אני סבור שהמדינה חייבת לפצות ברמה שתאפשר למפונה לשקם את חייו לפחות באותה רמה אליה הורגל לפני פינוי. וזה שמדינת ישראל מתירה לעצמה לעשות שימוש בחוקים דרקוניים ולהפקיע בניבזות ואכזריות שאין כדוגמתה אדמות ובתים מאזרחים לצורכי ציבור (כבישים וכו'), לי לדאוג לפיצוי הולם ובזמן, זו שערוריה שהציבור צריך להרים קולו עליה, כי איש אינו יודע מתי תונף חרב הפינוי על ראשו הוא.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo3.gifהעיקר שכחת, את ההמשך

"ואוהביו כצאת השמש בגבורתו". . . . ותשקוט הארץ ארבעים שנה...

hillelg

New member
נכון.

אם אני מפריע בנוכחותי, אני מוכן לעוף מכאן בשנייה זו.

למעלה