שנאת יהודים

neko

New member
היכן אתה מוצא רצף לוגי בין דברי

התורה וחז"ל שקובעים בין השאר שאסור רק ללמוד, ויש גם לעבוד ולהלחם? והיכן בתורה נדרש לשים כיפה? ללבוש בגדי קוזקים שחורים? החרדים הם הפלג היהודי הכי חדש (למעט הרפורמים אולי). החילוני המסורתי הוא הכי עתיק, שכן הוא זה שהכי דומה למוזכר בתקופת התנ"ך.

אבל הוספה אין פירושה סתירה.

הוספת הציווי לחבוש כיסוי ראש אינה עומדת בסתירה לציוויים קודמים. האם אתה יכול להביא ממש סתירות?

neko

New member
לא תעשה לך פסל ולא

תמונה. לא תבשל גדי בחלב אמו - הרמב"ן פירש: אין לאכול הגדי כאשר הוא עוד צעיר ויונק מאמו (שהרי אין בתורה מילה מיותרת). זאת משני טעמים: ע"מ שלא להכאיב לאם, וע"מ שיוכל להקים את הדור הבא. מכאן שאסור לאכול למשל פרגיות וטלה, אך הפלא ופלא - מקומות כשרים רבים שוחתים חיות אלו בצעירותן מיום ליום. כל זאת מסיבות פוליטיות בלבד (הפירוש נדחה ע"י בעלי השפעה מסויימים)! יש הרבה דוגמאות אחרות, כמו למשל דברי הרמב"ם (אם אני זוכר נכון) על כך שאסור לאדם רק ללמוד, ועליו גם לעבוד. כמו כן החובה לשבת במדינת ישראל (שולחן ערוך) שקולה אל מול כל שאר המצוות יחדיו. כמו כן חובת המלחמה במקרה הצורך (ובכ"ז החרדים לא מוכנים לשרת בצבא). וכל זה רק מזכרון רגעי של מישהו שלא עסק בתאולוגיה או ביהדות בצורה רצינית מימיו. אני בטוח שיש עוד המון. בכל מקרה, האם אינך מסכים כי החילוניים המסורתיים הם הדומים ביותר לבני ישראל בתקופת התנ"ך?

עם הרישא של הודעתך אני מסכים

וגם כתבתי כמה דברים דומים. בנוגע לסיפא של הודעתך, נדמה לי שהבדואים של היום יותר דומים לאבותינו (למרות שמאיר שלו חלק על כך - בפיליטון המפורסם שלו על הצגת חגיגת חנוכה בילדותו).

דב מאיר

New member
עיקר ותפל

המשותף לחרדים ולישראל בימי דוד ושלמה היה האמונה וההזדקקות לתורה כדרך חיים. לבוש הוא דבר חיצוני מתחלף מדור לדור. אין זה משותף לחילונים ולבני ישראל בתנ"ך. גם אלו מבני ישראל שעבדו אלילים בימי התנ"ך ראו את עצמם לפחות פורמלית מחוייבים לתורה ומצוות. זו היא הסיבה שאחאב היה זקוק לעדות שקר כנגד נבות על עוון ברכת ה' שהיא מצוה דתית מובהקת. לעומת זאת יש דמיון רב בין החילונים לבין יהודים מתקופה אחרת, היינו תקופת הכיבוש היווני. הכוונה היא הדמיון למתייוונים

ehudt

New member
לא ענית להודעה שלו

שכחת לחלוטין את החלק הראשון בהודעה שלו. אני מבקש שתחזור ותענה גם על זה. אבל אתה לא תעשה את זה, כי אתה רק יודע להסית את הדיון לכיוון שבו אתה מבלבל את כולם ולאף אחד אין כח לענות לך.

אבל אינך מבין דבר אחד

דת האיסלאם נכונה, היה מעמד הר סיני, רק שלא היו שם יהודים. היהדות מלאת שקרים, האסלאם דוגל באמת.

דב מאיר

New member
זאת מנין?

היכן המסורת הבלתי מוכחשת מהר סיני על א נוכחות היהודים ונוכחות אחרת שם?

ehudt

New member
עכשיו הבנתי הכל

אתה פשוט מומחה בלכתוב המון בלי להגיד כלום! לכן כל כך קשה לענות למה שאתה כותב. כי אתה פשוט לא כותב כלום. אתה כולא אנשים בתוך הדברים שלהם, אך לא מציג טענה או פיתרון לדבר. אם יש לך הוכחה לקיום מעמד הר סיני, הצג אותה. אם אין לך, אמור "אין לי". זה הכל. לא ביקשנו בדיחות קרש.

דב מאיר

New member
לא הבנת הכל

אינך יכול לבוא בטענות סתמיות. הסברתי כבר כמה פעמים בפורום זה ובאחרים שההוכחה שלנו לאמיתות התורה ולמעמד הר סיני מופיעה כבר במדרשים וקרויה "מחולת המחניים". היינו זו הדת היחידה המתועדת היטב בליווי עדות לאומית כוללת של עם שלם המעביר מסורתו מאב לבנו (כאשר חזקת אב שאינו משקר לבנו) בקנה מידה של המוני אדם מבלעדי הכחשה היסטורית משעת הארוע.

vizini

New member
איך זה יתכן כשהתורה בעצמה מפריכה

את "עם שלם המעביר מסורתו מאב לבנו "?

גוססי

New member
המוסלמים צודקים ב-100%

אלוהים משנה את דעותיו והדבר מתועד בתורה, ככתוב "וינחם יהוה כי עשה את האדם בארץ ויתעצב אל לבו". לא יכול להיות יותר מפורש מזה.

למעלה