שנאה לאב

ערן10001

New member
שנאה לאב

שלום. אני בן 30 ונושא עימי מועקה כבדה מאוד מהילדות. אני זוכר היטב, כאילו שזה היה אתמול, את ההתעללות הפיזית והנפשית שספגתי מאבא שלי במשך שנים רבות החל מגיל 6. אני זוכר היטב את הקללות האיומות שהוא קילל אותי, קללות שעדיין מהדהדות בראשי. אני זוכר היטב את המבט המטורף שהיה לו בעיניים בזמן שהיכה אותי ללא רחמים, המבט שלו חרוט היטב בתודעתי לכל החיים. את רגעי האימה הללו לא ניתן לתאר במילים. עברו כ- 20 שנה מאז, ואני זוכר הכל, איני מסוגל לסלוח ובטח לא לשכוח. מצד אחד אני מרגיש שנאה וכעס רב כלפי אבי, ובצדק. ומצד שני אני מרגיש רגשות אשמה שכך אני מרגיש כלפי אדם שדאג לכל מחסורי. (השכלה, אוכל, קורת גג, ועוד דברים חומריים נוספים שלא כל ילד זוכה להם). כיום, אני גר בביתו עקב בעיה כלכלית. כל פעם שאני רואה אותו או אפילו שומע אותו לידי גורם לי לרעד וצמרמורת בגוף. כמו שציינתי הרגשות הללו גורמים לי לרגשות אשמה וכעס על עצמי, מצד אחד הרגשות מאוד מובנים. מצד שני זה אבא שלי. אני לא יודע מה לעשות? אני קרוע מבפנים בין תחושת הכעס על אבי לבין תחושת האשמה שכך אני מרגיש. מה דעתכם? ערן.

אופירA

New member
מנהל
הכעס לגיטימי

נקיפות מצפון לא צריכות להיות, מפני שאם אדם מעניק לי מממונו, אך במקביל שולל את חירותי - אומרים לו: לא מדובשך ולא מעוקצך. הדבר היחיד שצריך לעניין אותך הוא להבריא מאימתו של אבא, ולא חובתך המוסרית כלפיו. אין לך שום חובה מוסרית כלפיו קודם שתבריא מאימתו. חובתך המוסרית כלפי בריאותך הנפשית קודמת לכל חובת כיבוד אב שהיא, וכל רגש שעוזר לך להתגבר הוא לגיטימי לחלוטין. את הרגשות של הכעס תרשה לעצמך להרגיש, ובכך תתחיל בשלב הראשון של הריפוי. הרשות שאדם מרשה לעצמו להרגיש מה שהוא מרגיש היא תחילת השחרור והגאולה שלו ממצבו. כיוון שמערכת יחסים עם אבא, שהיא נוגעת בגילאים מאוד מאוד צעירים, משפיעה קשות על הנפש - הטוב ביותר הוא שתעבור טיפול פסיכולוגי שישחרר אותך מהעיכובים שהתעללותו גרמה לך, ותבריא את נפשך לחלוטין. קשה מאוד להתגבר בכוחות עצמך על התעללות של הורה.

תאום2

New member
נשמע קשה מאוד

כמו שאופירA כתבה, אינך צריך להרגיש רגשות אשמה. מה טיב היחס כיום בינך לאביך?

תגובה

כעס הוא רלוונטי, שנאה מיותרת. נסה לשמור על קשר טוב עם אביך ולשכוח מהעבר. חשוב לשמור על קשרים טובים עם המשפחה. אל תרגיש אשמה, טבעי שתכעס אם הרע לך.

iguana tsehuba

New member
לא לבד.

יקר. מזדהה..במיוחד עם הקטע של הצמרמורות והפחד הגדול והלב שדופק מהר שהוא בסביבה..אתה בטיפול?לשפוך,לעכל בראש,לא בגוף..

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מועקה כואבת...

ערן יקר, נראה שתחושות וזכרונות רעים מהעבר, הקשורים באלימות שחווית מאביך, חרוטים בך חזק, מפריעים לך להתקדם , לבנות חיים משל עצמך, ואולי בכך אתה "גוזר" על עצמך עונש נוסף, חי בסבל גם בחייך הבוגרים. יקר, הסבל שלך הוא רב, מאד מבינים אותך. סבל שחווית בילדותך הוא די והותר, לחיות עם אב אלים שהפך את ילדותך מתקופה של חיוך וצמיחה לסיוט מתמשך. חושבים שדאגה למחסור, לקורת גג, להשכלה של ילד, לצרכים חומריים, היא חובת כל אב ואם, לא בהכרח דורשת הכרת תודה, אבל קודמת לה בהרבה היא חובת הדאגה לנפש הילד הרך, האהבה, הרוך, הליטוף והחיבוק שאותם כנראה אביך חסך ממך ולדבריך הרעיף עליך במקומה מנה נכבדה של אלימות, פגע בנפשך הרכה, הפך אותך לחסר ישע בילדותך. מציעים לך אולי לפנות לאתר דוקטורס, להתייעץ עם מומחים, לנסות להשתחרר מרגשות האשמה שכל כך פוגעים בך. כדאי לך אולי לפנות גם לרופא המשפחה, לבקש הפניה לעזרה מקצועית, ללמוד להתמודד עם העבר, לא לתת לו להרוס את העתיד. גם אנחנו פה בשבילך איש יקר, מוזמן לבוא לדבר איתנו בשיחה אישית, נקשיב, ננסה יותר להבין, למקד את המחשבות, אולי לתת כיוון חדש. תמשיך לשתף, לספר מה קורה אתך, כולנו כאן בשבילך.

תיארת דברים שאני מרגיש בדיוק

גם לי זה קרה וגם לי יש בעיה קשה ליצור תקשורת חדשה וטובה עם אבא שלי, והחיים לפעמים הם סיוט, הוא כבר לא מסוגל להגיב לי באלימות פיזית כי אני חזק, אבל לצרחות שגורמות לכל מערכות הגוף שלי תחושות נוראיות- הוא מסוגל. גם אני גר עם ההורים שלי עדיין ומת לצאת מהכלא

iguana tsehuba

New member
אז תעשה מאמצים לצאת ולבנתיים תהיה

כמה שיותר בחוץ,סתם תסתובב ברחובות יפים עם חנויות,אם אין לך תעסוקה ותחזור מאוחר כמה שיותר.זה עדיף!..תרגיש טוב.

למעלה