שמתן לב ש......

catchet

New member
אני לא חושבת

שיש כאן עניין של בחירת בנות כדוגמה לבעיה פיזית, אלא יותר הדגמה של בעיה פיזית באמצעות תינוקת שבמקרה יצאה בת. אבל יכול להיות שאני טועה... לגבי הפרסומות על מחלות גופניות, לא שמתי לב שנבחרות רק נשים להצגת מחלות גופניות, למעשה אני זוכרת בברור כמה פרסומות על תרופות, שמציגות גברים שסובלים מבעיות גופניות, קחי למשל את המכשיר האלקטרוני הזה שאמור לעזור למבוגרים עם בעיות פרקים, או הפרסומת הזו על איך שפעם הייתי זקן והיום בזכות התרופה אני מרגיש צעיר, ועוד כל מני פרסומות שאני לא מצליחה לשחזר כרגע אבל די משוכנעת שהן מציגות גברים. מודה שלא בדקתי האם יש יותר גברים או נשים בפרסומות מהסוג הזה, אבל הטענה שפרסומות כאלה מציגות רק נשים כסובלות בלעדיות ממחלות כאלה היא פשוט לא נכונה.

הלוואי וצדקת. בואי נעקוב שתינו עכשיו למשך חודש חודשיים

אחרי פרסומות ונביא את המימצאים.
אגב, בקופ"ח "מכבי" לה אני עצמי שייכת הפרסומים בעקיבות מראים רק רופאים-גברים (פעם אחת ראיתי רופאה, וגם היא עמדה ברקע, מאחורי רופא גבר שהיה עיקר הפרסום), ואפילו כשמפרסמים רפואת ילדים, הם מראים דווקא אב עם ילד (תמיד זכר). אין לי ספק שיש פה החלטה של מישהו.

למען הגילוי הנאות, הפרסומים של קופ"ח כללית אותם ראיתי עד לפני שנים אחדות (בזמן האחרון איני רואה אותם) מתמקדים בדמויות נשים וילדות.

catchet

New member
יאללה הולך

למרות שאני לא רואה כל כך טלוויזיה, מבטיחה, מתי שכן יצא לי לראות, לשים לב לפרסומות, זה יכול להיות מעניין דווקא לחכות לפרסומות
אבל עדיין לא הבנתי מה את מנסה להגיד בזה - שיש מגמה להציג את גוף האישה כחולני יותר משל הגבר? ואם כן אז למה? גם אם האישה תצטייר כחולנית יותר מי ירוויח מזה?

כן, יש מגמה כזאת, והיא אגב הפוכה למציאות הביולוגית.

התת-תרבות המצ'ואיסטית תמיד השתדלה להציג אותנו הנשים כמין החלש יותר, בגוף ובנפש, חולה יותר, בגוף ובנפש, והמטרה היתה ברורה: להאדיר את גוף הזכר ונפשו בעיני הזכרים (ואם אפשר, כבונוס, בעיני הנשים).
את מכירה את התופעה של לזרוק על ה"אחר" את כל החולאים שלך עצמך? החל בתעמולה אנטישמית וכלה בבדיחות עדתיות? לא אתפלא אם אותו מנגנון נפשי עובד כאן.

Berethor

New member
אמא שמתלוננת על תינוקת שבוכה זה נושא שלא קשור בכלל לפמיניזם

כך שאלו פרשנויות אישיות שלך בלבד, שכל דבר את מנסה להכניס למסגרת של "מלחמת המינים", זה מופרח לחלוטין, במיוחד בהתחשב בכך ששני הצדדים בסיפור הזה הם ממין נקבה. זה הסיפור העיקרי שיש בנוגע לתינוקות עכשיו בתפוז, אם התכוונת למשהו אחר אז למה לא שמת תמונת מסך של זה? גם כדי שיבינו על מה בדיוק המדברת וגם שהיו לך הוכחות בנושא.

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=747&messageid=177430307[/URL]

GreenMamba

New member
איזה יופי

עורכי אתר תפוז ומבצעי הרציחות ומעשי האונס בסוריה- חד הם.
נו באמת.
אגב, אני נכנסת מעט מאוד לעמוד הבית של תפוז, אבל בגיחה לשם היום בבוקר היו שתי התייחסויות ג'נדריות- אחת של אמא שהתלונה על ביתה, והשניה קידום לבלוג שהציג את אישה כמין החזק ואת הגבר כמין החלש והנתמך על ידה. כל הבלוגים שהיה להם קישור היו של נשים וחלק גדול מהכתבות שפורסמו נכתבו גם הן ע"י נשים.
לא ממש מופת של שוביניזם.
&nbsp
בקשר לפירסומות- מאחר ולא הבאת קישור אין כמובן יכולת להתייחס לפרסומת הספציפית, אבל ככלל תפוז לא אחראיים לפרסומות- הם מוכרים שטח פרסום באתר והמפרסם מציע שם את מרכולתו. לתפוז אין מעורבות בעניין.
&nbsp
אגב, לנושא הקידומים בעמוד הראשי ובכלל, הוסבר לי פעם ע"י תפוזניק ותיק שגם ניהל בעברו שהקידומים הללו מתבצעים ע"י עורכי תוכן ולא מייצגים את דעת תפוז אלא פשוט מה שנראה יותר מעניין/צהוב/יכול להביא לכמה שיותר הקלקות (שאלתי אותו כי מאוד חרה לי ששמו בעמוד הראשי קישור לבלוג שקרא לאנשים לצאת ולהרוג חתולי רחוב)
&nbsp
אגב, שמת לב שתקנון תפוז מנוסח בלשון נקבה?

אתייחס רק למשפט: "מה שיותר מענין/צהוב

יכול להביא לכמה שיותר הקלקות."
ובכן, זו בדיוק הנקודה. בוחרים בקביעות פוסטים זיכריים חרמניים/משתלחים בנשים. וזה גולש גם לפוסטים שמתלוננים על בנות, מציגים אותן באור גרוע. הפוסטים על גברים/בנים מאדירים ומהללים. הפעם באמת קידמו גם פוסט של אשה שמתלוננת על בנזוגה. קראתי, וכל הטון והניסוח הוא ברוח ביצ'ית. אולי זה מה שמשך את עורך התוכן?.....
אגב, על הפרסומת התלוננתי בנפרד מ"תפוז". הפרסומות כ"כ מלאות בביזוי נשים, והנה זה גולש גם לתינוקות-בנות.

GreenMamba

New member
זו בדיוק אותה טענה שיש על עולם הפירסום

באים המפרסמים ומיתממים ואומרים- "אנחנו תפקידנו למכור, לא לחנך. ואם מה שמוכר מכונית זה שנשים לידה אישה מעורטלת בביקיני- זה תפקידנו"
ולזה יש רק תשובה אחת ריאלית- להצביע ברגליים. במקרה שלנו- אם הקישורים שתיארת יקבלו פחות הקלקות, וקישורים אחרים יקבלו יותר- זה ישנה את המצב, לאט לאט.

catchet

New member
אנשים רואים מה שמראים להם

והמעטים שחושבים באופן עצמאי אין להם באמת השפעה על מה שמפרסמים.

למעלה