שמתם לב?

Cheetah

New member
שמתם לב?

מצאתי נימוק מדעי למה אפשר לנסות מסע אסטרלי גם לפני השינה. חלומות בד"כ מתאפיינות בטווח טתא - 4 - 8 הרץ תופעות רוחניות גבוהות לכאורה מתאפיינות בטווח אפסילון - 0.5 ומטה (שינה עמוקה טווח טתא - 0.5 - 4 הרץ) ד"א בשינה רגילה לא נמדדות בד"כ תדירויות בטווח אפסילון, כמו כן גם לא בזמן עירות. זה גם עוד דרך להגיד, מסע אסטרלי זה לא חלום (נימוק מדעי, לא פחות משאר הדברים ב"מדע החלומות", מדע שאני לא ממש מעריך, אבל ברצינות תחשבו על זה לא פחות מדעי משאר הדברים במדע חקר החלומות, אני אולי לא מעריך אותו הרבה, אבל חלקכם כן)

yariv~2

New member
רעיון יפה אבל אתה יוצא מנקודת הנחה

שהטלה אסטרלית זאת תופעה רוחנית גבוהה ולכן אם הטלה אסטרלית זה חלום אז צריך שבזמן שינה ישימו לב לטווח שונה וקצב שונה או שממש לא הבנתי ובילבלתי את כל הסדר.. ואני ישמח לתיקון הטעות אההה ודרך אגב אתה רואה סיבה להתווכח עם אחד שאומר שאין כזה דבר קרני גאמה? או שאתה רק מסביר לו.. (זה בקשר להודעה של ההוא.. אתה יודע) יריב (שמקווה שיפסיקו הקללות בפורום)

Cheetah

New member
דבר ראשון לא דיברתי על קרני גאמא

דבר ראשון זה לא הנחה שלי, זה הנחה של המדע הדגול. קרינת גאמא... אולטרא סגול ומעלה... זה קרינה, יכול לשנות סוג חומר, ולא קשור ממש. דיברו על קיום של תת-טווח שנקרא גלי גאמא, בחקר גלי מוח, תת-טווח שלטענתו לא קיים. אני מניח שמסע אסטרלי הוא תופעה רוחנית גבוהה. כמו כן האנשים שביצעו את הניסוי, הם חקרו תופעות רוחניות גבוהות בין השאר, תדירות של מתחת ל0.5 הרץ, נמצאו אצל אנשים שלדבריהם חוו מסע אסטרלי. תקרא את הקטע באנגלית שהעתקתי. הוא אמר לי שאני לא יודע ממש על מה אני מדבר ומשהו על אירוניה, אז אני מרגיש מחוייב להעיר לו על כל הדברים שהוא כתב בהודעה שלו שהם לא ממש נכונים.

yariv~2

New member
אופס.. טעות שלי לא קראתי את השרשור

ההוא בעיון ואחרי זה אני עוד מתלונן על זה שאני לא מבין איך מישהו אומר שאין כזה דבר קרני גאמה.. בקשר לגלי מוח אני מודה שאין לי מידע רב בנושא ואני משתדל לא לדבר הרבה על דברים שאני לא מבין אותם לעומק.. בכל אופן קראתי את הקטע באנגלית ולא השתכנעתי מההוכחה כי זה עדיין לא מחייב, (אלא אם כן כל אדם שעבר הטלה אסטראלית יגלו אצלו תדירות כזו וזה לא כך..) מה שכן תמיד אפשר לטעון שאותם אנשים שטוענים שעברו את החוויה באמת לא עברו אותה ולכן לא אצל כולם זה מתגלה כך שהעניין עדיין נתון לויכוח בקשר למה שכתבתי על ההוא אני התכוונתי לכך שהסבלנות שלי הייתה ניגמרת בשלב מוקדם יותר ופשוט לא הייתי מגיב.. מגיע לך
על הסבלנות.. תודה על ההסברים יריב

דנה^^

New member
אתה מוכן לכתוב את

ההודעה הזו שוב רק בעזרת מילים לא מדעיות או מה שהן לא יהיו כדי שאני גם אוכל להבין...? תודה

Cheetah

New member
טוב

מחקרים מדעיים משהו מראים שתופעות שנחשבות "השראה רוחנית גבוהה" גורמים לתסמינים מסויימים. בעוד תופעת החלימה גורמת לתסמינים מסויימים אחרים. מראש נכללה (ע"י עורכי המחקרים) בתוך תופעות "השראה רוחנית גבוהה" מסע אסטרלי(הם השתמשו במונח חוויה מחוץ-לגוף, אני מעדיף שלא כרגע). מכאן מסע אסטרלי לא קשור יותר מדיי לתהליך השינה ולתהליך החלימה, אין סיבה לכאורה להתחשב במחזורי השינה כמנסים לגרום למסע אסטרלי, וזה גם הודאה מסויימת במה שאני ועוד מעטים בפורום מנסים להגיד מאז ומתמיד מסע אסטרלי זה לא חלום זה בהנחה שהמחקר הוא מוחלט(הוא לא פחות מוחלט ממחקרי מדע חלומות אחרים, ואני מקווה שהאנשים כאן שאוהבים את המדע הזה כל כך ישימו לב לזה וייקחו ללב(בלייד מה קורה?...))

Nightwish-boy

New member
ושוב אתה מבלבל גלים

גלים מ4 ומטה- גלי דלתא. גלי אפסילון- גלי דלתא נמוכים במיוחד. גלי דלתא מצויים רק בשינה עמוקה ובעיקר בחלימה, והמדיטציה לא מצאה עדיין דרך להגיע אליהם... אולי גם זה יבוא. ושוב, "שיטת סילבה לשליטה שכלית", ספר חובה. שלך דור

Nightwish-boy

New member
ובקשר לגלי גאמא...

הכוונה שלך היא לגלי תטא, אפילו שזה באמת אמור להיות גאמא. יש בלבול מאוד גדול בגלים. הגלים המהירים ביותר הם בטא, אחריהם אלפא, אחריהם תטא, ואחריהם דלתא. גאמא=תטא. ודיר בלאק אתה מבלבל עוד פעם! גרר שלך דור

Cheetah

New member
כל הגלים הם באותה מהירות, אתה יודע?

זה הייתה ממש הפגנה של הבנה כשדיברת על מהירות. אתה טועה בהרבה דברים זה אחת שתיים אתה בכלל חלא מדבר לכיוון, או שאתה לא מבין את מה שאני אומר או שאתה לא קורא. שלוש כל הנתונים שהבאתי במיוחד ההגדרות של תת-טווחי הגלים והשמות שלהם, הם מהימנים ועדכניים ומקורם במרכז מחקר עולמי אז תיסלח לי אם אני יגדיר את הטווחים לפני מה שהם עושים (במכשירי איאיג´י גם זה ככה ד"א) ולא לפי מה שאתה אומר. אני לא מתבלבל אני מעביר לך את המידע המוכר רשמית בעולם כרגע ואתה פשוט מסרב לקלוט את זה.

Nightwish-boy

New member
מהירות- הכוונה מהירות ייצור

כמו מהירות של אינטרנט. זה לא שהגלים מתחילים לרוץ. ההבדל הוא שאתה מתבסס על מחקר אחד, אני מתבסס על הרבה יותר. אגב, אולי תתחיל להתבסס גם על המחקר הרשמי שאם רצים בגשם נרטבים יותר מאם הולכים בו? שלך? תשכח מזה מהר (זה רק אני או שאני היחיד פה שיודע איך רושמים תשכח?) דור

Cheetah

New member
או קייי... מהירות- הכוונה תדירות

אני לא מתבסס על מחקר אני מעביר מוסכמות כפי שהובאו ע"י מרכז מחקר של הנושא הזה בדיוק אתה באמת לא מקשיב אה?

shabaz

New member
מה אתה מזיין תשכל?!

קראת ספר מסכן על התת מודע... מי שמע בכלל על שיטת סילבה הזאת? אני לא מכיר את זה!!! טוב...שמע...אני לא פוסל, אבל זה לא נשמע טוב. הפואנטה, שיכולים לקרוא לזה בפשטות: שליטה בתת מודע בעזרת מחייבות והדמיות! לא פשוט יותר? יותר מובן, יותר סימפטי וזהו! עכשיו, לא הבנתי בדיוק על מה אתם מתווכחים? הבנתי, שצ´יטה ניסה להוכיח את טענתו שהקרנה זה לא חלום. (או שלא הבנתי טוב?) ובכן, אני מסכים איתו, אני באמת חושב שהקרנה זה לא חלום, גם, כי אתה יודע אח"כ שאתה חולם (אם חלמת?) ו...פשוט...אויש...אני לא יודע איך להסביר, לעזאזל קיבינימט! טוב...קראתי פעם באתר הסבר מצוין על זה (אם היה לי אותו במועדפים הייתי מביא לכם אותו...אבל אני לא שומר שום אתר במועדפים) משהו עם תת מודע וגם גלים וקראפ...כן כן...גם גלים ו-קראפ!!! טוב...זהו....אני מרגיש מזה טיפשי עכשיו. מסיבה לא ידועה בכלל...

Variety

New member
בקשר לשיטת סילבה...

...שבז - זה דבר קיים בהחלט ומלמדים את זה בארץ בכל מיני מקומות. זה לא מפוקפק - זה שיטת מדיטציה מיוחדת מאוד - והיא מאוד ידועה. Variety-

Nightwish-boy

New member
גם על חלומות צלולים לא הרבה שמעו!

אז מה? לשיטת סילבה יש מיליוני משתמשים ברחבי העולם ואיפה שאני גר (רמת גן) תוכל למצוא פרסומות רבות וקורסים רבים של סילבה. אז אל תפסול את זה! לסילבה אין הרבה קשר לתת מודע... זה שני דברים שונים. ושוב, סילבה היא השיטה המתקדמת והמקיפה ביותר שאני מכיר. הרבה יותר ממדיטציה רגילה. אממ... ומה הקשר להקרנה לעזאזל? גם אני חושב שהקרנה זה לא חלום. שלך דור

BladeRaider

New member
לא מדויק

אתה מניח שבהטלה אסטראלית אתה באמת יוצא מהגוף מה שלא מוכח על פי גלי המוח. מה שמוכח זה רק שאתה נכנס למצב אחר של אופן עבודה של המוח, מה שאומר שבו יכולות להיות לך הזיות או דברים מהסוג הזה. אני דווקא הייתי פוה לבדיקת התלמיט וההיפותלמוס ואת כל אזור הגשרון באזור גזע המוח. ידוע שאזור זה פעיל במהלך חלום שכן הוא שולח פולסים חשמליים לאזורים האחראיים על החושים. אם יימצא שאזור זה לא פעיל במהלך OOBE זה יחזק את טענתך שזה לא חלום/הזיות הרבה יותר מטענת גלי המוח.

Cheetah

New member
שיט, חשבתי

פאק שיט נמחקה לי הודעה חשבתי שכתבתי מקודם מספיק הסתייגות בהודעה המקורית שלי בשביל שלא תאלץ להעלות ויכוח, אבל לא נראה לי שאתה לא כתבת מספיק הסתייגות בהודעה המקורית שלך, אז... אז פה כתבתי מקודם הסבר למה מה שאמרת לא ממש מוכיח כלום, משהו בקשר לזה שאתה לא יודע את המשמעות של לצאת מהגוף(לא אמרתי שאני יודע), לא חייבת ליהיות סטירה בקשר לפעולות של איזורים במוח לא משנה איזה... חשבתי שאתה כבר יודע לא לדבר איתי על הוכחות של פירוש חוויות כאלה על סמך פעילות מוחית, אין לי כוח לזה עכשיו ואז ציינתי שהנקודות שהעלתי בכלל לא קשורות לממשות של יציאה מהגוף, אלה רק להבדל שלהם מחלום, מעולם לא טענתי שזה מוכיח או אפילו תומך בקיום מילולי של יציאה מהגוף. איפה "אתה מניח שבהטלה אסטראלית אתה באמת יוצא מהגוף"?

BladeRaider

New member
זו לא בדיוק הסתייגות מוחלטת

עובדה שפתחתי במילים "לא מדוייק". אתה אחד האנשים שיותר כיף להתווכח איתם, ואני אוהב לנהל וויכוחים בגרים מהסוג שאנו נוהגים לנהל. אבל בעיקרון, מכיוון שאני עוסקים בתחום שאי אפשר לצאת משום הנחה מבוססת, לא ניתן לבנות תזה באופן לוגי ולכן.... כל מה שנגיד יהיה נכון ולא נכון בו זמנית. תוכל להסביר לי את כל המשמעויות של כל הצירופים שמציינים חוויות חוץ גופיות (אמרתי חוויות, גם חלום הוא חוויה). בעיקרון נראה לי שאנחנו די מסכימים, אם בהטלה אסטראלית לא יוצאים מהגוף באופן פיזי (אולי מעשי יישמע יותר טוב) אז קיומה נראה לי הגיוני.

Cheetah

New member
המושגים של OBE על פי צ´יטה

חוויה מחוץ-לגוף - כל חוויה שבה מקבלים את התחושה שיוצאים מהגוף, או נמצאים מחוץ לגוף שלכם(כולל חלומות). מסע אסטרלי - לא חלום, עובד בצורה שונה, בצורה הבסיסית ביותר. אנשים שחוו את זה יתעקשו שלא מדובר בחלום, אני מצטרף כי חוויתי את זה, אבל קצת קשה להסביר מה זה בדיוק, ואני לא ינסה עכשיו. אני צריך להגיד שלדעתי, מניסיוני, אני רואה קשר הדוק מאוד עם המציאות בזמן מסעות אסטרליים, למעשה אין לי ספק שאפשר לדבר על קליטה ממשית של דברים קיימים במציאות לא בדרך פיזית, אלה בדרך אחרת. לכן אני לא יכול לשלול את הרעיון של אפשרות של יציאה ממשית של חלק מהמודעות, אל מחוץ-לגוף. אומנם אני לא יכול לדעת בצורה ודאית שזה הצורה שבה זה עובד(אפשר למצוא תיאוריות אחרות להסברת הקליטה העל-חושית בזמן מסעות אסטרלים) הרבה פעמים מסעות אסטרלים מתחילים ביציאה מהגוף, אני מניח שאני יקרא לזה יציאה ממשית מהגוף, כדי להדגיש שלא מגיעים לחלום. מסע אטרי (סוג של מסע אסטרלי) - הגעה למישור שהוא העתק מדויק של המציאות, עם אותו זמן. יש לי הרגשה שאני שוכח משהו, אני שוכח משהו? טוב ככה אני הייתי מעדיף להשתמש במושגים הקצת בעייתים האלה, שמעתי גם הרבה שימושים אחרים לאותם מושגים, זה עניין של אמונה, בשבילי זה הדרך הכי הגיונית להשתמש במושגים.

חלמן

New member
נטוייש!---

מאיפה אתה? מרמת גן? איזה בית ספר אתה? \ איזה תיכון? בן כמה אתה? איך קוראים לך?

למעלה