שמתם לב...

Jade888

New member
שמתם לב...

שלפראצ'ט תמיד יש את הדמות הקבוע הזאת של הילד החנון שלא יכול ללכת או לדבר נכון?? ראיתי את זה ב mort אחרי זה בequal rights בדמותו של סיימון ואכשיו התחלתי לקרוא את mascarade ושוב אני פוגשת את החננה שמנקה את המדרגות...

The Mad Hatter

New member
וולטר?

ויש גם את בראת'ה, ובטח עוד כמה שאני לא זוכרת כרגע. ועוד משהו שמשותף כמעט לכולם הוא שבסוף הם עוברים תהליך מסוים של קבלת כוח או משהו דומה, שגורם להם להיות מלאי-ביטחון ועצמה בסוף הספר. התלוננתי על זה כבר פעם, לא זוכרת מתי. (לא על כך שיש דמות קבועה של חנון עילג, אלא על זה שאף חנון עילג לא מצליח לשמור על מעמדו כחנון עילג וחייב להצמיח לעצמו ביטחון עצמי שהורס את כל חיבתי לאותה דמות. P: )

TheBursar

New member
זה נורא כשדימיון

מנסה ליצור מציאות אידיאלית ואלטיסתית לא?

../images/Emo132.gif אבל זו רק אשליה בעצם כי...

תמיד מסתבר שהם לא באמת חננות אלא רק נראים / מוצגים ככה. למשל, לברות'ה יש זיכרון סופר-פנומנלי ולההוא עם השעון (לא זוכרת את השם) היו גם אי אילו כישורים מיוחדים וכו'. זתומרת, גם פראצ'ט לא באמת הולך עם החננות לגמרי. אין לו אומץ?!

The Mad Hatter

New member
למה חנוניות סותרת כשרונות מיוחדים?

בכלל, הכשרונות האלה רק מדגישים את החנוניות, לא?. אבל פראצ'ט באמת לא הולך עם החנוניות עד הסוף, לפחות במובן הזה שרוב דמויותיו באמת לא זוכות להשאר חנוניות עד סוף הספר. יכול להיות שיש לו תסביך כלשהו, שהוא מרגיש צורך לנקום את נקמת היורמים או משהו כזה. רק הצעה. P:

פנחסון

New member
שוב, חוץ מאריק, שהוא באמת חנון חנון

וגם ג'רמי, אלמלא המיזוג שלו עם הערס השכונתי החביב

פנחסון

New member
אני בכלל לא חושב שמדובר במגמה

של פראצ'ט, אלא אולי של הספרות המערבית בכלל (וגם זה רק בגלל שאני לא מכיר ספרות מהמזדרח הרחוק). הרי תמיד יש את האנדרדוג שבסוף מצליח בזכות אומץ/כישורים/מזל. אגב, החננה המוצגת כדמות הכי חננה בכל הספרות של פראצ'ט (כאשר אני מודע לכך שלא קראתי עדיין את כובע מלא שמיים) היא בעצם אריק, והוא בכלל לא מופיע כאדם עם בעיות (לפחות יותר מאשר הילד החרמן והמחוצ'קן הרגיל).

TheBursar

New member
התכוונת לילד החרמן והמחוצ'קן

עם עודף זמן על הידיים וגישה לספרי קסם וזימון שדים נכון? הרי זה מאוד טבעי לכל ילד בגילו.

פנחסון

New member
בהתחשב בכך שזו פארודיה על ילדים

האקרים, אז כן, זה מאוד טבעי לילדים חנונים בני 15.

פנחסון

New member
הממ... לא אם אתה זוכר איך הוא

התקבל לסגל מלכתחילה... עיין ערך ויקטור והחלפת המבחנים עקב כתם דיו...

subatoi

New member
טרמפ:10ימים לסיום תחרות הפילקים../images/Emo19.gif

אז מה יש לנו בינתיים? אחד "באפי", אחד 1984, ארבעה "סטארגייט", שניים "מסע בין כוכבים", אחד פיות, אחד "אבודים" (הראשון הידוע לי), אחד "בבילון 5", אחד על אנשי זאב, אחד על רוח היער, אחד טרי-טרי מאמש על פיירפלי (פילק פיירפלי הראשון הידוע לי) ואחד על "אייקון".
ושום פילק על פראצ'ט
ומה אתכם? מה עם מה שאתם אוהבים? מה עם הספר/סרט/סדרה שלכם? 10 ימים נותרו לתחרות נושאת הפרסים. קדימה, נסו ותהנו. כאמור, הזוכים יוכרזו באירוע הפילקים והקליפים שבכנס עולמות 2005, יום חמישי, 22:00. בהצלחה

פנחסון

New member
בעיני בכלל לא ראוי לשים את פראצ'ט

באותה קטגוריה. כמו לשאול מדוע מאיר שלו לא משתתף בתחרות החיבור השנתי של כיתה ט' בעירוני א', או מדוע אהרון ברק או מיכאל חשין לא משתתפים בפאנל הבוחר את המנצח בחידון התנ"ך הבית ספרי. אני מתנגד לשילובו של פראצ'ט בקבוצות מעין אלו, אך מתיר את שילובו בקבוצות איכות אחרות, כגון ניל גיימן או טולקין.

subatoi

New member
אני אשמח לענות לך

אם רק תסביר את הנקודה שלך יותר בבירור

פנחסון

New member
אליטיזם קולקטיביסטי

מעין ערוב של פאשיזם ושנאת זרים, כאשר בדומה לאל באמונה מונוטאיסטית, השונה בתכלית מהאדם, ועל כן לא ניתן להשוותו, הרי שגם הסופר פראצ'ט ופורומו אינם ניתנים לקיבוץ יחד עם קבוצות אחרות, ויהיו אשר יהיו. הממ, זו הנקודה בכל אופן, היא לא מובילה לשום מקום :)

subatoi

New member
אחלה.

תכתוב פילק, תזכה בתחרות והכל יהיה יופי. למה להתפלסף?

למעלה