שמתם לב

lexigali

New member
../images/Emo45.gif אכן. אבל אולי ה"חלופית" מבלבל

קצת את מי שלא מכיר (?). אולי כדאי לתת לו שם משני "לשון עברית".

גנגי

New member
אבל זו לא מטרתו.

הוא לא אמור להיות פורום ללשון עברית, אלא פורום אח"לה. אמנם אני עונה שם על גם שאלות לשוניות, אבל זה לא ייעודו של הפורום.

זו דרכו של (פורום) עולם

ןכנראה גם של כל פורום אחר כשמוקם פורום רואה המקים לנגד עיניו חזון תוכני כזה או אחר אבל המשתתפים נושפים במפרשים ומטים את הספינה לכאן או לכאן. לצורך העניין הפורום שאני יותר מקורב אליו, פורום תרבות עולם, הוקם כשמו על מנת לארח דיונים בנושא התרבות המשותפת לעולמנו, לציויליזציה הגלובלית, ועל כך הוא גם מצהיר בהודעת הכניסה, אבל דינמיקת הדיונים הובילה אותו לכיוון של תרבויות עמים מסביב לעולם. וכך הלאה: מוזיקה עברית עוסק בפזמונאות, ארץ הפלאות מתרחק יותר ויותר מלואיס קרול, אפי היקרה מגיעה לפורום אפי היקרה אחת לחודש בממוצע, פילוסופיה לכל הוא פורום דיונים טרחניים לחוג מצומצם, והפורום היחידי שאני מכיר שדבק במטרותיו המקוריות הוא פורום הסטוריה כי שם קבעו כללים נוקשים כמו האיסור הגורף לעסוק בתחומים מ-20 השנים האחרונות כדי להימנע מפוליטיקה. אבל לא כל פורום יכול לקבוע כללים.

hillelg

New member
לגבי פורום היסטוריה -

פעם ראשונה שאני שומע על הכלל הזה (טוב, לא חכמה). נשמע לי קצת מוזר. היסטוריה של 20 השנים האחרונות היא לא היסטוריה? להפיק לקחים אפשר רק מן העבר הרחוק? אני ראיתי לא מעט היסטוריונים שהפיקו לקחים לא רעים מההיסטוריה של אותן 20 שנה (למשל, המלחמות נגד עיראק). חוצמיזה, היסטוריה ארוכת-טווח יותר, היא לא פוליטיקה? הלוא חלק מהותי מפעלם של ה"היסטוריונים החדשים" דן בלפני 50-60 שנה, ב"הורתה של המדינה בחטא", לשיטתם. בנוסף, גם טישטוש היסטורי של זכות קיומו של העם היהודי בארצו (וזו כבר היסטוריה של 2000-3000 שנה), היא דבר שנעשה במרץ על ידי פוליטיקאים (בעיקר ערבים), כצעד פוליטי מובהק. אני יכול להבין את הכלל הזה, אבל הוא נראה לי קצת מאולץ ותמוה. ולגבי הפורומים - חבל באמת שאין פורום 'לשון עברית', כי זה באמת מה שרוב האנשים ה'רגילים' מחפשים. בצר להם, הם חושבים שאולי בלשנות זה עיסוק בלשון העברית, או אולי תרבות עברית, או שמא אח"לה, או שמא תרגום ועריכה, או אולי בכלל שאלה קטנה.

מבחן התוצאה

ההסתייגויות שלך מהכלל שציינתי משכנעות והגיוניות, אבל במבחן התוצאה זה עובד והפורום ההוא באמת מצליח להישאר כשמו, מה שלא היה כן קודם לקביעת הכלל הזה. אני גם מסכים עם ההצעה האחרונה שלך, מכיוון שענינים שבכללי השפה העברית מעניינים אותי מעט מאוד אשמח אם יהיה פורום מיוחד למטרה זו וכאן בפורומיא הנוכחית נוכל להתפנות לשירי אברהם חלפי, ציורי ציונה תג'ר, האדריכלות של כרמי ושאר נושאי תרבות עברית שקרובים יותר ללבי. מה יש?

אלי ו.

New member
בקשר לפורום ערוץ ההסטוריה

הכלל שם הוא לא לעסוק בוכוחים אקטואליים ובקיצור לא לעסוק ב 20 השנה האחרונות. הכלל הזה מתעלם במודע מההסטוריה של 20 השנה האחרונות, לא מכיון שאינן חשובות אלא מכיון שדיונים כאלה נוטים ליצור מריבות בפורום ולהלהיט את הרוחות, והפורום מיועד להיות פורום של דיונים הסטוריים כבדי ראש. גם כך יש מריבות כפי שכבר שמת לב, אבל פחות.

צימעס

New member
בזזזז

גם שני פורומי ההנקה דבקים ביעודם המקורי - פורום יעוץ הנקה, ליעוץ, ופורום הנקה, לתמיכה. > צימעס שמחה וגאה <

אוי, בחייך

"פורום יעוץ הנקה, ליעוץ, ופורום הנקה, לתמיכה" יש כאן אנשים תמימים שלא מבינים מה פרוש המילה "לתמיכה" אם יש הפרדה בין יעוץ לתמיכה זה אומר שתמיכה פירושה התקשקשות, עשיית שמח, שיחות קיטורים, ברכות בוקר טוב, רכילויות וכל מה שהוא ממש ממש בשר מבשרו של תחום ההנקה (בלי משחקי לשון). לא ככה?

צימעס

New member
כן, שניכם צודקים

הקו שהותווה בין יעוץ לתמיכה נועד לשמור על היעוץ עניני. הענין ב"תמיכה" (וזו חצי תשובה לתמר), שאכן נשאלות שם שאלות שלא קשורות בהנקה, אבל (לא בדיוק אבל, כי זה לא סותר) הפורום מהווה קבוצת תמיכה. ז"א - הגדרת תפקיד הפורום מומשה, ולא הגדרת רשימת הנושאים המדוברים בו. דייני. טוב. די. אם אתם באמת רוצים להכנס לעומק המטרות, היעדים, האופי, ונושאי השיחה בפורומים הנ"ל - בואו לשם. למה בכלל נתתי את הדוגמה מראש? אה. כדי להראות שיש פורומים שהציפיות של מנהליהם, בהקמתם, דומות מאוד לתוצאה.

תּמר

New member
אני לא אומרת שזה רע

וגם בתשובתי להלל התכוונתי לומר שאין כל רע בשאלות שאינן מעניין הפורום. לא צריך לטזז אנשים בין הפורומים בגלל שהשאלה לא קשורה. פורום בנוי מהאנשים שמשתתפים בו. אם נוח לאנשים בפורום בלשנות לעזור בשאלות בנושא לשון עברית - מה רע? ואם בפורום בנושא תרבות עברית רוב המשתתפים נהנים לעסוק בנושאים שאינם מתאימים באופן מוחלט להגדרת הפורום - מה רע? כל עוד הפורום נשאר נאמן _גם_ למטרתו המקורית, ושאלות שנשאלות מקבלות מענה, הכל בסדר. ישנה עוד נקודה, והיא רמת הפעילות של הפורום. נגיד שהוקם פורום לשון עברית, המיועד אך ורק לשאלות בנושא הספציפי הזה. אם תשאל שאלה ליום בממוצע, ואולי פחות - רמת פעילות הפורום לא תצדיק את קיומו. ומצד שני, אם יש פורום שלא עוסק בדיוק בנושא הזה, אבל המשתתפים בו מוכנים לענות גם על שאלות בלשון עברית - השואלים יוצאים נשכרים, והפורום לא מפסיד.

צימעס

New member
ד"א -

אין לנו שרשור "בוקרטוב", "קפהשל ערב" וכיו"ב. כן יש שרשורי שויצים ותמונות, אבל זה לא ניתן למנוע בפורומי הורים לקטנטנים...

מוּסקט

New member
זה לא ממש משנה

כי אותם אנשים מסתובבים בין הפורומים הקרובים לתחומי העניין שלהם גם ככה. לע"ד ככל שהפורום יותר ספציפי (בלשנות, בונסאי, באפי) כך פתיל החיים שלו קצר יותר וחוזר על עצמו.

כשהקמתי את הפורום שלי

אמרו לי ב"תפוז" שככל שנוא הפורום צר יותר, ככה הפורום מחזיק מעמד יותר. אמרו שהכי טוב זה פורום שהגדרת הנושא שלו היא בגודל ראש סיכה. לכן המליצו לי לא לקרוא לפורום שלי "ראש בריא" כמו שרציתי אלא בשם האקדמי יותר "התנהגות בריאותית".

למעלה