שמשות

אופיר 3

New member
שמשות

שמעתי איפשהוא שכל הכוכבים שאנחנו רואים בשמיים הם בעצם שמשות ,ומסביב לכל שמש כזאת יש מערכת של כוכבים כמו שלנו. היש אמת בדבר?

טל ר

New member
אכן כל הכוכבים הם שמשות

לא בהכרח מסביב לכל שמש כזו יש מערכת של כוכבי-לכת כמו שלנו. בהחלט סביב חלקם יש כוכבי לכת, אך עדיין איננו יודעים אם הם כמו שלנו (אלו שמצאנו היו כבדים יותר, אך אולי לכן מצאנו אותם, כי את הקטנים קשה לאתר).

ailag

New member
חוץ מ..

כוכבי הלכת של מערכת השמש שלנו
(כן, אני חייבת להתחכם.) נגה, מאדים וכו'. כי איך אור מכוכבי לכת שרחוקים מאוד מאיתנו יגיע? הם לא מייצרים אור כמו שמש, האור מהם חלש מדי כדי לעבור מרחק שכזה. (וגם השטף קטן ..)

Mapisto

New member
סליחה שניה

2 עובדות 1. מהירות האור קבועה 300 איזה קבוע 2. כוכבים שהם לא שחורים יכולים להחזיר אור. השאלה מפה ברורה

ailag

New member
כוכבים שחורים?

מהירות האור היא 300000 ק"מ בשניה. אם אומרים שאת הכוכבים אנחנו רואים בפיגור של המון שנים, זה מעיד על כך שהמרחק מהם אלינו ענקי. יש סיכוי ענקי שיקרה אחד מהדברים הבאים: 1. משהו יימצא בינינו לבין כוכב הלכת שיעמעם (יבלע) את האור, שגם כך אין מספיק ממנו (כוכבי לכת לא מייצרים אור). ואם לא, האטמוספירה גם לא ממש צלולה. 2. השטף שיגיע לכדוה"א יהיה קטן מכדי שנראה אותו (מה זה שטף: עמוד ליד ממטרה מסתובבת, אתה נרטב. צעד כמה צעדים אחורה, אתה נרטב פחות. החלש את עוצמת המים, אתה נרטב פחות. זה שטף - והוא תלוי בשטח של מי שהשטף עובר דרכו, ובעוצמה שבה המים, במקרה זה, נשלחים. עכשיו, יש מעט אור, העוצמה נמוכה ואנחנו מאוד רחוקים. כמה שטף של אור נקבל?) 3. אפילו אם היה מגיע אלינו האור, שאר הכוכבים, כולל הכוכב של כוכב הלכת המדובר, היו "מסנוורים" אותנו ולא היינו מבדילים בינם ובינו. 4. הכוכבים עצמם ממש קטנים. כוכבי הלכת קטנים בהרבה, אין מצב שנראה אותם. היו לי עוד סעיפים, אבל הם פרחו לי מהראש. נו טוב, ניתן לאחרים להמשיך
הנה הסבר הגיוני יותר: השמש שלנו מאירה חזק ביום, השמשות האחרות (כוכבים) לא מאירים לנו את הלילה בכלל. (רואים אותם, אבל עדיין חשוך) מאדים, נגה וכו' לא מאירים לנו את הלילה בכלל. זה היחס בין כמות האור שאנחנו מקבלים מהשמש שלנו, לבין זו שאנחנו מקבלים מכוכבי הלכת שלנו. אז אם אנחנו מקבלים כ"כ מעט משמשות אחרות, כמה נקבל מכוכבי לכת?

DhoBit

New member
שאלהההה

אוקיי כדיי שנראה משהו גלי אור צריכים להכנס לרשתית שלנו... עד כאן הכל מובן.... אבל... הטלסקופי המשוכליים ביותר שיש גם קולטים אור.... לא??? אז זתומרת שהטלסקופים הכי משוכללים מראים לנו את העבר??? הרי אור מגלקסיות רחוקות מגיע אלינו באיחור של שנים ... אז אור לטלסקופ אולי יגיע באיחור של כמה שניפ פחות... אבל עדיין.... אנחנו רואים גלקסיות ש.. (יכול להיות) שכבר לא קיימות?!? האמנם???

טל ר

New member
נכון, אבל...

את העבר הטלסקופים האלו מראים, אך לא את ההווה...

ailag

New member
ד"א

את השמש אנחנו רואים באיחור של 8 דקות. היא יכולה להתפוצץ פתאום, ואנחנו נראה ונרגיש את זה אחרי 8 דקות (יש לי דז'ה וו
אני היחידה שחושבת שזה ממש freaky?)

000000000000

New member
כן, בערך.

את כוכבי הלכת שלנו נו דווקא כן רואים, אבל רק בגלל שהשמש מאירה עליהם ולכן אנחנו רואים אותם. מחוץ לזה, הכל תלוי במרחק מכאן... עד מרחק מסויים כל מה שאנו רואים זה שמשות. ממרחק מסויים והלאה אנו רואים רק גלקסיות (צבירי שמשות).

Mapisto

New member
שם מקורי, זה בעצם 0 בבינארית נכון

ובלי קשר, בכיתה א' הבנתי שהירח לא מייצר אור מעצמו אלא מחזיר אור מהשמש. אז מדוע שנגיד כוכב במערכת אלפא סנטורי, לא יאיר עלינו ונקלוט חלק מהאור ושאר ירקות.

למעלה