שמרנות-לאן...?

שמרנות-לאן...?

לאור המתירנות הפושה סביבותינו בכל התחומים ולמרות שהמילה `נאור או פרולליזם` המבטאים כביכול דריסת העבר `האפל`,והתפכחות משנים מיושנות ומנוונות.באתי לעורר נוסטאלגיות שדווקא אנו מסוגלים להעביר לדור הצעיר.אני באמת עלול להשמע מיושן, אבל 2 הגברות החשובות כאן,עודדו את העלאת הנושא על גווניו; הצניעות- נקודת המוצא של המתירנות על כל צדדיה,היא הפך הצניעות ! נתחיל בלבוש...היום,הנשים מציגות את מלתחות בגדיהן העליוניים בדיוק כמו התחתוניים ובמיוחדבקיץ הלוהט, לעיני כל.מחר נראה לבוש חוף ברחוב- וכאן אשאל,היכן הגבול ?

צניעות בדיבור\ כשמרנות...

איני יודע עד כמה דבר זה מפריע לכם אבל לדעתי זה עבר כל גבול ! היהירות בסיגנון הדיבור נשזר בסלנג שלנו. הצעירים מדברים בהרמת קול נוראי ובזילול מחפיר כלפי הסובב אותם. השאלה,היכן אנו מצויים בסקאלה הזו?מה בנוגע לניוולי פה מחרידים שהרחוב מלא בזה. מאיפהזה התחיל ואנה זה יסתיים ? אולי אני נשמע נאיבי אבל זו המציאות-לאן נגיע?

Yaara77

New member
אין תוכו כברו

אני לא הייתי מייחסת חשיבות כל כך רבה לסממנים החיצוניים. לתחושתי, הנוער שלנו וגם הבוגרים יותר הם בפנימיותם שמרנים, הגונים, אמפתיים, נאמנים, ובקצרה - נהדרים. הסממנים החיצוניים הם רק לצורך שחרור לחץ. ויש עליהם לחץ - המון ! אני מעדיפה את דרך הצעירים בארצנו על דרכם של המוני אנשים באירופה, שם אני שוהה, שלבושים בצניעות, מדברים בנימוס, בכבוד, בהדר, בחיוך, ובחדרי חדרים - הפדופיליה חוגגת, ולא מעט בקרב אנשי הכנסיה. יקירי - אל תלך שולל אחר הרעש והצבע, החשיפה והחיספוס של צברינו - הצץ לנבכי הנשמה ולרוב תגלה אוצרות, לתפארת מדינת ישראל. חיבוקים יערה

ללא נושא

הייתי בארה`ב בשנת 80` בקמפ של 3 מגווני הקשת היהודית:אורתודכס, קונסרבטיב,וג`ואיש פאבליק.נדהמתי למצוא הבדלי השקפה גסים כ`כ, עד שחרדתי על עצמי ואז גמלה בליבכ החלטה לשמור שבת ועוד כדי לשמור על זהות -`העתק קרוב` למקור .אני גאה במסורתי,אין תחליף לזה.בעוד כעשר שנים נגיע למה ש יערה תיארה,והלואי שאתבדה ...

שירקאן1

New member
דברים כדורבנות- מחפש אהבה

מאין זה מתחיל הכל מתחיל בבית. הדור שחינך אותנו שנות ה50 היה דאגני ,מחונך, ולא יהיר. איכפתי. אתה לא נאיבי כלל לא .החינוך כיום פתוח ללא השגחה אם בנות בנות 12 ואילך מסתובבות בימי שישי באופן חושפני . מאין זה בא? לגבי ניבולי פה שיכרות צעקות בשעות הקטנות של הלילה, מוסיקה צורמת את כל זה אני פוגש בלילות שישי. יחד עם כל זאת יש גם פן אחר של הנוער לא להכליל. לאן נגיע שאלת מיליון ה$. אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר.

ידידי, אני נמצא במערכת החינוך...

ואני שואל על איזה פאן הנוסף של הנוער אתה מכיר? יערה,אצילת הרוח אופטימית לחלוטין, מה אדבר אחרי סמכות שכזו...? היתה לי הצעת עבודה בהנדון שבאנגליה,אולם ביתי הגדולה רוצה להנשא-כך שהתוכנית נגנזה לשעתה.אני מרגיש מחנק בארץ.איני פסימסט כלל אבל זקוק לשינוי דראסטי.

magy

New member
כאילו קראת את הספר

שהמלצתי עליו אתמול. "סיפור שמתחיל בדמעות" גם אשרת קוטלר מספרת שם על המחנק, דרדור הערכים המוסר הירוד, האיתיפאדה הבלתי מסתיימת, הדאגה העוני שפושה, הפער שרווח....בין עשירים ועניים זנות ופשע, אוטובוסים מתפוצצים, בתי עסק קורסים בתי קפה ריקים מפחד.......ועל ... השחיקה ואי עמידה בדרישות התפקיד להיות קריינית חדשות תוך כדי ראיון עם נפגעי טרור. בגלל פריצתה בבכי בלתי נשלט. היא מדברת על הכאב הגדול שיש לה בהביטה על המדינה - מדינת ישראל שהיתה משאת נפשם של כל היהודים בגולה במיוחד אחרי השואה. היא מדברת מתוך גרוני על מדינה שירדה לזנות...... לא עוד אור לגויים ..... אלא פח הזבל של המדינות הנאורות. (אלו דבריי) ואי אפשר שלא להזדהות עם כל מה שהיא כותבת נגד המדינה מתוך אהבה גדולה....כמו כולנו..... זה כמו לראות את ילדך, שהשקעת בו את נשמתך וחייך , זיעתך, דמך ודמעותיך... זמנך וכל משאביך.......... והוא, התחיל לעשן סמים ולשדוד זקנות ובנקים כאילו כל מה שהשקעת בו היה לריק.........

Yaara77

New member
מחנק - זו מילת המפתח

לאושרי, ניתנת לי האפשרות מעת לעת לעבוד בארצות אחרות. לא לטייל - לעבוד, לקנות ולבשל, להתרועע, להתמזג בתרבות המקומית. יוצאת מהמחנק. או אז אני מביטה על הארץ שלנו, התרבות והנוער מפרספקטיבה של מרחק ו...געגועים. אני מחוברת לכל הפורומים דרך המחשב, וקוראת את כל החדשות וכל ההשמצות העצמיות. מה אומר לכם - זה כאיין וכאפס לעומת הדברים המקבילים בארצות שבהן אני עובדת. הנוער כאן גס יותר, שיכור יותר, עצלן ומובטל ואף ללמוד אינו טורח. השחיתות עולה ופורחת, רק במידות גדולות פי כמה. ואז אני מבינה עד כמה נהדר לנו בארץ הקטנה שלנו. בקיצור - כל מי שיכול לנסוע לעבוד ולחיות בחו"ל לתקופת מה - זה מומלץ בחום. נעשים מזה אוהבי ישראל ומעריכי העם, התרבות והמורשת. כי יש למה להשוות. חיבוקים יערה

magy

New member
שיכורים?

אני גרה בסביבה די טובה ולפני מספר ימים שכב באמצע חניון צעיר שתוי . כנראה נרדם . מ.ד.א הגיע ולא לקח אותו כי אסור בנגוד לרצונו משטרת ישראל הודיעה שאם הוא לא מביא נזק (אין דם) היא לא בעסק........ באמצע היום......... באמצע חניון אנשים נרדמים משכרות....... בחייך..............

הגויים שבאו מרומניה לארצינו שותים ל

לשוכרה ומציקים לעוברים בקירבתם, אין חוק או מחוקק.ולא זו בלבד,עוד נותנים להם אזרחות... איזה חכמי חלם...זו המתירנות במערומיה.בתי הבושת עמוסים ברוסיות ובסיניות, בטח גם הם יקבלו את סל הקליטה. הזהות היהודית אט אט נעלמת,כמה חבל...

הלינקה

New member
לזונות הרוסיות והסיניות(?) מגיע לא

רק סל קליטה, אלא פיצוי הגון ובקשת סליחה מעם היהודי, על כך שהמדינה שלנו אפשרה לעולם התחתון היהודי להפוך אותן לסחורה שמנצלים וסוחרים בה.

Yaara77

New member
צא לאנגליה. בוא לחתונה בטיסה

מערכת החינוך... כן - סיר לחץ מאד לא פשוט. החינוך הממ"ד עוד איכשהו, אבל השאר די בעייתי, בלשון שגיא נהור. אתה צריך לצאת מהמחנק שתיארת, לנשום אוויר אחר, לפגוש אנשים אחרים, לראות נשים אחרות... ואז תמצא את הבנות כאן משובבות עין ומחממות נשמה. אני משוכנעת שגם הבת יעצה לך דברים דומים. אנו מקדישים לילדינו את חיינו, לא מקריבים. הקדשה מלשון חיים - כן, הקרבה מלשון הריגה - ממש לא. צא וחייה ושוב אלינו מאושש ושמח. חיבוק יערה

שירקאן1

New member
אדם שיודע להעביר ביקורת

יכול גם לציין גיל ומצב משפחתי ? מה אתה אומר מחפש אהבה.קשה . ?

Yaara77

New member
../images/Emo45.gif

מה הסכנה ? שכל בנות הפורום ירוצו לעברך ? אם שירקאן לא חושש, מה לך כי תחשוש ? לפי דבריך בענייני מוסר, אפשר להסיק שאינך נשוי. כתוב זאת. לפי ההעמקה והסיגנון, אתה כנראה באמת 50+. כתוב זאת. ואם אין הדברים תוכם כברם - הרי נאמר "לפני עיוור לא תיתן מכשול" חיבוקים יערה

אני חושבת שאנחנו קצת חוטאים

בהכללות. לא כל הנשים מסתובבות במערומיהן, לא כולם שכורים, וסך הכל יש לנו נוער נפלא. בכל מקום יש את המעוט שלא בדיוק יודע התנהגות נאותה. בתי חיתה 3 שנים בפלורידה במקום שכולם היו מנומסים אבל כל כך מנוכרים . הכל היה שם "פלסטיק". היא חזרה הרבה הרבה יותר ציונית ממה שחזרה. היום אסור להגיד משהו רע לידה על המדינה שלנו ועל יושביה. מה שיש לנו פה ואין במקום אחר זה שהמדינה הקטנה שלנו על מגרעותיה היא שלנו על כל המשתמע מכך. להגיע כתיר לכל מקום זה נפלא. רואים רק את היופי. אבל איחס יש בכל מקום

הלינקה

New member
הוא גם לא מציין את מי בדיוק הוא

מחפש נואשות לאהבה. לפי איך שהוא מתאר בעיקר בנות ונשים, הן לא מושא חיפושיו.

איני חושבת שנצליח לפתור

את בעיית הנוער, השיכרות, הפריצות, הלשון הגסה ועוד כהנה וכהנה מיני פורענויות. די לי אם כל אדם יעשה לביתו ולסביבתו הקרובה ויהווה דוגמא כאיש תרבות. סלחו לי, אך השרשור הזה נראה לי ברובו כקיטורי - סלון של יום ששי בערב. אני גם מציעה לכם לזכור את עצמכם בגיל הנוער היום. גם אנחנו מרדנו בדור "הזקן". גם עלינו הלעיזו שאין לנו מטרות ושאנו מתפקרים. אי אפשר לבקש קידמה בלי להביא בחשבון את חסרונותיה.

למעלה