שמרי בירה

0 אור 0

New member
2 סיבות לכך

א. לא כל בעל מקצוע מתעסק עם שמרי בירה ולא חייב שתהיה לו דיעה על הנושא (לי למשל אין דיעה והסיבה היחידה שהגבתי היתה כי שאלת אותי אישית)
ב. הטון שאתה מוביל בדיון הזה, כמי שמנסה לעשות סקר או בחינה , לא ממש מעודדת אנשים להכנס ולהגיב.
אולי אם תכתוב מה אתה מנסה להבין פה, ולאן אתה חותר, זה יעניין אנשים מספיק על מנת להגיב.
אני מקווה שברור לך, שיש פה בעלי מקצוע מתחומים שונים ומגוונים של הרפואה המשלימה, שחלקם לא עוסקים בכלל בתזונה. ואלו מאתנו שעוסקים בתזונה, גם כן מתפרסים על פני מגוון אסכולות ושיטות. כך שהתגובות יכולות להיות שונות מהקצה אל הקצה.

אבי 122

New member
אור, האם תוכלי להסביר

למה את מתכוונת במשפט הזה:
"הטון שאתה מוביל בדיון הזה, כמי שמנסה
לעשות סקר או בחינה ,לא ממש מעודדת
אנשים להכנס ולהגיב."
-אם אפשר בליווי דוגמאות.

תודה

0 אור 0

New member
דוגמאות

1. לנעמי - חשבתי שאת אשת מקצוע , עכשיו אני מבין שאת לא
וגם פורש כל מיני דברים, שנראים כאילו אתה מנסה להוכיח לה שאתה מבין יותר ממנה.
2. בתגובה למה שאני כתבת - אף איש מקצוע לא מגיב
אז הבחירה שלי היא לא להיעלב,
אבל אני בהחלט יכולה לראות למה מישהו לא ירצה להגיב לך,
--
ומה גם שמי שמתונן בדף כולו, רואה המון שאלות שאף אחת לא הובילה לאיזושהי פתיחות מצדך לגבי מה המטרה של השאלה.

אבי 122

New member
אור, לא שכנעת אותי

אילו עשית הגאה לפני שפרסמת השאלה שלך
אזי היה קל יותר להבין אותה.
על הודעתך יש לי עוד כמה שאלות...
במיוחד לא ברורה השאלה האחרונה שלך
"מה המטרה של השאלה" ?....
אז המטרה של השאלה היא לקבל תשובה...
אני מקווה שזה ברור... האומנם ?
אני חושב ששאלותיי מנוסחות באופן סביר ביותר
ומהוות התחלות של שרשורים שמוסיפות עניין בפורום.
מי שלא יודע לענות או לא רוצה לענות שלא יענה !
שכל אחד יעשה מה שטוב בשבילו.
אני לא יכול ולא צריך לספק את את גחמותיו של כל מי
שנמצא כאן.

0 אור 0

New member
אם לא אכפת לך איך זה נראה לאחרים

אז אל תתלונן כשלא עונים
אני אשמח מאד אם הדיונים שאתה פותח יתפתחו לעומק ולרוחב, וגם ניסיתי לעזור לך בעצה. אבל בצורה הנוכחית כנראה שזה מרתיע אנשים מלהגיב (ואשמח להווכח שאני טועה בנושא הזה)
לגבי הגהה: לצערי בנוסף לדיסלקצית המקלדת שממנה אני סובלת גם בחיי היומיום, יש לי גם כמה מקשים שהתחילו לגמגם, ולפעמים אני שמה לב לאותיות החסרות רק אחרי שליחת ההודעה

squalus

New member
סליחה? כולסטרול? בשמרים?

אין אפילו מולקולה אחת של כולסטרול בשמרים.
כולסטרול קיים אך ורק בבעלי חיים. שמרים הם פטריות, אין בהם שום כולסטרול.
זה עוד דוגמא ל"מדע" שמאחורי הטבעונות ההיג'ניסטית, אצלם, כולסטרול פתאום מופיע באורגניזם שחסר כל יכולת לייצר כולסטרול.
אני מציע לך לזרוק את ספרו של בן-אורי לפח, שם מקומו.

נעמי66

New member
כולסטרול בשמרי בירה

יש, כמו שנאמר בספר? ואולי אין, והפיסקה הזאת בקטע הזה
הינה הנחה מוטעית? אין לי מושג מהי האפשרות הנכונה, וזה
בהחלט נושא לדיון (אם למישהו יש עניין).
מה שכן נראה לי ברור, זה מה שנאמר בסעיפים 1 ו-2, בקשר
לריכוז הגבוה של אבות-המזון וריכוז גבוה של זרחן - שני חסרונות
רציניים, לפי הנאמר בקטע. לגבי ההצעה "לזרוק את הספר לפח" -
משפט כזה אינו ראוי לתגובה.

squalus

New member
אין פה אולי

ואין פה נושא לדיון. לך אין מושג מה האפשרות הנכונה, לי יש הרבה מושג. כולסטרול לא קיים בשמרים בשום מצב ובשום צורה כלשהי. שמר זהו אורגניזם שאין לו שום יכולת ליצר כולסטרול.
מה שנאמר בסעיפים 1-2 זה גם שטויות: מערכת העיכול יודעת להתמודד יופי עם הריכוזים האלו. אלו לא ריכוזים גבוהים במיוחד, ואין איתם שום בעיה.
כמו כן, שמרי בירה מכילים 0% זרחן.
וכן, ספר שכביכול מדבר על תזונה, אבל ממציא נתונים מהאוויר, מקומו רק במקום אחד - בפח הזבל הקרוב.
איך אפשר לסמוך על מישהו, בעניינים של תזונה, כאשר הוא לא יודע ביולוגיה של בית ספר יסודי - כולסטרול קיים רק בבעלי חיים, לא בשמרים.

hal767

New member
שמרי בירה מכילים 0% זרחן?

פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
בור שכמוך.

squalus

New member
פשש, איזה תשובה בוגרת

אני כל פעם מתרשם מחדש מיכולת הניסוח שלך.

אבל לעניינו, כן, 0% זרחן. אני גם יכול לגבות זאת בבדיקות מעבדה (למקרה שלא ידעת, זרחן באנגלית זה phosphorus) *

ומה איתך? אתה יכול להביא לי ראיות ל"פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח"?

*כמובן שמוצרים אחרים עלולים להכיל כמויות אחרות, בהתאם לשיטת העיבוד והמצע עליו גדלו השמרים, בניגוד לכולסטרול למשל, שאין סיכוי שיהיה בשמרים, ומזה משום מה התעלמת.

hal767

New member
התשובה אינה בוגרת.

היא פשוט מותאמת לרמה התרבותית שלך.

אתה לא יכול לגבות בכלום את הדיסאינפורמציה שלך. עיין בספרות המקצועית ובאתרי אינטרנט רלוונטיים ותגלה ששמרי בירה "מפוצצים" בזרחן.
להלן דוגמא, אבל יש עוד הרבה.
http://he.wiki-v.com/שמרי_בירה

נושא הכולסטרול בשמרים תמוה בעיניי. מצד אחד הוא לא אמור להיות שם. מצד שני מצאתי בטבלאות מזון ישנות נתונים אחרים התואמים את שנעמי ציטטה מבן אורי.

squalus

New member
תירוצים להתנהגות ילדותית, לא בבית ספרנו

אני לא יכול לגבות בכלום את האינפורציה שלי? אתה לחצת על הקישור שבהודעה שלי?
שמרי בירה לא "מפוצצים" בזרחן ("מפוצצים" זו מנת מידה רשמית בגישה ההיג'ניסטית?), כמות הזרחן משתנה בהתאם ליצרן, ויכולה לנוע בין 0% לבין 80% מהכמות המומלצת היומית. אז אני מתקן את הקביעה הגורפת שבשמרי בירה יש 0% זרחן. יותר נכון לומר שניתן למצוא שמרי בירה עם 0% זרחן, תלוי במוצר.

לגבי הכולסטרול, אין תמיהה, כל טבלת מזון, כמו הספר של בן אורי, שמראה שיש כולסטרול בשמרים, מקומם בפח האשפה הקרוב.

hal767

New member
אתה בית ספר?

אתה מוסד אומלל.
טוב, די לקשקושים שלך.

squalus

New member
כן, זה ברור לכולם

זה ברור גם לכל הלקוחות הפוטנציאלים שלך שגולשים בפורום ורואים את רמת המקצועיות שלך.

hal767

New member
אכן כך.

חלקם אפילו כתבו לי מסרים אישיים ועודדו אותי להעמיד אותך במקום. הנמוך הראוי לך, ולא לוותר לטפיל כמוך.

למעלה