שמעתי מנויגירשל

שמעתי מנויגירשל

כידוע ליודעים יש לנוגירשל תוכנית בקול חי מדי יום רביעי בשבוע שעבר הוא יצא לו לדבר על הלל ולאחר מילות ההקדמה המתעבות את האגודה ה``כמובן`` מסיונרית וכו אמר משהו שנתפס אצלי הוא אמר שהאבא של הלל אמר לו אחרי שחזר בתשובה שיש לו הוכחה שאף יוצא לא יוצא בגלל אי אמונה אלא בגלל תאוות ואמר שההוכחה היא שרוב רובם של היוצאים יוצאים בגילאי 16-23 פחותו-יותר ובקושי יצא מישהו בגילאי 30 40 50 80 100 וזו הוכחה שהיציאה היא מתאוות מה יש לכם לענות לו? (מומלץ לעלות אליו השבוע בשידור ביום רביעי מ11 עד 12 ולהגיב על זה וסתם כדאי לדפוק אותו בעניני אמונה בשידור וכשאין לו מה להשיב הוא עונה שלא שומעים אותך ברור יש בעיה בקו ותתקשר פעם אחרת ולכן יש להקפיד שהקו לא יהיה משובש כדי שלא יהיו לא תירוצים)

rigoletto111

New member
לא, לא מעניין אותנו לענות לו

אם אתה נורא רוצה לענות לו תשאל אותו איזו השכלה נתנה החברה החרדית לבניה, ובאיזה מקצוע יכול לעבוד חרדי שיחזור בשאלה בגיל 38.

נראה לך שהוא יתן להביך אותו?

הוא יודע בדיוק איך להעיף משידור כאלו שאין לו מה לענות להם או שהוא אינו מסוגל לדחות אותם בשטויות שרק יבלבלו אותם.

uty76

New member
לפני 6שנים עליתי לשידור אצל נויגרשל

התפתחה ביננו שיחה של חוסר הסכמות. אני חייב להודות שהוא היה ישר והניח לי להשמיע את דעתי בנחת וכמעט בלי לקטוע אותי. הוא גם חיכה לשמוע את דעתי על דברים שאמר. וכל זה בשידור חי - זה היה יפה ואני זוכר לו את זה לטובה. ההבדל הוא שכשהתקשרתי לתוכניתו עוד הייתי במסגרת חרדית. היום אני חי בחברה חילונית ואני מרגיש שזו תהיה התגרות. אני מרגיש שזה לא הגון מצידי.

justchip

New member
אני זכיתי לבקר אצלו

על מנת לשמח מספר אנשים וגם בשביל עצמי, קראתי את ספריו קודם והעליתי שאלות שהיה לי עליהם, הבן אדם היה משועמם לחלוטין ונראה שהוא נדחף לזה בדיוק כמוני אבל היה ברור לו כמו שלי שמה שמניע אותי הם לא תאוות למינהם. העניין הוא שנח להם להאמין בזה ולכן הם יאמינו בזה לא משנה מה.

לא יוצאים בשאלה בגיל 80

כי בגיל כזה מאד קשה לשנות הרגלים ולעשות שינויים גדולים וגם רוב האנשים בגיל 80 נשואימ. ואז יש בנ או בת זוג אז...:)

מאמי,

הוא לא התכוון ברצינות בגיל 80. מעבר לכך, בכל גיל קשה לעשות שינויים וזה יותר עניין של אופי בדרך כלל. אבל בכל אופן הוא לא התכוון

אליזד

New member
כן? ומה עם ר' יוחנן כהן גדול? (-:

הנה הציטוט מ"מדרש שמואל" ו"אמר עוד בן שמונים לגבורה, כלומר, אף אם האדם הגיע לשמונים שנה אל יתייאש מלהתגבר על יצרו, באומרו כי אחר שהגיע לשמונים לא יסיתהו היצר הרע עוד, כי אין בו כח, שהרי מצינו יוחנן כהן גדול ששימש בכהונה גדולה ולבסוף נעשה צדוקי. ועל כן אמר בן שמונים לגבורה, כלומר עדיין הוא צריך להתגבר על יצרו". (-:

boten d

New member
הוא לא היה בן שמונים

"אל תאמין בעצמך עד יום מותך שהרי יוחנן כ"ג שמש בכהונה גדולה שמנים שנה ולבסוף נעשה צדוקי" (מסכת ברכות פרק ד דף כט) הוא היה כהן גדול 80 שנה. הוא בטח היה יותר זקן

uri80

New member
לא מעניין להביך אותו. לשם מה כל זה?

יוצא בגילאים מבוגרים הוא כבר בעל משפחה ולכן לרוב לא יצא בגלל שהדברים הופכים מסובכים הרבה יותר. אם כבר נויגרשל, תזכיר לו שהוא עדיין מוזמן להתארח כאן בתקווה שרגליו הקרות התחממו קצת.

rigoletto111

New member
חשבתי שבמזרח היה לך

מספיק מאורות של גורואים למיניהם, ותוכל להשאיר את נויגרשל מחוץ למאורה שלנו

uri80

New member
לא היה לי זמן לגורואים, הייתי עסוק

מדי בלטייל קצת ואני לא טיפוס רוחני כל כך. בקשר לנויגרשל, הציעו לו בעבר להתארח כאן, וככל הנראה לאחר מחשבה קלה הוא לא ממש התלהב מהאתגר. מפתיע.

rigoletto111

New member
גם אני לא מתלהב מהאתגר.

הפורום מיועד לסיוע ליוצאים בשאלה (ולחברי הפורום בפרט) ואני לא רואה איך הנויגרשלים למיניהם מסייעים לעניין.

ארמוני

New member
שמעתי פעם הרצאה שלו

ממש לא התרשמתי ממנו. נראה כאילו הוא דקלם כמה טקסטים כדי שיוכל להציג את עצמו כבעל השכלה רחבה, אבל אמירות מטופשות שלו בין לבין לא מציגות אותו במיטבו.

babylon_a1

New member
נצל"ש מצעד הגאווה

במקום מצעד הגאווה זה יהפוך להיות מצעד של חילונים נגד דתיים בגלל שאלי ישי קוקו ולא מבין שאם הוא היה בשקט (הוא ועוד כמה אחרים) זה היה עובר למקום הטיבעי שלו, שנקין http://news.walla.co.il/?w=//999165

העת העתיקה? ימי הביניים?

או שנות האלפיים? נראה שיש אנשים עם זיכרון טוב שזוכרים את ימי הביניים ומתגעגעים לריגוש הסדיסטי למשמע קולות מעוני האינקויזיציה. ואולי יש אנשים עם זיכרון חזק יותר שזוכרים ת'סנהדרין ומתגעגעים לאדרנלין שהיה זורם בדם כשהיו משתתפים בביצוע ארבע מיתות בית דין. השפלות המופגנת כאן על ידי אנשי ציבור, זו הקטגוריה הקשה ביותר כנגד הדתות המעורבות

למעלה