שמעתי מחברה

צביה471

New member
שמעתי מחברה

שהאוניברסיטה העברית ותל אביב שומרות מקומות לחברה מהפריפריה, זה נכון?

spdf

New member
הכוונה ל"ראויים לקידום"?

אם כן, זה רץ גם בטכניון למיטב ידיעתי (לא יודע מה לגביי ב"ש), וזה לא מבוסס על שמירת מקום per say, אלא על הנמכה של סכם הקבלה הראשוני למועמדים בעלי קריטריונים מסוימים...

רפואה2

New member
הסבר:

אני קיבלתי מהאגודה לקידום החינוך ניקוד כראויה לקידום. ניתן להגיש את זה לא רק על סמך מגורים בפריפריה אלא על סמך נכות/יתמות ועוד..
בטכניון- מקבלים נקודת אחת תוספת לסכם
בבאר שבע- 5% מהמקומות של כל מחלקה נשמרים לראויים לקידום (4.5 מקומות חח)
בעברית ובת"א יש איזושהי התחשבות בסכם אחרי מו"ר אבל לא ברור מהם מהי בדיוק ההתחשבות.
בכל אופן צריך לקבל ניקוד ממש גבוהה מהאגודה לקידום החינוך כדי להכנס למקומות האלה.
אני למשל למרות הניקוד לא קבלתי שום הקלה באף אוניברסיטה.

צביה471

New member
אז מגורים בפריפריה זה לא מספיק?

ואם יש גם קצת קשיים סוציו אקונומיים? תודה רבה

רפואה2

New member
ככה :

ראשית קישור לאתר שלהם עם הסבר מפורט- http://www.kidum-edu.org.il/he/projects-specials-h/reuim-h
שנית- אין דבר כזה מספיק, את תראי שיש קריטריונים ואת יכולה לצרף מכתב אישי (שימי לב שכל הקשיים וכו' עליהם את מספרת אמורים להיות מיוחסים לתקופת התיכון בלבד אין התייחסות למה שקרה אחרי התיכון).
על סמך מגורים בפריפריה את תקבלי לכל היותר 31 נקודות שזה הניקוד הכי נמוך שממנו האוניברסיטה בכלל מתייחסת אלייך כאל ראויה לקידום. עם 31 נקודות את לא תקבלי מקום של ראויה לקידום באוניברסיטה (חוץ מנקודה אחת בטכניון ששם זה אוטומטי ואין 'מקומות')
יש לציין, שזה קשה בעיקר ברפואה..יש מקצועות בהם הניקוד מתקבל כתוספת לפסיכומטרי/ סכם - את זה אני יודעת מחברה שנרשמה לעבודה סוציאלית.
&nbsp
בקיצור,
שווה לנסות אבל שימי לב שעד ה30.4 האוניברסיטה חייבת לקבל את זה כמו כל שאר המסמכים ולאגודה לוקח לפעמים גם חודשיים עד שהם מחזירים תשובה (את התשובה הם שולחים בעצמם לכל האוניברסיטאות).
&nbsp
בהצלחה :)

Wendy13

New member
נכון

נקודה בטכניון לזימון למור זה מאד משמעותי. אני בזכות הראויים לקידום זומנתי למור גם בטכניון, והתקבלתי בסבב הראשון.
בין אם את חושבת שתצליחי להוציא מספיק ניקוד בראויים לקידום ובין אם לא, תגישי בקשה. בכל מקרה אם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול אותי בפרטי אשמח לענות לך.
בהצלחה.

למעלה