שמעתי ביטוי מענין:

הלינקה

New member
טל, אישי בדעה אחת עתך, אפילו

בקשר לציפי ליבני.
חהחהחה

תותח9

New member
אני בעד

בדרך כלל אני לא נכנס לעניני פוליטיקה, ובוודאי לא בפורום זה, אבל ציפי לבני היא חריג בולט לטובה מעל כולם בכל המפלגות

M a g n u s

New member
תאמינו לי- אם לא הייתה ציפי לבני

אולי הייתי שוקל לשנות את הצבעתי... כ"כ הרבה פוליטיקאים לא אמינים יש ב"קדימה"- אריאל שרון, עמרי שרון, דליה איציק, צחי הנגבי, חיים רמון, אלי אפללו, רוחמה אברהם, אהוד אולמרט, ובעיקר בעיקר שאול מופז. אז נכון שיש שם את פרס, את רייכמן, את הירשזון וגם את רונית תירוש הלא- מזיקה, אבל אם לא הייתה ציפי לבני, פוליטיקאית הגונה, אמינה, אינטילגנטית וישרה, יכול מאוד להיות שלמרות הכל לא הייתי מצביע ל"קדימה". הצטרפותם של צחי הנגבי ושאול מופז היא הסיבה העיקרית לכך.

הלינקה

New member
שכחתה את רוני ברון, צדיק ידוע.

ציפי ליבני - יפה צעירה וישרה, ובעיקר אינטליגנטית חכמה אז איך היא התחברה לכל המושחתים האלה???? יכול להיות, שהיא לא כל כך חכמה או ישרה? הא? לא יכול להיות?

M a g n u s

New member
אני באמת ובתמים מאמין שציפי עברה

תהליך אמיתי של הבנת המציאות הנוכחית והתאמת השקפותיה המדיניות אליה. קודם כל ראוי לציין שציפי נמנית עם החברים האידיאולוגים של תנועת הליכוד, ולא עם החברים האופורטוניסטים והעסקנים הפוליטים שבתנועה. היא נכנסה לפוליטיקה בגלל הרצון האמיתי לפעול, לשנות ולתרום למדינה, ולא בשביל לסדר ג'ובים כאלה ואחרים לתומכיה, קרוביה וחברי מרכז שונים. לאורך כל הקדנציה הנוכחית, היא היתה שותפה מלאה לדרכו של שרון, לטעמי בעיקר ממניעים אידיאולוגים אמיתיים. מעברה לקדימה היה צפוי ושם מקומה הטבעי במציאות הפוליטית הנוכחית (שלא כמו הרבה מאוד מחברי תנועה אחרים). אז נכון- היא עדיין פוליטיקאית, ואני בטוח שגם היא חטאה בכמה וכמה החלטות פוליטיות כאלה ואחרות, אבל לרוב אזרחי ישראל ברור שמדובר כאן באחת מחברות הכנסת הישרות, הפעילות והראויות בכנסת הנוכחית

ghatto

New member
קראתי את הרעיון עם רונית תירוש

במוסף ימים של ידיעות - והמסקנה היא שחוסר ההזקה שלה עושה המון נזק. נזק לדורות. היו שם שאלות שהיא לא ידעה לענות עליהן לא כי היא טיפשה (את זה לא ניתן לדעת בכלל עם כאלה תשובות) אלא כי "זה משעמם אותה".אני בטוח שגם "דוח בנושא הישגים של תלמידים במתימטיקה במחוז הדרום זה נורא משעמם" ואני יכול לחשוב על עוד כמה וכמה נושאים משעממים שמנהלי המדינה צריכים לתת עליהם את דעתם. אנשים כאלה יכולים לפעמים לעשות הרבה יותר נזק מאיזה מישהו שהוא קצת מושחת (ואני לא מקל ראש בשחיתות).

talia olav

New member
../images/Emo45.gif ומה הגיוס שלה על קדימה מעיד

על שיקול הדעת של ראשי המפלגה?

ghatto

New member
כשלמדתי לתואר ראשון עלתה התיאוריה

האם חתול שנכנס להרצאות במשך שלוש שנים זכאי לתואר ? ובאופן דומה - כל אחד יכול להצטרף ל"קדימה" אם הוא מספיק גמיש (שאול מופז למשל) או מספיק משעמם או חסר אג'נדה. מבחינתי - רק שימשיכו בעשייה. וחוץ מזה - אין הרבה מפלגות שאין בהן אידיוטים וכשהסתכלתי על רשימת העבודה הייתי דיי מרוצה (מלבד היו"ר).

ghatto

New member
מה יש לך מציפי לבני ?

את הביקורת על המועמדת שלה לבית המשפט העליון כבר שמעת ? אני לא זוכר את הפרטים - אבל זו לא הייתה ביקורת מחמיאה.

טלמ

New member
אני גם לא הבנתי מה הבעיה שם

אהרון ברק נגד ציפי לבני... לא הבנתי מה הקטע. למרות שאני מאמין שאני אצדד בציפי

talia olav

New member
הבעיה אינה האג'נדה, ובעניין

זה בית המשפט העליון וברק בראשו חשפו את צידם הכעור. הביקורת על רות גביזון מפי אנשים אובייקטיבים יחסית מתמקדת בשני היבטים: * העדר "מזג שיפוטי" - נשמעו טענות על יחסי אנוש בלתי סבירים שאינם מתאימים לערכאות משפטיות כלשהן. בגלל יחסים עכורים אלה היא לא נשארה זמן רב בתנועה לזכויות האזרח למשל. * ההשקפות שביטאה בשנים האחרונות מייצגות את הימין הלאומני השמרני, הן בהיבטים הקשורים לזכויות הפרט והם בהיבטים בעלי הקשר מדיני. לכן אנשים עם השקפות ליברליות אינם מעוניינים לראות אותה בבית המשפט. מול זה ניצב הטיעון של ציפי לבני , החותרת להטרוגניות בבית המשפט העליון. לי נדמה שלציבור הליברלי קל יותר לעכל שופטים עליונים כמו מנחם אלון או אדמונד לוי, אשר מלכתחילה יושבים על המשבצת המגזרית, מאשר אנשים כמו גביזון, אשר לכאורה מייצגת את הציבור הליברלי אך לא כך בפועל.

ghatto

New member
יפה אמרת

הכנסת צריכה להיות הטרוגנית - והיא אכן כזו בהתאם לשיקולי ההצבעה של הבוחרים. בית המשפט - בין אם זה בית דין לתעבורה ובין אם זו ארכאה בדרך ועד העליון - צריכים להיות מקצועיים ואובייקטיבים בפירוש החוק.הם לא צריכים להבחר לתפקיד לפי מוצא,דת או השקפה פוליטית.

talia olav

New member
ולמען האיזון - הנה

מאמר של ד"ר אורית קמיר המציג את התמוה לגבי גביזון באור אחר. למתעצלים מומלץ לקרוא בעיקר את הקטע האחרון - המופיע תחת ה"נ.ב".

הלינקה

New member
בלי קשר לאג'נדה, אני מאוד מחשיבה

את פרופ' רות גביזון, והצטערתי על החלטת ברק (שאותו אני דוקא לא מחשיבה)

למעלה