שמעתי ביטוי מענין:

הלינקה

New member
שמעתי ביטוי מענין:

קדימה - היא מפלגת הלוזרים, כל מי שלא נבחר במפלגתו בא אליה, בתיקוה שהגיל של שרון יעשה את שלו. מה שהם לא לקחו בחשבון, זה שיש לו בן, ואולי ראש ממשלטנו מייעד אותו כממשיכו. הרי אנחנו במזרח התיכון, יש תקדים. ראה סוריה.

deebeebee

New member
תקופת בחירות---

כולם מלכלכים על כולם, במיוחד על מי שחוגג בסקרים.

טלמ

New member
אחרי שרון לדעתי "קדימה" תונהג....

ע"י ציפי לבני ומולה בפריימריז (סביר להניח שעד אז יהיה מוסדות מפלגתיים) אולמרט, מופז ומישהו מפורשי העבודה. אני מקווה שאחרי שרון, שסביר להניח שייבחר לראשות הממשלה, תתמודד ציפי לבני... יהיה נחמד, אנגלה מרקל בגרמניה, סביר להניח שנשיאה בארה"ב וכאן בארץ רה"מ אישה

talia olav

New member
ובהזדמנות חגיגית זו,

כאשר גדול האופורטיוניסטים מצטרף, ובצדק, אל חסרי החוליות : ברשימת השמות הקודמת ("למה לא קדימה") שכחתי להזכיר את גדעון עזרא, שאף הוא מכתים את הרשימה. זכורות לרע ההתערבויות הפוליטיות שלו בחקירות משטרה - רק דוגמא לכך שהוא טרם הפנים את עקרונות המשטר הדמוקרטי.

טליה...האם ראית פוליטיקאי/ת

נקיים וישרים? הכל מונע על ידי אינטרסים וייצריות. עוד לא ראיתי את הפוליטיקאי/ת שיהיה ראוי במובן הערכי והמוסרי. אני מתרחקת מפוליטיקה כמו מאש.

הלינקה

New member
באה, יש גם פוליטיקאים ישרים

אפילו בכנסת שלנו. טוב, אחד מהם בדיוק התפטר.

טלמ

New member
כמובן שיש, מעטים

ואני אזכיר שוב את ציפי לבני או שכבר הבהרתי את הנקודה?

talia olav

New member
ראיתי בהחלט!

ניתן בהחלט לחלק את חברי הכנסת לאלה שפועלים בשם חזון וערכים, ולאלה שפועלים בשם האגו והאינטרס האישי בלבד. חיים אורון הוא הדוגמה המובהקת, אך ישנם עוד לא מעטים נוספים. ולגבי יצרים - הם קיימים ומשפיעים על כל בני-האנוש. אך עדיין יש פוליטיקאים שאינם חוצים קווים אדומים. לצערי, לא רואים אותם ב"קדימה" (שלא לדבר על הליכוד).

טלמ

New member
שוב אתם עושים כאן הכללות

ובמפלגת העבודה יש רק צדיקים? בראשם עומד בן אדם עם רמת משכל של קומקום (סליחה על הבוטות) שהאנגלית שלו טובה כמו של אילם! שלי יחימוביץ' אמנם משכילה ולא מושחתת אבל אני אישית לא אוהב אותה ולא מסכים עם הדעות שלה. ועוד רבים אחרים שלא הייתי נותן להם משכורת על ה"חימום כיסא שלהם" הליכוד בהחלט מפלגת מושחתים... שם כולם באים כדי לחמם כיסאות בכנסת: מיכאל רצון הוא אחד האנשים בהוולגרים והמגעילים ביותר ששמעתי, נתניהו מדבר לפי רוח הציבור, ישראל כ"ץ... הוא לא עושה כלום, לימור לבנת שרת חינוך גרועה, נעמי בלומנטל משחדת, ענבל גבריאלי מאפיה, גילה גמליאל יודעת רק לרקוד סלסה וללעוד לרוחמה אברהם, פייגלין מתאים יותר למפלגה של ברוך מרזל ורק ח"כ אחד שאני ממש לא מסכים עם הדעות הימניות קיצוניות שלו אבל הוא באמת תמיד דבק בדעות שלו והלך לפי האידיאולוגיה שלו - עוזי לנדאו. גם בקדימה לא חסרים מושחתים, גם שרון מושחת אבל רבים שיושבים בשורות המפלגה הזאת פוליטיקאים מצוינים. אהוד אולמרט מושחת אבל שר אוצר טוב, רייכמן בסדר, אבי דיכטר אחד מהצלחות המפלגה, דליה איציק+רמון+פרס גם בסדר ושוב אני חוזר לציפי לבני שאני מאמין שהיא תהיה רה"מ אחרי שרון והיא בין חברי הכנסת היחידים שעוד ישרים. אבל אין למי עוד להצביע: למר"צ-יחד בראשות ביילין? לשינוי בתקווה שתעבור את אחוז החסימה? או אולי לאיחוד הלאומי כדי שנשליט כאן מדינת נווה דקלים? או לאחת המפלגות החרדיות כדי שנהפוך למדינה דתית-שמרנית? אין אלטרנטיבות.... "קדימה" לדעתי הבחירה הטובה ביותר כרגע.

טלמ

New member
*הוולגרים

ועוד מושחתים במפלגת העבודה: סלאח טריף שמועמד לדין... ועל השאר אין אפילו סיבה לפרט, אין לי כח למנות את כולם. יולי תמיר די תלויה בפרץ ועדיף שתחזור להרצות באוניברסיטה, שלא נצטרך לראות אותה כשרה.

talia olav

New member
טל, בתור צעיר המשתתפים

בינינו אתה מוכן להסתפק במעט מאד... איפה רוח הנעורים הקוראת ליצירת עולם טוב יותר?

טלמ

New member
אני רק מציאותי

כרגע זה מה שיש, יש לנו ככל הנראה 3 אופציות לרה"מ: שרון, פרץ, נתניהו (אלא אם פתאום חס וחלילה פייגלין או שלום שזה לא נורא ינצחו בפריימריז). אני הולך לפי שיטת הפסילה... מי מדבר אנגלית סבירה? שרון ונתניהו - פרץ בחוץ
ה-2 כבר כיהנו בתפקיד, איזה מהם היה יותר טוב? שרון... זהו

הלינקה

New member
לא פוסלים אדם על אי ידיעת שפה

זרע. יש דברים יותר חשובים, שצריך לתת עליהם את הדעת. שמעתה על מתורגמנים? יש כזה מקצוע.

deebeebee

New member
חוץ מטוני בלייר---

ששפת האם שלו היא אנגלית שמעת מנהיגים אירופאים, אסייתים או לטינו-אמריקאים נוספים מדברים אנגלית? אני לא. האם מישהו מפקפק בכישוריהם בשל כך? לא ידוע לי. פרץ פסול בעיניך רק בגלל השפה? אם כך מצבו טוב.

טלמ

New member
השפה זה רק דבר אחד

אבל מאוד מאוד חשוב... קודם כל אני בכלל לא מסכים עם הדעות שלו, הם יותר שמאלה ממר"צ ואני לא מסכים איתם. המדיניות הכלכלית שלו גם לא משהו לדעתי. והוא עצמו כבן אדם: וולגרי, זול, מגעיל... הוא יודע רק להשבית ולצרוח. אני אתבייש מאוד להיות ישראלי אם הוא יכהן ברה"מ וייצג אותנו בעולם. הוא פשוט לא מתאים, אם הוא הצליח להזיז את סבתא שלי שמאז שהיא עלתה לארץ היא וסבא שלי (ז"ל), הצביעו לעבודה (מפא"י, מערך וכל גלגולי המפלגה). גם אחרי שסבא שלי נפטר היא המשיכה להצביע לעבודה. רק בגלל פרץ היא החליטה להצביע לקדימה: אם הוא הצליח להזיז מצביעה כל כך אדוקה של מפלגת העבודה אז כנראה יש בו משהו לא טוב.

למעלה