שמן זית לא צף ?

10GaZ

New member
שמן זית לא צף ?

אחת מהשיטות הבסיסיות לבדוק האם יש עליך עין רעה היא לקחת קערת מים ולשפוך לתוכה שמן זית. לאחר כמה שניות, אם שמן הזית (מרביתו) שוקע סימן שיש עליך עין רעה. מה הסיבה הכימית/מדעית לכך ששמן הזית שוקע? האם יש קשר לאיכותו? תודה לעונים ולנותנים קישורים למידע
הבהרה: איני מאמין בעין רעה, וראיתי בעצמי (אולי זאת אשליה אופטית?) קצת שמן זית שוקע.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
כנראה המשקל הסגולי שלו גדול משל

המים. משהו קטן מוויקי: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%9C_%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%99

10GaZ

New member
אני יודע שהסיבה היא משקל סגולי

השאלה היא מה גורם לשמן זית לקבל משקל סגולי גדול מזה של המים?

arye9

New member
ברור ששמן זית לא צף

בגלל עין רעה, לפחות כך כתוב בהארי פוטר.

avinamal

New member
"אחת מהשיטות הבסיסיות"

לבדוק אם שמן זית צף במים היא ...לנסות. המסקנה היא ששמן הזית שקונים בסופר צף כמו גדול.

10GaZ

New member
הבעיה היא

שלא משנה איזה שמן זית, הוא יכול לעיתים לשקוע. תופעת שמן זית ששוקע היא קיימת (וכן, מדובר בשמן זית מהסופר). השאלה היא למה זה קורה (או כמו שניסחתי אחרת: איך קורה שמשקלו הסגולי של שמן הזית גדול מהמשקל הסגולי של המים)

שליפה מהמותן

שמן זית לא שוקע אבל מתכת כן שוקעת. מה הקשר למתכת? פשוט מאוד. שמן הזית שנקנה מבני הדודים הוא במקורו שמן מנוע ממשאיתו של מחמוד, במהלך חייו השמן הנל סופח שבבי מתכת שמעלים את משקלו לעומת המסה. ולכן הוא שוקע. בקיצור אם קנית שמן זית מהסופר אין עליך עין רעה. ואם קנית בשוק יש עליך עין עין (כמו בשר הטבעות) ועל הדרך תתקשר 101.

ch561

New member
מנהלים למחוק!

יש פה פרסומת לשמן מוטול שבחתימה.
ובקשר לתשובתך, צודק! שמן זית בעל צפיפות נמוכה ממים, לכן יצוף תמיד על מים (בתנאים של ערבוב פאזות בלבד). אם ה"שמן זית" לא צף, זה לא שמן זית.

ch561

New member
יוצא לי יקר לבוא

הכרטיס טיסה עלייך? אם כן אני לוקח גלון.

10GaZ

New member
מדובר על שמן זית שנקנה בסופר

כתית, איכותי, טהור. לא שמן זית ממשאיתו של אחמד (אגב הוא הולך נהדר במטבח הצבאי)

balata2

New member
אולי זה קשור באיכות הזיתים

אולי הזיתים לא היו בשלים\כן היו בשלים, או עוד 1000 פרמטרים שיכולים להשפיע על המשקל של שמן הזית כמו השקיע, נגיף , צל... וכדמ"ה

למעלה