שמן\ה בראש?

jesie12

New member
שמן\ה בראש?

יכול להיות שאני שמנה בראש? דודה שלי שאותה לא פגשתי כמה חודשים פערה פה כשנכנסתי בשישי להורים שאצלם היא התארחה " איזה חתיכה" ואמא שלי אמרה לה " חתיכה אה"?
כולם אומרים "את בסדר גמור לאן את רוצה להגיע"? ואתמול חברה לעבודה אמרה לי "את מציצה במראה?, אין לך תחת אין לך בטן"? או כשביקשתי שחליפו אותי כדי ללכת לאכול השותפה שלי לתפקיד שאלה" אני לא מבינה איך את מרזה" כאילו מה? כדי לרזות צריך לאטום את הפה בדבק 3 שניות? ואני מציצה במראה ורואה את ג'סי השמנה מתי ארגיש שאני בסדר? יש דבר כזה?

or2704

New member
זה אומר שעשית את השינוי בגוף אך לא לגמרי

בראש. לאדם רזה יש מחשבות ואמונות ששונות משל אדם רזה וכשמרזים צריך גם לשנות אמונות, מחשבות, ערכים, לשנות דברים שהם יותר עמוקים, גם בכדי שהשינוי יחזיק מעמד. בנוגע לשאלה "אני לא מבינה אך את מרזה" - לאנשים יש אמונות לגבי הרזיה שחייבים לאכול קצת ודל כדי לרזות אך זה ממש לא נכון.

jesie12

New member
מצטערת

ממש לא הבנתי את הפיסקה הראשונה שלך. "מחשבות ואמונות"? על מה ולמה?

or2704

New member
אני אנסה להסביר...

שינוי יכול להתבצע בכמה רמות: רמת הסביבה רמת ההתנהגות רמת היכולות רמת האמונות והערכים רמת הזהות כל עוד השינוי שמבצעים כולל רק את הרמות הנמוכות של הסביבה וההתנהגות, השינוי הוא לא עמוק וכביכול לא חל על הראש, המחשבות והאמונות.

לילית462

New member
בטח שיש דבר כזה שמן בראש

את בדיוק ההוכחה לכך. בדיוק מה שכתבת על איך שאת מרגישה. אגב עם או בלי קשר ישיר אלייך, פער גדול בין התפיסה שלנו את עצמנו ובמיוחד את הגוף שלנו לבין מה שהוא באמת זה דבר מאוד מאוד מסוכן. זה בדיוק מה שמוביל להפרעות אכילה, הן לאכילה כפיתית שמביאה להשמנה שיכולה להרוג והן לאנורקסיה ודומיה שגם הן הפרעות ממיתות.

jesie12

New member
לילית

למרות הראש השמן שלי אני רחוקה שנות אור מאכילה כפייתית או אנורקסיה אני אוכלת מ-צו-יין
על התגובה

לילית462

New member
כתבתי "עם או בלי קשר אלייך"

אגב, (אם או בלי קשר אלייך) אחד הסימפטומים של הפרעות אכילה הוא הכחשה....

יעל י

New member
ואולי את מחמירה עם עצמך?

לא יכולה להיכנס לסיבות של למה כי לא מכירה את ההסטוריה שלך אבל אולי מסיבה/ות את מחמירה עם עצמך ולכן חושבת שמן.

או, כמה מוכר!

התחושה שלנו כלפי עצמנו היא כל כך סובייקטיבית. מה שאת מתארת קורה להרבה שמנים שמרזים ועדיין בראש רואים את עצמם שמנים. אני רואה את זה בעצמי. איך שאני יכולה לראות "שדה שיבולים" שמנה או רזה במראה עפ"י מצב הרוח שלי. גם אם מדובר באותו המשקל בדיוק. גם היום שאני נמצאת במשקל תקין עפ"י ה-BMI, עדיין יש פעמים אני מרגישה שמנה. אני יודעת שהדימוי העצמי שלי את הגוף שלי, הרבה פעמים אינו תואם את המציאות.

אצלי צר יך לאטום את הפה כי אין לי גבולות

למזלי במשך השבוע אני עושה ספורט ואוכלת נכון כך שכל החטאים של השבתות וחגים מתרחקים .

חופה241

New member
בהחלט יש חיה כזו שמן בראש!!

זה שהפחתנו במשקל לא אומר ששינינו בהכרח את הגישה ... אני אחרי ירידה של 30ק"ג 10+עוד לפני ועדיין מרגישה שמנה בראש.. המחשבות נותרו שמנות.. להערכתי זה נובע מהעובדה שעוד לא הפנמתי שזהו אורח חיים ולא דיאטה זהו מאבק תמידי של ניצחון על מחשבות שמנות.... עדיין שאני מסתכלת במראה אני רואה אישה שמנה שלא סולחת לעצמה... שלא רואה איפה היא היתה ואיפה היא היום .... אז בהחלט לדעתי שמן זה בראש ובראשונה בראש ....

יעל י

New member
מה שמוביל אותי למסקנה פעם נוספת ש...

תהליך שינוי כזה כמעט מחוייב בתהליך פסיכולוגי או אימון.

למעלה