שמן או משחה

papya7

New member
שמן או משחה

אולי מישהו מישהי מכירים משחה טבעית או שמן לוסטיבוליטיס?
אבל בקשר לשמן האם הוא לא מסכן את הרחם או את הצוואר?

0 אור 0

New member
הטיפול בוסטיבולטיס

טיפול בוסטיבוליטיס הינו טיפול רב תחומי - שההתאמה המדויקת שלו קשורה לגורמים של הענין אצלך באופן אישי.
השמן או המשחה משמשים לפעמים כסיוע מקומי רק לעת קיום יחסי מין, ולפעמים כאשר יש זיהוי של דלקת תת עורית או פטריה - אז הטיפול המהותי הוא בשמנים ואמבטיות צמחים אנטי דלקתיים או אנטי פטרייתיים.
אם מדובר בשמן ללסיכוך האיזור והקלה על הכאב, אז אפשר להעזר בשמן קלנדולה (החביב עלי במיוחד), בשמן נבט חיטה, חוחובה טהורה, אובליפיכה, או כל שמן צמחי עדין אחר שנעים לך,
בחום הקיץ אפשר לנסות גם שמנים מוצקים כחמאת שיאה,
הוספת שמנים אתריים לפי הצורך אינה מסכנת את הנרתיק, צואר הרחם או הרחם - רק צריך לדעת שבמצב שבו העור ברגישות מאד גבוהה יתכן ששמן אתרי חזק עלול לשרוף , למרות שאנו כמובן תמיד תמיד מוהלים אותו באחוז מאד נמוך בתוך שמן צמחי (אחוז טיפולי משמעותי זה 2-4%)
לכן תמיד חשוב להתחיל בזהירות.
כדאי להתאים את השמנים בהתאמה אישית - כך גם יש סיכוי שתגיעי לשמנים שהם מאד יקרים כמו קמומיל רומאי (הקמיל בלו המפורסם) שמאד מומלץ למצב הזה , אבל מכיוון שהוא מאד יקר , יהיה לך קשה לרכוש אותו, בעוד שהמטפל בשמנים יוסיף לך בדיוק את כמה הטיפות שאת צריכה בתערובת.

papya7

New member
בלאגן

גם סיוע מקומי זאת הצלה.
את רושמת שאבטיה עם צמחים אנטי דלקתיים יכולה לסייע.
אלו צמחים ? ואיך בדיוק האמבטיה יכולה לעזור. הרי המים לא חודרים לצוואר הרחם.
עכשיו אני רוצה לנסות להבין משהו ברשותך.
כשאישה נגיד מורחת בצוואר הרחם נגיד שמן או חמאת שיאה- היא נספגת בעור
לא צריך לשתוף את זה מתישהו?? כי אם מורחים כל יום זה לא יכול לחנוק את העור שם?
אני מנסה להבין האם התנגשות של שמן ומים לא מסכנת כמו בבישול? כי אומרים שאסור בבישול
לערבב שמן עם מים.
אז כמו שאם תמליצי לי למרוח יוגורט עיזים ביו לפני השינה למחרת יש צורך לשטוף את זה
שטיפה פנימית מכל ההפרשות.
אז זה ממש מבלבל אותי כי מצד אחד אומרים לעשות שטיפות ומצד שני אומרים שהשטיפות מסכנות את
צוואר הרחם.כל מה שאני מנסה להבין זה אם אני מורחת שמן האם לשטוף או לא?

0 אור 0

New member
אז ככה

קודם כל ברוב המקרים הבעיה של וסטיבוליטיס היא לא בצואר הרחם, אלא במבוא העריה שזה בעצם החלק החיצוני יותר של הוגינה, לכן אמבטיה מגיעה לשם,
שנית, טיפול בצמחי מרפא אנטי דלקתיים הינו בשימוש פנימי (שתיה של טינקטורה בד"כ) באופן חיצוני אפשר להעזר בקומפרסים, אבל באמבטיה יותר בצמחים מרגיעים - כך למשל אם שורף לך אפשר לעשות אמבטיה עם קמומיל.
לעומת זאת שמנים אתריים אפשר להשתמש או במריחה עם שמן נושא, או בטפטוף על התחתון, או באמבטיה - השמנים האתריים חודרים לשכבה הפנימית של העור ועשים את העבודה שלהם.
השמנים הצמחיים שמשמשים לסיכוך והרגעה נמרחים לפי הצורך - או לפני הפעילות המינית, או בזמן שמצביעם עיסוי/תרגלים שקיבלת לטיפול בבעיה, או סתם כאשר האיזור מרגיש יבש וכואב.
בדיוק כמו עם כל שימוש אחר בקרם/שמן (למשל קרם ידיים שאת בטח מורחת כמה פעמים ביום) , השמן נספג בעור, ואין צורך לשטוף אותו באופן מיוחד מעבר לכך שאת בודאי מתקלחת ממילא, ושוטפת את האיזור.
מה שכן חשוב לזכור: אם יש שמן שאינו מרגיש טוב על העור - פשוט על תשתמשי בו. זה קורה יותר עם שמנים לא טבעיים, אבל בהחלט יכולה להיות חוסר התאמה של שמן מסויים לעור שלך - ורק את יכולה לחוש זאת.
מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.

papya7

New member
פיתרון לאמבטיה

בהחלט עשית לי סדר.
הוסטיבוליטיס הוא ברוב המקרים במבוא העריה וגם בסוף צוואר הרחם.
את הטינקטורות היכן אפשר לקנות? אצל איזה מטפלים?
פיתרון לאמבטיה- במקרה שגרים בבית ללא אמבטיה אפשר לעשות בגיגית מפלסטיק?
כי אני יודעת שפלסטיק שמתחמם פולט רעלים. אז אם יש לך רעיון לגיגית כי אני לא מכירה
לא מפלסטיק.

0 אור 0

New member
צמחי מרפא ושמנים

אפשר להתאים אצל מטפלים שמתמחים בכך - הרבליסטים , ארומתרפיסטים וגם חלק מהנטורופטים למדו ועוסקים בנושא.
לגבי הכנת התערובת או הטינקטורה זה מאד תלוי מה המרכיבים,
אני למשל מחזיקה בבית ערכת טינקטורות די מכובדת וגם לא מעט שמנים - אבל לפעמים כשצריך צמח שאין לי , אז במקום להזמין את הצמח הזה אפשר להזמין את הטינקטורה המוכנה אצל ספקים מובחרים.
אני יודעת שיש מטפלים שעובדים רק בשיטה הזו שהם רושמים לך את המרשם הרצוי ומציעים לך מקומות אפשריים לקנות.
בכל מקרה, הנושא לא מתחיל באיפה לקנות את הצמחים, אלא בלהגיע למטפל שיעשה אבחון מקיף ויתאים את הטיפול המתאים , כולל אם צריך טינקטורה

0 אור 0

New member
טינקטורה

מיצוי אלכוהולי של צמחי מרפא או תערובת של מיצויים של מספר צמחים,
הטנקטורה מופקת מופקת מחלקים ספציפיים בצמח ובריכוז מוגדר שמתאים לאותו צמח.
טיפול עדין וטיפול עצמי בדרך יכולל חליטה או מרתח, אבל לטיפול עמוק יותר נהוג להשתמש בטינקטורה ולפעמים בכמוסות של עלים/חלקי צמח אחרים מיובשים.

יעל ND

New member
למה לא תנסי דיקור?

הטיפול נעשה ע"י דיקור סיני בנקודות הממוקמות בעיקר בידיים וברגליים (מתחת למרפק/ברך) בשילוב עם פורמולות צמחי מרפא סיניים, שינויים הדרגתיים בתזונה ובאורח החיים. אחוזי הצלחה גבוהים - מעל 70%.

papya7

New member
למה את ממליצה על צמחי מרפא סינים

ולא מערביים? יש הרבה אנשים שהגוף שלהם לא מכיר ומעקל את
הצמחים הסינים. וזה הרבה פעמים עושה את הראקציה ההפוכה
אנשים לא מבינים מדוע הם כ"כ סובלים מזה. וזה בגלל חוסר ידע.
בארץ לרוב האנשים יש קיבה מערבית ולא סינית.

ינוקא1

New member
מי סיפר לך את הסיפורים הללו ?

צמחי מרפא סיניים זו שיטה טיפולית נהדרת שמביאה תוצאות נהדרות בידיים של מטפלים טובים.

מה שכתבת ממש לא נכון.

הצמחים מתעכלים היטב גם על ידי קיבה מערבית.

papya7

New member
מטפל סיני

שפעם לקחתי אצלו צמחים סינים והוא ראה שאני מגיבה לזה
לא טוב. שזה ממש השפיע עלי רע.
אז הוא החליף לי לצמחים מערבים. שהתחברו אלי ולא עשו לי
ראקציות . ואין בי שום כוונה לפגוע בצמחים הסינים.

ינוקא1

New member
זה לא אומר כלום.

זה אומר בסך הכל שהפורמולה שהוא נתן לך לא התאימה.

להרכיב פורמולה סינית זו אומנות , ולפעמים טועים.

אבל כשזה עובד זה עובד נהדר , והטעויות לא קורות בגלל שהצמחים "סיניים".

פומי10

New member
צודק ינוקא

כל אחד מגיב אחרת לתרופות, להומאופתיה ולצמחי מרפא.
כשאתה לא מגיב טוב לאנטיביוטיקה הרופא מחליף לסוג אחר.
כך גם כאן.

טאוֹ

New member
נכון

ולטעמי כדאי להיות קצת פחות נחרצים כשאנו מביעים דעה שמבוססת אך ורק על דעת יחיד אחרת ששמענו...

papya7

New member
בכל אופן תודה על המידע

וכמו שאמרתי לא היתה לי שום כוונה לפגוע בצמחים הסינים.

papya7

New member
אל תעשה לי מצפון גם ככה מצפוני יתייסר

אני בטוחה שהם יסלחו לי...

mic26

New member
אני אדבר איתם

אחד ה"סודות" של צמחי המרפא הסיניים הוא שמדברים אליהם בזמן הגידול וההכנה.
אני חושבת שכדאי להתייחס למה שיעל כתבה. מריחת השמנים היא טיפול מקומי, אבל יכולה להיות התייחסות יותר הוליסטית לעניין. היא ציינה דיקור, אני חושבת דווקא על שיאצו. אבל גם קינזיולוגיה יכול להיות הטיפול שיעזור.

למעלה