שמלה לחתונה

שמלה לחתונה

שלום, הבן שלי מתחתן ואני רוצה ללבוש שמלה לחתונה. הגובה שלי הוא 1.68, שוקלת 61 קילו, בת 51. אמנם אני רזה, אך יש לי מעט בטן והיא עלולה לבלוט בשמלות שלא יתאימו לי. אני לא יודעת באיזו שמלה לבחור, אך הדוגמה המצורפת מוצאת חן בעיני מאוד, אך נראה לי שסוג הבד הזה שהוא כנראה מסוג סטן, עלול להבליט לי מעט את הבטן. אני רוצה את אותה השמלה בשחור עם פסים בצבע כסוף. אני צריכה שהשמלה תסתיר את הבטן, חשבתי שבמקום הפסים שנמצאים בשמלה בתמונה מתחת לחזה, כדאי לשים אותם באלכסון על הבטן. מה אתם אומרים? ואיזה בד יהיה מתאים לי למקרה הזה, האם ללכת על סטן כמו שבתמונה?

Fun Fair

New member
ראשית- בשעה טובה!

שנית, ולפני שאת בכלל מתחילה למדוד שמלות- הייתי מציעה לך לרכוש זוג תחתונים מחטבים או פשוט- מחטב. יש ב"אפרודיטה" ול"מיידנפורם" כאלה מחטבים משגעים, שנוחים גם לגוף וגם לכיס (אני יכולה להעיד שהמחטב שיש לי מאפרודיטה מצמצם אותי בחצי מידה, ומשטיח את מה שצריך). יכול להיות שאם תמצאי מחטב טוב, לא תצטרכי לעשות שום שינוי. לגבי השמלה שהעלית- את השמלה כמו שהיא- לא הייתי לובשת מכיוון שהסטן החלק יבליט כל מה שיש מתחתיו (בין אם מדובר בבטן מעט בולטת או פס של תחתונים...). אופציה אחת היא באמת להוריד קצת את הפסים המוצלבים מתחת לחזה. אבל- אני לא בטוחה עד כמה זה יחמיא לחלק העליון (כלומר: הקאפים של החזה מעוצבים ולכן מעט "כבדים", מה שיוצר פוקוס גם על החזה וגם על הבטן...יותר מדי דברים ש"קורים" בשמלה... בהנחה שאת תופרת את השמלה הזו (אחרת לא היית יעולה לעשות שינויים..) אולי כדאי להוסיף מעט (ממש מעט!!) כיווצים מתחת ל X שמתחת לחזה, שיטשטשו את הבטן? או לחילופין- לתפור את השמלה מבד אחר שהוא לא סטן... ושוב- שיהיה בשעה טובה!

ראשית תודה על הרעיון של המחטבים .דבר שלא ידעת

ידעתי בכלל .רשמתי לפני.לגבי השמלה אני אתפור אצל תופרת מעולה שהיא גם שכנה.מאיזה בד היית ממליצה כי אין לי מושג לגבי בדים והתופרת שהיא לא מעצבת אלה רק תופרת אני לא יודעת אם היא תוכל לדעת מה מתאים לי .יש לי חזה קטן לא קטן במיוחד אך גם לא גדול 75 בי אם אני לא טועה .ואני מאוד לבנה .כך שתהיה לי עליונית שקופה מעל .את העליונית עד איזה גובה מותנים או יותר ארוכה מה את ממליצה .עלי לציין שהגב שלי לא כל כך זקוף .אני ממש מיואשת ואין לי תקציב כדי ללכת לסטיליסטית .אשמח אם תוכלי ליעץ לי בכל השאלות הללו .והאים ללכת על שחור עם פסים בכסף .אנא עיזרי לי (אומנם זה בפברואר.

Fun Fair

New member
../images/Emo13.gif ממש לא צריך סטייליסטית

ראשית- מה התקציב שלך? הבדים שמשתמשים בהם לא כאלה זולים ולכן יכול להיות שהתקציב שלך כן יאפשר לך לרכוש שמלה מוכנה עם שינויים (כך שתוכלי לראות איך היא עלייך לפני הרכישה). שנית- הייתי מציעה לך קודם להסתובב קצת בחנויות (אולי אפילו לקחת איתך את השכנה) ולמדוד דברים שאהבת, ככה תוכלי לראות איך בדים וגזרות מסוגים שונים "יושבים" עלייך. לגבי עליונית- אני חושבת שעם השמלה הספציפית הזו לא הייתי הולכת על עליונית ממש אלא על של, שיעטוף את הכתפיים (או לחילופין- פשוט משנה את הצורה של הכתפיות, שתהינה יותר עבות ועוטפות את הכתפיים. לגבי הצבע- תלוי רק בך. שחור זה תמיד קלאסי ו"רגוע" ויחסית ואדום זה צבע מאוד בולט- ניגודים מוחלטים
עניין של טעם אישי, אופי וכמובן- הלוק הכללי...

Fun Fair

New member
שוב-

עניין של טעם אישי. מה זה משנה אם אני אוהבת את הגזרה או הצבע? מה שחשוב זה מה שאת אוהבת וכמה נוח תרגישי בשמלה
בכללי- אני אישית לא אוהבת את הסגנון (מצד שני, אני לא אם החתן ומה גם- מכיוון שאנחנו שתי נשים שונות, הטעם שלנו שונה) ולא מתה על קאפים שהם בצורת מחוך (מצד שני- יש לזה יתרונות משמעותיים: זה מעצב ומחמיא- במיוחד לחזה לא גדול). לגבי הצבע- שוב, אני מאוד אוהבת אדום לגווניו, אבל לא מרבה ללכת עם הצבע הזה כי הוא לא מתאים *לי*. לגבי הבד- את צריכה להתייעץ עם אשת מקצוע. אנחנו לא מכירות ואין לי מושג איך את נראית, איזה בדים יחמיאו לך ואיזה פחות, מה גם ואני לא תופרת או מעצבת, אז אני לא מכירה את ה"חולות הרעות" של *כל* הבדים. אני כן יכולה להגיד לך שסטן הוא בד בעייתי שמתאים בעיקר לבחורות עם גוף פרפקט, כי הוא "נדבק" לכל נקודת צלוליטיס. מצד שני, יש סטן שהוא לא סטן לייקרה שה"בפנוכו" (הצד הפנימי שלו) הוא לא ממש לייקרה אלא אריגה גסה יותר, אז הוא פחות נצמד לגוף. טפטה או אורגנזה, למשל, הם סוגי בד שעושים ממנו הרבה שמלות ערב כי הוא יותר מבריק ואלגנטי ו"קשיח". מכיוון שמדובר במעצבת בת"א, עצתי לך היא פשוט לגשת ולמדוד, לא לתפור "על עיוור". קודם תראי איך הגזרה מתאימה לך ואיך הבד יושב עלייך.

Fun Fair

New member
הסיבה שהצעתי של לא שייכת לצבע...

פשוט, בגלל שבחזה יש עיטור של הבד (הכיווןצים) ומתחת לחזה יש את פסי הבד המעוטרים, עליונית תסתיר אותם, ואז חבל על הדוגמא היפה... של- גם יטשטש את העור הבהיר ואת הידיים וגם לא יסתיר את השמלה.

Fun Fair

New member
את יכולה לשים של

הכוונה היא ששל לא מוגבל בצבע. את יכולה לשים של בכל צבע שתואם לשמלה, ולא משנה מה הצבע שלה...

Fun Fair

New member
אגב- שמלת קרם? לחתונה?

אני מציעה שלפני שאת סוגרת על שמלה בצבע כ"כ בהיר, תדברי עם הכלה. בד"כ, לא נהוג לבוא עם שמלות בהירות (לבן, שמנת, קרם) לחתונות, במיוחד לא המשפחה הקרובה...

Fun Fair

New member
תראי

יש כל מיני סוגים של מחטבים, אז אני לא יודעת מה הציעו לך
אני קניתי אצלהם ב 199 ש"ח לפני הנחה (היה איזה משבע ואני לא זוכרת מה בדיוק). קחי בחשבון שלא כל המחטבים דומים ולא לכולם יש אותה פונקציה (יש עאלה עם "עצמות" שתופסים רק את המתניים, יש כאלה לכל הטורסו+ישבן+רגליים וכו') ואני מניחה שזה במידה רבה (מן הסתם) תלוי במותג... עצתי לך- סקר שווקים. תבתדקי את המחירים גם במשביר (יש להם תמיד מבצעים לחברי מועדון) או באינטרנט...

האמת שלי איכפת רק מהבטן

אבל שמתי לב שאלו עם הרגל יושבים יותר יפה באופן כללי, גם אם את לא צריכה מחטב. מה זה מחטב עם עצמות? זה לא נקרא מחוך?

Fun Fair

New member
זה לא בדיוק עצמות כמו במחוך

קשות כאלה....אבל זה "כמו"
(רק יותר נעים ופחות לא נוח
)

וואלה? ומוכרים את זה באפרודיטה?

פשוט לבקש מחטב עם עצמות? סיקרנת אותי עכשיו ואני אשמח לקפוץ לבדוק את זה.

Fun Fair

New member
אז זהו,

אני מדדתי במשביר והזמנתי לי מפיג'ליבס... לא בדקתי באפרודיטה, אבל כשראיתי שזה עולה בערך 400+ ש"ח, ובאינטרנט ב 40 פאונד, לא טרחתי אפילו לחפש במקום אחר...

עכשיו הכל ברור! קופצת למשביר בשלישי

כדי לראות במה מדובר ואם אני אוהב - אזמין גם. נשמע יופי של רעיון המחטב הזה!

למעלה