שמי חורף

palmonyo

New member
שמי חורף

שמי חורף חוננים עטי בדיו אפור של הרשאה; ייפוי הכוח להרהר רק בך שעה אחר שעה. בין התריסים כל העולם כצוהר תא קט, מסורג זולג בדלף סגרירי כפיתיון אל פי הדג. אשב נא ואכתוב לך שיר בדמי חדר העבודה. לא תקראיהו לעולם, אהובתי האבודה. חלפו כמעט שלושים שנה, אך את לוליטית עדי-עד. האור הרך, החיווריין כחוד פגיון סתרים מושחז את לבבי מרעיל אט אט בקסם העבר שגז.

אורמור

New member
יפים שירייך..כשמי אביב בהירים..

לא כעבים של חורף קר כחום חמה לוהבת.. כאגל טל מרנין.. יפה כל כך..

*קסנדרה

New member
ועל אותה אהובה, כבר נאמר

פלאמוניו על אותה אהובה כבר נאמר... כציפור אבן, מרירה ובועטת, זוכר ??? ובחלוף החורף, יבוא אביב ועמו לבלוב וקסם מחודש קסנדרה

palmonyo

New member
נכון, קסנדרה - החצי השני

נכון, קסנדרה - החצי השני של החיים שלי מתחיל ואין זה כלל כמו הפתגם השפוף - זהו היום הראשון של שארית חיי כלל וכלל לא הייתה לי שלושים שנה ציפור גן העדן, שכולה המצאה שלי - מהמקור ועד קצה הזנב. פגישת מחזור מקרית גילתה לי, שהציפור המופלאה הייתה בקושי יונה. אז מה עושים? בוראים ציפור חדשה והפעם לא בשר ודם, אלא דף ואותיות. היא הייתה המוזה שלי. צריך למצוא מוזה חלופית. המוזה החדשה היא האהבה העצמה. אם נולדת עם יכולת נדירה לאהוב ואין את מי - תאהב את האהבה עצמה כמו ששפינוזה אהב את אלוהים. הוא ידע שאין אל חיצוני, אלא רק האל שאנו בוראים בתוכנו. אברא בתוכי את האהבה מחדש יש מאין. האכזיסטנציאליסטים אומרים, תפעל למען הטוב, למרות שאינך מאמין בישותו וגם לא בדרך המוליכה אליו. מדוע. אקסיומה. כי זה מה שצריך לעשות. ואני מאמין שצריך לאהוב. לא לאהוב את עצמך, כמו שהעידן החומרני מכתיב לך. לא לאהוב את המוצרים. לא לאהוב את הפרסומות. לא לאהוב את החומר. לאהוב את עצם היכולת שלך לאהוב. את רוח האהבה הטהורה. זר לא יבין זאת. רק אנשים מסוגי.

*קסנדרה

New member
אכן, זר לא יבין זאת...

פלאמוניו ידעתי ימים של חסר ותמיד הינחה אותי הכח פנימי ליצור - יש מאין, גם היום. לא בכל יום מזמנים לנו החיים את אשר ייחלנו ואז הכח הפנימי, האלוהים הפנימי שלנו עוזר לנו לטפס מעלה, אם כי הדרך ארוכה ולעתים מתמשכת קצת יותר מעל יכולתנו. ולא בכדי שפינוזה אהב את אלוהים, הוא אהב את עצמו, אם כי לא במובן הפשטני, הנרקסיסטי. כדי שימלא לבנו אהבה לעולם, ברי שקודם נאהב את עצמנו, קרי, לקבל את עצמנו. שמחה שנעימה לך השהות בפורום קסנדרה

למעלה