נועם היקר
נועם היקר, בגלל הכבוד שאני נותן לך כמנהל הפורום שאני סך הכל אורח אצלך בבית אמתן בהרבה את תגובתי, בוא נדבר ברוח טובה, אתה אומר לי, ברור, כאילו אתה מלומד הרבה יותר ממני, כדאי שתרגע בנקודה הזאת ומהר. אני מודה לך מאד על תגובתך, אך לצערי לא ענית לשאלתי כלל וכלל, עין בלתי מקצועית תחשוב שאין הבדל, אבל יש הבדל גדול מאד בין מה שאני שאלתי לבין התשובה שאני אמור לקבל ואסביר את דברי: זה נכון שהרייטינג קובע בסופו של דבר, אבל בתור המומחה הגדול ביותר בעולם, נכון לעכשיו, המוביל בתחום הזה ללא עוררין ב 10 שנים האחרונות, בכל מה שקשור בטטיסטיקות בשידור, טלויזיה ואינטרנט, אני יכול לספר לך, אולי, דבר או שנים שלא ידעת, ובכן, זה נכון שבשורה התחתונה, הרייטינג קובע, אבל, האם ידעת, שהרייטינג אצל "קהל שבוי" נקבע במידה רבה ע"י עצם הנוכחות במסך, אורך זמן המסך עצמו, עד כדי כך, שאם תקח מטאטא ותתן לו זמן מסך ארוך יותר מאשר לראש הממשלה, ובמשבצת שידור טובה יותר, כמו פריים טיים למשל, רוב פלחי השוק, מעל 99% יקבלו את מרות המסך במידה זאת או אחרת מכיוון שזמן מסך ומשבצת שידור בעיניהם, מעידים בעיניהם על לגיתימאציה, על הדבר הנכון, על "אולי, אני הצופה, טועה" ודברים בכיוון הזה, לכן כל סוגי השידורים נחשבים למעצבי דעת קהל לטוב ולרע. זה לא סוד שברוב הרשתות בעשור האחרון איכות תוכן השידורים נמצאת בירידה דראסטית, תסתכל לדוגמא על ערוץ 2, אי אפשר להסתכל על זה ממש, תכניות הראליטי למשל,דורשות מינימום מקצועיות, מינימום הבנה, מינימום בימוי מינימום הכל למאכסימום רייטינג, כבר שנים אני טוען, שאם תתן למטאטא זמן שידור הוא יהפוך לכוכב,הקהל השבוי לא מבדיל בין רמה גבוה לבין רמה נמוכה במיוחד שהתכנית של אסף מראה לו מה משדרים ממול באותה הששעה בערוצים אחרים.... האם ידעת, למשל,נועם היקר, שתכונות גנטיות ניתנות לכיבוי ולהדלקה, זה תפקידו של החינוך, תכנית רעה תדליק גנים שלילים אצל אותו אדם המכיל גנים חיוביים, ותטה אותו לכיוון שלילי. מה שאני טוען, נועם היקר, זה שאם תציג מלכתחילה דבר טוב יותר, הקהל יקנה את זה באותה מידה, במיוחד כאשר המדובר בקהל שבוי ולכן על השאלה שלי לא ענית, מי אלה האנשים בערוץ 10, אשר מתוך כל מאסות הכשרון המתבזבז במדינה הזאת בחרו דווקא בו, אני דורש שקיפות, אני רוצה כציבור לדעת, מי הם האנשים בדיוק ולא רק אלה שהחליטו בערוץ 10 לתת לאדם כזה כל יום תכנית, אלא גם בדיוק מי הכותבים, מה זה כאן, מכון ליווי, שלא אומרים שמות, עוד מעט יתנו שמות בדויים: החליטו, אולגה, יוליה ואוקסנה וכותבים: אולגה, יוליה ואוקסנה, זה לא תקין מבחינה ציבורית ויש לשים לב לכך, זה לא תקין, לא צודק ומן הסתם אפילו לא חוקי. אז נועם היקר, אולי תוכל לשפוך אור על הנקודה הזאת ולומר, אם אתה יודע, מי בדיוק, שמות של אנשים שהחליטו שהאדון הזה מקבל כל יום תכנית עם קונספציה כזאת וכזאת גם אילו הוא היה גאוןובמקרה של הצכנית הזאת הוא בפרוש לא, מ.ק. 22 זה סיפור אחר. ומה שמות הכותבים, רשימות מלאות, עדכניות ונכונות. כאזרח אני מאד מודאג ממה שקורה פה מכיוון שאין לנו עודף ערוצים עד כדי כך שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו שערוץ לא רע יחסית יאבד את עצמו לדעת. ונועם היקר, תעשה לי טובה ואל תתחיל להתווכח איתי עכשיו אם הערוץ מאבד את עצמו לדעת או לא ואם אתה יודע, פשוט, תן לנו, לציבור, שמות, אם אינך יודע שמות, תשאל את עצמך למה אתה לא יודע שמות, אוהב אותך הרבה, פטיש אויר