שמירת עיניים

sarati

New member
שמירת עיניים

עם כל ההערכה לזה, ובאמת שיש, אני מרגישה מושפלת כשמישהו מדבר איתי ומסתכל על השמיים / רצפה... זה לא מפריע לכם? יש פה מישהו שמקפיד על זה? סתם, עוד עניין שמעסיק אותי...

מקפיא

New member
כמה אני לא סובל ת`אנשים האלו...

אתה רוצה אל תדבר... אבל אם כבר אתה מדבר, תדבר בצורה נורמאלית...

מני117

New member
אתה רוצה לשמור תורה ומצוות אז תמות?

מה אתה נורמלי? אני רוצה לדבר ואני רוצה לשמור על עצמי

להיפך. . .

את צריכה להרגיש מוחמאת ולשדר לעצמך שאת בחורה יפה ולכן הוא לא מסתכל עלייך בכדי לא להכשל בך, והוא... הוא אשריו ואשרי חלקו, כל הכבוד לו, ואת... ואת אין לך מה לדאוג, בעלך יסתכל עלייך עוד המון (תלוי איך תהיי... סתם סתם... /tapuzforum/images/emo8.gif ).

יפה מאוד, אז . . .

הנה לך... כבר חסכת מעצמך לחכות לבעל שיסתכל עלייך, יש לך כבר. אני בהחלט מבין אותך שזה נראה משפיל וגם זה יותר מידי קיצוני לא להסתכל על מישהי כשאתה מדבר איתה, כאילו עם עכשיו הוא מדבר איתה רגיל אז הוא יכול להגיע להרהורים, כי אם כן המצב שלו חמור מאוד, אז לא משנה... גם אם הוא לא מסתכל לגמרי צריך לכבד ולהעריך את זה שהוא מאוד נזהר ומחמיר עם עצמו... זכותו!

לא נראה לי שיש בעיה,

בהסתכלות טכנית לצורך שיחה,הבעיה קיימת רק בהסתכלות מכוונת לשם הנאה..

מה לעשות

יש כאלו שיש להם את מידת הענווה והם לא מסוגלים להסתכל על אנשים בעיניים. תחיי עם המציאות. לפעמים זה ממש לא בא מתוך כוונה רעה.

sarati

New member
השאלה היא אם זה מתוך ענווה

ומעבר לזה, האם מידת הענווה קודמת ל"ואהבת לרעך כמוך", למשל? האמת שפגשתי הרבה חילונים ענווים, אבל בשביל לכבד אותי, הם הסתכלו עלי כשהם דיברו איתי. אני בן אדם, ואני לא נוהגת לנהל שיחות מעמיקות עם גברים חרדים, ובמשך חיי פגשתי המון גברים שדיברו לשמיים כשהם רצו לומר לי משהו, מה אני יגיד לך, זה משפיל. זה מעמיד אותך במקום טמא כביכול, במקום נחות, אני מרגישה שמשדרים לי "את לא ראויה שאני יבזבז עליך מבט"... הייתי כועסת על בעלי מאוד אם הוא היה עושה שמירת עיניים. אבל אולי זה רק אני...

שירליחצ

New member
לי זה דווקא לא מפריע

אני מאוד מכבדת בחורים כאלה.. וזה כמו שתרגישי פגועה שגבר לא לוחץ לך את היד. אבל את מבינה שהוא עושה את זה כי זה עוזר לו לשמור על עצמו מהיצר ולא על מנת לפגוע בך אז אני לא מבינה מה יש להרגיש השפלה

אני אחד הדברים שאני מאוד משתדל זה

שמירת העינים...וכן יוצא לי פעמים שנשים שואלות אותי משהו ברחוב ועיני תקועות הוא על הצדדים הוא כאילו אני מתעסק במשהו..אך אי אפשר לומר שאני כלל לא מסתכל לה בעינים..אבל אני מאוד משתדל...

כשזה לא בהגזמה

(האלה ברחוב שמרוב שהם לא מסתכלים הם יתקעו בך) אז אני מעריכה מאד

אולי לא הסברתי ברור

התכונתי לבחורים שלא יסתכלו עליך אבל יעשו את זה בטבעיות,העין שלהם פשוט לא נעצרת על בחורות. ויש את האלה שחייבים שכל הרחוב לא יפספס את השמירת עינים שלהם

טוב לדעת בפעם הבאה שאני יראה אותך.

אני יסתכל .סתאם. זה יכול להיות קצת פוגע אבל פשוט להוריד את הכובע בפני כאלה אנשים. אני פשוט אוהב אנשים שמקימים מצוות בשלמות ! אנשים כאלה את נפשי אתן בשבילם.

למעלה