שמירת העינים

שמירת העינים

טוב חברים וחברות, הפורום ירד מהפתים, אז בא לשנה הנושא , ולעשות שיעור אן-ליין כולם ביחד, תלמיד תורה בציבור, ובשם ה' נעשה ונצליח, ויהיה רצון שנתקדש שם שמיים על מידיינו, הנושא שמירת העינים.ליקוט מגדולי ישראל , פנינים יקרים , "על פי רוב כשהיצר מפתהו להסתכל באיזה מקום, מזמין לו שם ראיית איזה אישה, או חצופה כאשר בדוק ומנוסה, כי מובא בספרי חכמה שיש רוח זנונים רח"ל וראש שלהם נקרא פתו"ת רח"ל מהם, והמה מלאים כל האוירין כי המה קליפות דקות ותולדותיהם וחיותם מפגם המחשבה ופגם הראיה, לכן יש בכחם להתלבש במחשבת האדם, ותיכף אשר האדם מגביה עיניו להסתכל במקום האסור והמזוהם, או אפילו מחשבה במחשבותיו סתם בלי ראיה והסתכלות שמחשב בענין עבירה וכו', אז תיכף בזה הרגע מתלבשים בכח נפש הבהמית שלו, ושורין עליו ומטמאין אותו בכל מיני טומאות רח"ל ". (טהרת הקודש מאמר שמירת הברית פ"ב) אמרו חז"ל כל הרואה דבר ערוה ואינו זן ממנו, זוכה ומקבל פני שכינה, מאי טעמא ועוצם עיניו מראות ברע (ישעי' ל"ג ט"ו) מאי כתיב בתריה (שם י"ז) מלך ביופיו תחזינה עיניך. (ויק"ר כ"ג י"ג) חסידים הראשונים וגדולי חכמים התפאר אחד מהם, שמעולם לא נסתכל במילה שלו, ומהם מי שהתפאר שלא התבונן מעולם בצורות אשתו, מפני שלבו פונה מדברי מבאי לדברי האמת שהן אוחזות לבב הקדושים. (רמב"ם הלכות איסו"ב פרק כ"א הל' ד') אם אינו מאריך בהרהורו ןתיכף בורח ממנו לא יענש, שאין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו, אבל אם מאריך בהרהורו ענוש יענש, שגורם רעה לעצמו לבא לידי קרי וכו'. (ראשית חכמה)

חקירה רבה

אשריך דער משכיל, שהסטת אותנו לעניין שמירת העיניים בקדושה. והנה כבר לימדונו רבותינו "אי אפשר לעולם בלא מוכר בשמים ואי אפשר בלא בורסקי [פירש"י: מעבד עורות בהמה, ומסריח]. אשרי מי שאומנותו בשמים, אוי לו למי שאומנותו בורסקי". ועכשיו הנה החקירה שלי, בעזהי"ת: הרי רבינו המשכיל לימדנו שהרבה מקצועות התורה ישנם בכל שטחי החיים. אבל האם אפשר לחלק אפילו בין דברי תורה לדברי תורה ולומר ברוח מאמרם ז"ל הנ"ל כך: אשרי מי שעיסוקו בהלכות קידושין ונישואין, אוי לו למי שעיסוקו בהלכות שמירת העיניים?

אשריך רייב משכיל שנתפסת על ד"ת

אוי לך פפוס בן יהודה וכו' ובההוא ענינא יש להזכיר המעלה היותר גדול והוא שרואה ואינו נראה לו, היינו שרואה הטומאה ואין מהרהר כההוא דרבי יוחנן דישב פתח בית הנדות, אמר יתנו בנות ישראל עניהם בי ויעביד להון בני שפירי. ובזה נחלקו ר"כ ובר פלוגתיה ביש לפניו ב' דרכים אחת דרך בית ע"ז ואחת דרך פתחי זונות במאן לילך. וגדולה מזו מצאנו במס' מגילה בהא דר"פ נחבא מתחת לפורייה דרב ללמוד ממנו ענין התשמיש היאך עושה עם אשתו. ומה שאמר לו רב פוק דלאו אורח ארעא הוא היינו רק למראית עין שלא יאמרו עמי ארצות כן, אבל תלמידי חכמים מותר להם ללמוד התשמיש מרבם. ומה שאמרו ששמע את רב משחק עם אשתו שם ושאל ולא ולמדתנו רבינו שמשמש כמי שכפאו שד באימה וביראה, באמת חס וחלילה לנו לומר שעבר רב על דברי עצמו ונהנה בתשמיש ושיחק עמה והכל הוא סוד טמיר ונעלם כידוע ליודעי ח"ן. כאן המקום להדיע מודעא רבה לאוריתא שבחסדי ה' זכינו להתערותא דלתתא ונתבקשתי אנכי הצעיר באלפ"י למסור השיעור בדברי תורה עמוקים אצל כמה מהעובדים פה במחלקת המשפטים בכנסת ממשלת ישראל שכולם משומדים מלידה ועתה עברה עליהם רוח טהורה לארגן השיעור הנ"ל במס"נ ובעז"ה כבר השבוע יתחיל ביום חמישי הבעל"ט, ויהי נועם וכו'

קלאסיק הערה קטנה

ר' יוחנן ישב בפתח בית טהרה (מקווה) מה זה בית נידות? קצת דרך ארץ! מי לנו גדול מר' יוחנן ? אם הראשונים כמלאכים אנו כבני אדם אם הראשונים כבני אדם אנו כבני חמורים

בית נידות היינו בית טהרה

ובעת שבקרתי בארץ אתיופיה ראיתי שהחזיקו מנהג אבותינו בידיהם להכין בית הנידות והטהר להם יחד שכל שבעת ימי טומאתה יושבת בבקתה המיוחדת לה,ושכמ"ה.

בן הרב

New member
ראיתי ספר חשוב מאד בעניין

וקוראים לו קדושת עיניים הוא מביא כל מיני ציטוטים, ודברים הנוגעים ללב בעניין שמירת העיניים. וראוי לו לכל בר ישראל שירכוש ספר זה במלוא כספו, ויביא מזור לנפשו. וע"כ באתי על החתום הק' יצחק בן הרב ד"T למדתי ספר זה על בוריו, ואם יש למי מכם שאלות אפשר לפנות אלי בכתב.

הנה שאלתי!

מה הדין באוטובוס מלא וגדוש בנשים פרוצות ר"ל ויש אפשרות או לשבת ליד אשה או להידחק בין הנשים מה עדיף ? ויעזור הקב"ה שלא ניכשל במראות אסורים אכי"ר

בן הרב

New member
והנה תשובתי

קודם מי היתיר לך ליסוע באוטובוס ולעינינו יש מחלוקת בין גדולי הראשונים והאחרונים יש המצדדין לכאן, ויש לכאן, על כן: המחמיר ישב לחצי מהזמן ליד אישה, ויעשה בטוח שתיראה טוב, שאם לא כן מה הואילו חכמים בתקנתם. ובחצי השני ידחף הייטב בין הפרוצות, ויגרום להם לקורת רוח מרובה. ומן השמים ירחמו מקווה אני שבאת על סיפוקך

פסק הלכה |דעת תורה|../images/Emo88.gif

הנה, כבר כתב הגאון ראש הגולה מרן הגרי"ש אלישיב בתשובה הנדפסת בקובץ תשובות, ושוב כתב כן כקובץ מוריה, דמעיקרא דדינא אין איסור כלל לישב ליד אשה באוטבוס כיון שאינו נוגע בה, אלא שמכיון שכך נהגו אנשי אה"ק יש בזה חילול ה' אם ישב ליד אישה שחושבים העולם שאסור על פי דין. על כן ודאי בכהאי גונא שאם לא ישב ליד אשה ידחף בין הנשים עצמם שיש בזה כמה איסורים גמורים, ודעת הרמב"ן שאפי' איסור דאוריתא יש בזה, ועוד הוא מביא לידי שכחה, שאמרו על ההולך בין שני נשים או בין שני כלבים ששוכח תלמודו, ויש הסוברים שעובר בזה על עשה דלמען תזכרו את כל מצוותי ובל"ת דלא תסור, ועיין מש"כ בזה בשו"ת נודע ביהודא קמא ע"ש. ע"כ ודאי וודאי שעדיף לישב ליד אשה באופן שאין נוגע בה שבזה אין שום איסור מעיקרא דדינא מלעמוד בין כמה נשים ועוד שנוגע בהם שהוא איסור גמור מדינא, וה' הטוב יכפר עוונות עמו.

חרדי?? מאמין?? טמאגוצי?? נו במת?!

שלום לך חרדי ושלום לך מאמין. סיכזופרניה??? עוד לא ראיתי חרד מאמין, כל אחד שם חושד בכל אחד ולא מאמין לאמאשלו. סתם בשביל ההרגשה, איך זה להאמין?

בן הרב צודק

כמו שאמרו חד מתלמידי בעל שם טוב דמי שאין לו כסף לקנות, צריך ליתן משכון את שטריימל שלו לקבל כסף ולקנות ,

בן הרב

New member
שמחתי באומרים לי

נו ברוך הויה שיש כבר מישהוא שמסכים איתי על משהו תגיד את הספר הנ"ל קראת?? חשוב מאד שתקנה אותו כדי שאם ח"ו לא תדע מה לעשות בשעת הפנאי אז הוא יכול לתת לך כמה רעיונות טובים עד מאד וזכות התורה "תעמוד" לנו

בן הרב! לא אין לי מושג על איזה ספר

כבודו מדבר אולי תפרט קצת יותר פרטים על הספר ? ואולי יש לך לינק לשער הספר או לביקורת? ואיפה בדיוק אני יכול לקנות הספר הנ"ל ? מיד רץ שמה רגלי מוליכין אותי לבית המדרש! המלצות לשעות הפנאי? תודה אבל אני עסוק כרגע בשעות הפנאי אני לומד את הדף היומי, איזה כייף בקרוב (בעוד שנה) יהיה עוד הפעם סיום הש"ס ברוב עם הדרת מלך, בפעם העבר שהיו סיום הש"ס בניו-יורק , לפני 6 שנים, הייתי אז, היו אז שמונים אלף איש (אנשים נשים וטף-לא גוזמא) בארץ בשבועות סיפרתי לכמה מהיוצאים על הסיום העבר, ואיזה התרגשות היו לי בעת הסיום, זה דבר קטן? שמונים אלך איש ביחד אומרים " ברכו את ה' המבורך" ,? או "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד" ? יש קונה עולמו בשעה אחת!

ספר קדושת עיניים

חברו אהרן טויסיג. זה ספר עבה מאד ומומלץ לשעות הפנאי כפי שבן הרב המליץ !

בן הרב

New member
בנוסף לשייקספרים למינהם יש לנו

גם כמה תלמידי חכמים כאן מה שאני לא מבין זה, אפה הקידומת לפני השם, לא שמעת שהוא הרהגה"צ ולך משכיל, אם אתה רוצה יש לי אחד אקסטרה בבית, אוכל להשאיל לך אותו, ומי ייתן שבזכות זה, נזכה לביאה, פריה-ורביה, ונאכל מן הזבחים ומן הקדשות ונאמר אמן

היתה איזו תמונה

של לה פיי. לא נורא, אם לא נהנית מזיו מראיה, תוכל תמיד להנות משנאת/תסביך הגברים שלה, או ממחיאות הכפיים של ההמון לכל הודעה אלעק צינית ומתוחכמת שלה, עם הרבה מילים לועזיות כמובן.. אל תדאגו, אני עוד מעט זז מפה, לא אמשיך להפריע לכם..

למעלה