שמירות

• פותח הנושא BMX9
  • פורסם בתאריך

BMX9

New member
שמירות

שתי שאלות בענייני שמירות: א. אם אין לי מטווח תקף (לא עשיתי מטווחים למעלה משנה), זו עילה לא לעלות שמירה עם נשק? ב. האם במצב כזה יכולים לומר לי לעלות לשמירה ללא נשק? או לחילופין, חיילים שהוציאו פטור מהחזקת נשק, האם יכולים להורות להם לשמור ללא נשק? כמובן שהשאלות הן לא היפותטיות...

יש לי שמירת חול בעוד חודש בעעעע

אני מפחדת מהנשק ומזה שאני צריכה להגן על עצמי אם יקרה משהו.. שלא נדע... עושה פטרולים..

svety

New member
אם אין לך מטווח תקף,../images/Emo190.gif

אתה בבעיה קטנה. כל חייל חייב להסתובב עם מטווח בתוקף, ויש המון מקומות שמקפידים על כך.

omeris

New member
לא אם יש לך פטור משמירות

כי אז אין באמת סיבה שתהיה עם מטווח ומפקד יחידה/סגן מפקד יכול לאשר עליה לשמירה ללא מטווח עד לביצועו בהקדם..(לא בטוח אם זה חוקי או לא, אבל זה קרה אצלי ביחידה)

idos2

New member
לא נכון עומר

פטור משמירות זה לא פטור מנשק... ועדיין צריך מטווח. ס. מפקד היחידה לא יכול לאשר כלום (לא שזה מפריע לו לעשות את זה בפועל), מי שכן יכול לאשר חריגות מפקודת האבטחה זה מפקד היחידה בדרגת סא"ל, ולמעשה מאז השינויים שנכנסו בתחילת שנה (חובת חתימת אל"מ על תיק האבטחה), אני לא בטוח שהוא עדיין יכול. ואגב, מהנסיון שלי, וכמו שאתה בטח מתאר לעצמך כבר הרבה זמן לא עשיתי מטווח... הוא לא מאשר דברים כאלה.

omeris

New member
עובדה שהסגן נתן לפונד אישור

להיות בכיתת כוננות, עם נשק אפילו שהוא לא טווח איזה שנה.. ולמה שיהיה לי מטווח בתוקף אם אני לא שומר או עושה דברים עם נשק בכלל?

idos2

New member
טוב, לי הוא לא אישר ../images/Emo3.gif

והיו עוד מספיק מקרים שהוא לא אישר לעשות... זה כנראה תלוי בקריזה שלו. אם כי המקרה הספציפי שאתה מעלה, ממילא באמצע השבוע הוא יצא למטווח. בכל אופן, פטור משמירות <> פטור מנשק, זה למה. וכמובן שפטור זמני בכל מקרה לא רלוונטי אלא רק פטור קבוע.

רגע.....

אם התפקיד הוא ללא שמירות (טירונות 01 אז גם לא ישלחו אותנו לאבט"ש) צריך מטווח בתוקף? הבסיס צריך לשלוח אותנו למטווחים לא?

idos2

New member
כל חייל שכשיר להחזיר נשק

חייב להיות בעל מטווח בתוקף, גם אם ביום יום אין שמירות עדיין יש אבטחת טיולים ואבטחת טקסים והשד יודע מה. ולמה את חיה בסרט שבגלל שיש לך טירונות 01 לא יוציאו אותך למטווח?

idos2

New member
*להחזיר = להחזיק

מה קורה לי היום?

לא הבנת........

העיניין הוא שלא יוציאו לאבט"ש ככה אמרו לנו ובגלל שאנחנו המכלול היחיד שלא עושה שמירות (או אחד משניים לא יותר) לא מוציאים אותנו למטווח זה בעיה שלנו או של הבסיס?

idos2

New member
ומה עם טיולים?

לא יהיו לכם טיולים? בטיולים סביר להניח שלפחות חלקכם יצטרכו לשאת נשק כדי לאבטח את הטיול. בקיצור, כל חייל בצה"ל צריך מטווח - אחריות גם שלו וגם של ק. אבטחה/ק. מטווחים או איך שלא קוראים לזה בבסיס שלו

היה טיול

והמטווח היה עדיין בתוקף וגם ככה רק אחת לקחה נשק (והמפקדות) אולי ישצחו לפני טיול רק את אלה שננושאות נשק למטווח וזהו......

idos2

New member
זה לא עובד ככה

כל חייל צריך שיהיה לו מטווח בתוקף, את שאלת למה - אני נתתי דוגמאות. קחי דוגמא קיצונית יותר - מחר יש חדירת מחבלים לבסיס שלכם, מה את חושבת שלא יתנו לכם נשק אם רק יהיה אפשר? אז הנה עוד סיבה למה צריך מטווח בתוקף.

EmGee

New member
לכל עמדה יש נהלי שמירה לגביה

שזה משתנה לפי היחידה, רמת סיכון וכו'. כמעט תמיד ההגדרות זה עם נשק, אבל יש מקומות שזה לא ככה. אם אתה אמור לעלות לעמדה שלא מחייב בה נשק אז כן אפשר להעלות אותך.

idos2

New member
ממממ

א. לרוב כן, אבל זו גם סיבה לעלות אותך משפט. ב. אם יש עמדות שאפשר לשמור בהם ללא נשא - למה לא?

למעלה