שמיניסטים!!

שמיניסטים!!

סוף סוף הגיע הזמן אהה?? אתם סוף כל סוף יוצאים לפולין! המסע שציפיתם לו מכיתה י'.. ואולי לפני כן.. אני לא יודע למה, אבל אותי זה מאוד מרגש לראות את המחזור האחרון שהכרתי בתיכון, מתבגר, וצועד אל השלב הכמעט סופי שלו בתיכון – המסע לפולין! אני מתרגש כאילו עוד שלושה ימים אני עומד לצאת מהבית בשעה 1 בלילה לכיוון התיכון, לקראת משהו ענקי שאני לא יודע אם אני מוכן אליו. (בדיעבד, לא הייתי מוכן). אני מתרגש באותה הצורה ובאותה העוצמה שהתרגשתי לפני שנתיים ב 27/9/04. (זהו התאריך שבו אני יצאתי למסע). לחשוב שאתם עומדים בפני החוויה הגדולה של החיים שלכם עד כה.. היום כחייל, כמו אז, כשהייתי תלמיד תיכון, אני רואה בעצם היציאה למסע הזה ערך עליון אשר בלעדיו בלתי ניתן לעבור הלאה "לעולם המבוגרים". נכון, ישנם מיליוני אנשים החיים בישראל שהתבגרו יופי ללא המסע. אבל (!!!) ללא המסע, לפי דעתי, חסרה פרספקטיבה מסוימת, חסרה נקודת מבט כלשהי על החיים, על החברים, על הסביבה, על המדינה, על היותנו עם אחד ובעיקר, על היותנו חלק מחברה מסוימת שאולי אנחנו יכולים לשנות טיפה בכדי לגרום למהפכות גדולות! צאו למסע! תהיו הלומים! תבכו! תפנימו! תאהבו! תקשיבו! תתמכו! צאו למסע בראש מורם! תניפו את דגלנו בגאווה! תתגאו בהיותכם יהודים! ישראלים! תלמידים בתיכון הראל! עוד רגע חיילים בצה''ל! סעו! תבינו! בהערכה לכל היוצאים למסע! ירין פאעל מחזור ט' (2002-2005)

wakafa

New member
תודה רבה!

האמת היא שהייתי מתרגש אם לא הייתי עסוק בלהקיא את נשמתי בעודי חולה ומתכונן לצום! אבל בכל מקרה, תודה רבה. הפנמתי!

האמת היא שהיתי מתרגש

אם לא היתי עסוק בלהקיא את נשמתי הרכה בעקבות ההודעה שלך. הבעיה במסע לפולין היא אנשים כמוך , שהופכים אותו למסע התבגרות וחניכה, ומגדירים אותו כשלב הכרחי בהתבגרות. המסע לפולין בשנים האחרונות נכנס לרצף האירועים שמצפים מנער בורגני טוב לעבור במהלך חייו (גן,לימודים,תיכון,פולין,תעודת בגרות טובה,מסלול נחשב בצבא וטיול לדרום אמריקה-או ביקור נוסף בפולניה במקרה שלך). אני יצאתי לפולין והמסע היה מאוד מהנה ומאוד מעניין אבל לא שינה את חיי מקצה לקצה , ולא גרם לי להיות יותר בוגר , או יותר ציוני \מיליטנט כפי שמצפים ממך . הרי זה לא שלא ידענו שהיתה שואה גם לפני המסע לפולין. אני לפחות ידעתי עליה גם קודם. אל תצאו לפולין כדי לחזור בוגרים, פיקחים וציונים טובים יותר! אחרת תראו את עצמכם בעוד שלוש שנים כותבים הודעות ציוניות ופלצניות בפורום של התיכון בחופשה שלכם מהצבא. שלכם באהבה, א. שומעת ול. מבין נ.ב. תתבגר

א. שומעת ול. מבין יקר

בתקווה שאחרי ההודעה שלי לא תתקוף אותי כמו שעשית למיקי גבע, אני אומר זאת כך: מותר לך לא להסכים איתו ולהתנגד לו ומה שאתה רוצה. אבל למה בשביל להביע אתה הדעה שלך אתה צריך לפגוע בכבודה של דעה של אחרים? והדבר השני: כל אחד חווה אחרת ומגיב אחרת למסע לפולין. זה בסדר שזה לא עשה לך כלום, מה לעשות לא על כולם זה משפיע. על מיקי גבע ועל עוד רבים אחרים זה כן השפיע. לא רואה פה שום פלצפנות או חוסר בגרות. אם כבר, תסלח לי, החוסר בגרות כאן היא שלך על שאינך מסוגל להבין ולקבל משהו שהוא לא תואם אותך.

אההם

כן זה עצוב לראות עוד מקרה של מרד נעורים הנגרר יותר מדי על ידי איזה ילד או ילדה(התמונה לא כל כך מבהירה לאיזה מין את/ה משויך/כת) שהחליט/ה ללבוש רק שחור ולשמוע צעקות בתוך אוזניות.. את/ה לא מרשים/מה אף אחד!!! תתבגר/י

בלללעעע

New member
מסכימה איתך...

זה מסע שחייבים לצאת אליו. יצא לי בתק' האחרונה להזכר כל כך הרבה בפולין, לספר על כל כך הרבה חוויות ודברים שעברתי שם, וראיתי מולי גם אנשים שלא יצאו לפולין- וזה פשוט פספוס.

למעלה