שמחה שאוכל לשאול

תקע שקע

New member
שמחה שאוכל לשאול

אני מרשה לעצמי להוכיח את בורותי: אני שכירה מרויחה מ-ק-ס-י-מ-ו-ם 2000 ש"ח לחודש. בעלי מרויח מקסימום 4000 ש"ח. נוכל לחסוך כ1000 ש"ח בחודש. אבל זה לא קורה כי אין לי מושג בתוכניות חסכון! יש לי תינוקת בת 5 חודשים והייתי מאוד רוצה לפתוח לה תכנית חסכון שתרויח משהו בדרך. אין לי מושג בכלכלה, בבנקים, בקושי בעלי הסביר לי מה זה פק"מ... תוכלו להמליץ לי על תכנית משתלמת? דרך מי עושים את זה?

מכיוון שאינני מכיר את העדפותיך

לדוגמא לאיזו תשואה את מצפה והאם את אוהבת / שונאת סיכון, אני ממליץ לך להכנס לסניף הבנק הקרוב, וזאת על מנת להתייעץ עם מומחה שיוכל להתאים לך תוכנית השקעה לפי צרכייך.

drshy

New member
אני מציע לך לחשוב על...

תוכנית ל- 18 / 20 שנה, כך כשהילדה תסיים צבא יהיה לה סכום משמעותי לטיון או ללימודים. אשמח לקשר אותך לחבר שלי שהוא מומחה בתחום. אם את מעוניינת צרי קשר במסנג'ר... בכל מקרה, כל הכבוד לכם על החשיבות שאתם מיחסים לנושא החיסכון לילדה, רוב האנשים לא עושים זאת. שי

תקע שקע

New member
זה מה שחשבתי

על 18 שנה. אבל פוחדת "מה ילד יום" אז אני מעדיפה תכנית עם "תחנות שבירה" ללא הפסד.

stkachov

New member
הצעה

תכנסי לבנק, ותבקשי לדבר עם יועץ השקעות. תסבירי לו שאת מעוניינת להפריש כל חודש 1000 שקל לקרן נאמנות עם תשואה שנתית ממוצעת של 10%. בהערכה גסה, בעוד 20 שנה יהיו לבתך 60 אלף שקל כאשר היא תרצה ללמוד. זה לא רע בכלל. כמובן שזה לא משהו חסר סיכון ויכולות להיות תנודות לפה ולשם, אבל צריך להיות מודעים לזה ולא להתפתות לחרוג מהתכנית. 10% שנתי זה בהחלט אפשרי ואפשר למצוא קרן טובה שתעשה זאת לאורך זמן. כמו כן מוזמן לך לעיין בקובץ הבא. אמנם בתך רק בת כמה חודשים, אבל כבר עכשיו מומלץ לחשוב על הפרישה שלה. בהצלחה

תקע שקע

New member
מותר להתחיל עם שאלות של בורה?

1) יועץ השקעות ידבר איתי? עם לקוחה פשוטה שמכניסה 3000 ש"ח בחודש? (שאר המשכורת אני מקבלת במזומן) 2) מאיזה סכום מתחילה האפשרות הזו? לאחר מחשבה נוספת החלטתי שכיום אני יכולה להוריד 1000 ש"ח אבל לא לאורך זמן. אולי 500 -200 יתאימו יותר בשביל שאוכל להחזיק מעמד. זה גם מתאים? 3) מה זה בכלל קרן נאמנות? אפשר לשבור אותה באמצע? 4) כדאי להכנס לאחד הבנקים הגדולים או כל בנק יציע אותו דבר? אגב, האתר המצורף, מאוד מענין. הוספתי למועדפים ואעיין בו בהנקה הבאה (זה הזמן שלי למחשב)

stkachov

New member
תשובות

1. הוא ידבר איתך. זה התפקיד שלו ללא קשר כמה כסף יש לך. 2. האפשרות פתטחה מכל סכום, אבל יש פה עניין של עמלות. ייתכן ויש כל מיני עמלות מינימום על קרנות נאמנות, אני לא מכיר ולא רוצה להגיד סתם. תבקשי בדיוק פירוט של כל העמלות. 3. בהחלט. זה היתרון הגדול. קרן נאמנות נזילה לגמרי, ואת יכולה למכור את כולה או חלק ממנה בכל יום שתחפצי בכך. 4. הבנק לא מציע כל כך, אלא יועץ ההשקעות תפקידו לייעץ. אמנם קיים חשש שהוא יעדיף להמליץ לך על אחת הקרנות של הבנק, אבל אז הוא לא ימלא תפקידו כראוי. לכן את מוזמנת לחזור לאחד הפורומים הכלכליים ברשת ולהתייעץ האם העיצה שקיבלת בבנק היא אכן טובה.

תקע שקע

New member
תודה רבה../images/Emo25.gif

אני מודה לך מאוד על התשובות המפורטות. הבנתי, וקלטתי שפשוט חבל על כל יום שהכסף סתם שוכב בעובר ושב !! עוד שאלה כהמשך לקישור שצירפת. עיינתי בו. אני מעונינת לפתוח במקביל גם קופת גמל (לפחות לעצמנו, גם לנו עדיין אין) האם גם בתחום הזה אני פונה לבנק? לחברות ביטוח? או מה?

stkachov

New member
לצערי

אין לי מושג לגבי קופות גמל. אשמח אם מישהו ממומחי הפורום יתייחס לשאלתך וכך גם אני אשכיל.

aviy009

New member
מספר דברים....

את יכולה לפתוח קופ"ג בבנק ולהעביר אותה לאן שבא לך, תמיד תמיד תשווי בין הביצועים של הקופות השונות ואל תתני לכסף שלך לנוח, עם זאת יכול להיות שקיים מיסוי או עמלות למיניהם בזמן העברת הקופה אז שווה לבדוק. חוץ מזה בנוגע לקופת גמל לפי דעתי היא די איבדה מהאטרקטיביות שלה בגלל שכעת היא ניתנת למשיכה רק מגיל 60 אז יתכן וקרן פנסיה או ביטוח כלשהו עדיפים (תלוי בהעדפותיך) תשקלי גם קרן השתלמות שכן היא (לפחות עכשיו) נפתחת לאחר 6 שנים בניגוד לשאר האפיקים שיהיה בהצלחה

aviy009

New member
צ'מע קטע...

לא כ"כ קשור לכאן אבל משהו שנזכרתי בו בקשר ליועץ השקעות... לפני מס' חודשים כשעוד הייתי חייל נכנסתי לבנק והתחלתי לחשוב מה לעשות עם איזה שהיא תוכנית חסכון שהוריי (שיהיו בריאים) פתחו לי בצעירותי) התוכנית הייתה בבנק אחר, ביקשתי מהפקידה לקבל יעוץ והיא ענתה לי בטון בוטה ומעצבן "אין לך כסף אז לא תוכל לקבל יעוץ..." למרות שהסברתי לה שאני עומד לקבל סכום גדול היא התעקשה והקשתה וענתה (שוב בטון מתנשא) "אז כשהכסף יבוא תבוא איתו ונדבר" זה היה בבנק לאומי... אז, שלא יעבדו עליכם...

למעלה