שמחה לספר ש...

perhay

New member
שמחה לספר ש...

שהערב של סיפורי בית קשת תחת השם "מעבר לקשת" (כהצעתה של הקוראת בקקאו) למרות כל חששותי, היה מוצלח ביותר.
כפי שכתבה הגבירה, הדינמיקה האנושית גברה, והכל ממש זרם.
בדיעבד, אני מבינה שההגדרה של רגע התאהבות סייע בכך שפרט למקרה אחד, כל הסיפורים היו חיובים ואופטימיים, ואם כך
ההגדרה שנראתה לי מאד נוקשה, סייעה לעניין של יצירת אווירה טובה.
תרמו לאווירה, סוכה נהדרת, ישיבה ליד שולחנות ארוכים כמו בעבר הקיבוצי, תמונות מוגדלות מארכיון הקיבוץ על קירות הסוכה,
בירה ופיצוחים. בערב הוקרן סרט שהוסרט בקיבוץ לפני כמעט 50 שנה ועכשיו דאגתי להעביר אותו מפורמט 16 מילימטר לפורמט DVD. יש לנו מזל שבקיבוץ פועלת חברה לכתוביות וזה מאד עזר כי היו קטעים שכמעט לא נשמעו.
זכינו גם לשירה מזמר מוכר, דרור משולם, שמתגורר בקיבוץ והתנדב לאתנחתאות המוזיקליות.
בחלק הראשון, היה סבב של סיפורים שנקבעו מראש. היה גיוון של צעירים וותיקים, חברי הקיבוץ ותושבים. נתנו גם הזדמנות
לאנשים שבדרך כלל לא נשמע קולם.
אחר כך נפתח סבב שני שהוצע לכולם לספר. אשה אחת, שכבר ספרה בחלק הראשון בקשה לספר שוב. היא ידועה בקיבוץ כמישהי שקשה לעצור אותה ואנשים קמו והתחילו לצאת מהסוכה. היא היחידה גם שהכניסה תכנים לא חיוביים.
חבל שהערב הסתיים דווקא עם הסיפור שלה. למרות שהמנחה הביאה צלחת עם גונג ובקשה ממנה ישירות שתדלג ותגיע
לסוף הסיפור, לא נשמעה לשום רמז ולשום בקשה.
וכאן אני פונה אליכם, מספרים מנוסים, שהכנתם ערבים כאלה, מה עושים? אני חשבתי שאולי בחוקים שבהתחלה, מלבד
לציין את פרק הזמן לכל סיפור, יש להגיד שכל מספר יש לו זכות דיבור פעם אחת בלבד. אולי אם היינו משמיעים "חוק" כזה, בהתחלה, היא לא הייתה מבקשת את רשות הדיבור.
בכל זאת, למרות האפיזודה הזאת, אפשר להגיד כפי שאמרו רבים "זה היה ערב 10!"

אני שמחה לקרוא את דברייך

ותודה שעדכנת אותנו. נשמע שהיה ערב עשיר, מושקע ונעים. נראה גם שעל-אף ההגדרה הבעייתית "התאהבות", הבקשה כיוונה את המספרים להתבונן על זמנים טובים ואירועים משמחים, גם אם לא על התאהבות דווקא.

לעניין המקרה עם אותה אישה: קשה מאוד לעוץ עצות בלי להכיר את כל הדינמיקה. יש דברים שאני יודעת שהייתי עושה שלא אמליץ לאף-אחד אחר לעשות כי כל אחד מאיתנו מתנהל אחרת במצבים כאלה. אם רבים אמרו שהיה ערב 10, אפשר לדלג הלאה. להגביל לסיפור אחד כשיש מספרים רבים, זה טוב תמיד.

נהדר. יישר כוח

י מ י ת 2

New member
פרי, יש שכר לעמלך. תודה ששיתפת אותנו

בהתלבטויות, בהחלטות ובעיקר בתוצאה. אני בטוחה שערב כזה יסופר עוד שנים רבות בקהילה של בית קשת ובזה גדולתו.
חג שמח.

פרי , היה שכר לפועלך,

בהחלט יש ביטוי להצלחה , ובעיקר להנאה של המשתתפים, 10 הוא ציון
מחמיא , לכי על זה , הניסיון שלי מלמד שגם אם קובעים וקוצבים זמן לסיפור
אין מקפידים על כך, לשאלה , מה אורכו של הסיפור? 5 דקות ,, מקסימום,
לעולם אינני מבינה כיצד הוא הופך ל-15 דקות הכי ארוכות, רצוי שה"חוזה"
יהיה ברור , סיפור אחד , קצר, וכו' , הרוב יעמדו בתנאים ,ותמיד יהיו חריגים, מזל טוב לבית קשת.

דג מלוח2

New member
נתקלתי פעם במקרה דומה.

אחד סיפר וסיפר ולא רצה לסיים. החשמלאי של הקיבוץ הפעיל את
הקאטר שלו וניתק את הזרם למיקרופונים.

perhay

New member
הייתי אומרת שזה פתרון קצת קיצוני

הבעייה היא שהוא לא רק ניתק לאותו איש אלא לכל היתר שאולי רצו גם לספר.
זה מה שקרה אצלנו. בסבב השני, שאני ציפיתי שיהיה אפילו יותר מעניין
מהחלק הראשון, בגלל ההשתתפות של אותה אשה, אנשים קמו והלכו
והערב בעצם הסתיים. אחר כך אמרו לי אנשים שהתכוונו לספר, אך
כבר לא נותרה להם הזדמנות.

מההבנה הזו מגיעים הצורך וההצדקה

'לסגור' מספר מסוים לטובת כל האחרים. משהו שאותו מספר אגב, לא מעלה בדעתו. הוא רואה את עצמו בלבד. יש דרך מכבדת לעשות זאת.

בברכה,

למעלה