שמות

mil71

New member
שמות

שלום לכולם ברצוני לערוך מין סקר קטן בנושא שמות... אילו שמות מיוחדים לילדים אתם מכירים/נותנים לילדים שלכם...

גרזנית

New member
אני לא נותנת שמות מיוחדים

מאחר שאני חושבת ששם מיוחד זה עול. לי יש שם מיוחד וכל חיי אני צריכה להסביר/לאיית/לתקן אני מאד אוהבת את השם שלי אבל זה מכביד עלי ולכן לילדים שלי נתתי שמות פשוטים. כמו כן אני לא אוהבת שמות יוניסקס מכיוון שאחכ בגן מצמידים להם את הכינוי: הבן או הבת עיין ערך : יובל הבן, יובל הבת ניצן הבן, ניצן הבת והשיא היה אייל הבת

שקדייה

New member
לכי תדעי מה יקרה עם השמות של ילדייך

גם אני לא אוהבת שמות יוניסקס בדיוק מאותה הסיבה. לבן שלי קוראים עמרי, ואח הסיבות שבחרנו בשם זה שהוא שם רק של בן, למרות שבעלי אמר לי שעם המזל שלנו פתאום עוד שנתיים יהיה שיא האופנה לקרוא לבנות עמרי. מי היה מאמין לפני 6-7 שנים שרוב היובלים שיוולדו יהיהו בכלל יובליות... או דורון, או אופיר, או אורן...

אמיתמי

New member
עמרי היה מלך רשע בתנך

מי רוצה לקרוא לבת שם של מלך רשע מן התנך ? (ובעצם, למה לקרוא כך לבן....?)

אמיתמי

New member
לא התכוונתי לפגוע ומצטערת אם כן

רק נראה לי שאם בוחרים שם מן התנך כדאי לבדוק את המשמעות שלו.

שקדייה

New member
למה חסרת טקט?

בסה"כ מביעה את דעתה. לי אישית, בתור אחת שקראה לבן שלה ככה ממש אין בעיה עם הבעת הדיעה הזו. זה לא מוריד לי ולא מעלה לי מהבחירה שעשיתי. מה גם, שאני מודעת לנקודה שהיא מדברת עליה, ואכן, דתיים בדר"כ לא קוראים כך לבניהם (ובטח שלא לבנותיהם...) אמר לי פעם איש חכם... "דעה זה כמו חור של תחת- לכל אחד יש!"

פלגיה

New member
חילוני בטח לא. עובד כוכבים ומזלות

בִּשְׁנַת שְׁלֹשִׁים וְאַחַת שָׁנָה, לְאָסָא מֶלֶךְ יְהוּדָה, מָלַךְ עָמְרִי עַל-יִשְׂרָאֵל, שְׁתֵּים עֶשְׂרֵה שָׁנָה; בְּתִרְצָה, מָלַךְ שֵׁשׁ-שָׁנִים. כד וַיִּקֶן אֶת-הָהָר שֹׁמְרוֹן, מֵאֶת שֶׁמֶר--בְּכִכְּרַיִם כָּסֶף; וַיִּבֶן, אֶת-הָהָר, וַיִּקְרָא אֶת-שֵׁם הָעִיר אֲשֶׁר בָּנָה, עַל שֶׁם-שֶׁמֶר אֲדֹנֵי הָהָר שֹׁמְרוֹן. כה וַיַּעֲשֶׂה עָמְרִי הָרַע, בְּעֵינֵי יְהוָה; וַיָּרַע, מִכֹּל אֲשֶׁר לְפָנָיו. כו וַיֵּלֶךְ, בְּכָל-דֶּרֶךְ יָרָבְעָם בֶּן-נְבָט, ובחטאתיו (וּבְחַטָּאתוֹ), אֲשֶׁר הֶחֱטִיא אֶת-יִשְׂרָאֵל: לְהַכְעִיס, אֶת-יְהוָה אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל--בְּהַבְלֵיהֶם. כז וְיֶתֶר דִּבְרֵי עָמְרִי אֲשֶׁר עָשָׂה, וּגְבוּרָתוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה: הֲלֹא-הֵם כְּתוּבִים, עַל-סֵפֶר דִּבְרֵי הַיָּמִים--לְמַלְכֵי יִשְׂרָאֵל. כח וַיִּשְׁכַּב עָמְרִי עִם-אֲבֹתָיו, וַיִּקָּבֵר בְּשֹׁמְרוֹן; וַיִּמְלֹךְ אַחְאָב בְּנוֹ, תַּחְתָּיו. (מלכים א' ט"ז) "ספר מלכי הימים למלכי ישראל" לא השתמר בידינו, ולכן אין לדעת מהי "גבורתו אשר עשה"

שקדייה

New member
נו? ומה המסקנה?!?!?

" וַיִּשְׁכַּב עָמְרִי עִם-אֲבֹתָיו, וַיִּקָּבֵר בְּשֹׁמְרוֹן; וַיִּמְלֹךְ אַחְאָב בְּנוֹ, תַּחְתָּיו. " גם הטובים וגם הרשעים בעיני ה'- כולם מתים בסוף. ועולם כמנהגו נוהג.

פלגיה

New member
אחאב רשע לא פחות ../images/Emo13.gif

היום בכלל לא הייתי קוראת עמרי. עמרי שרון שרף לי את השם לחלוטין.

שקדייה

New member
מי שרוצה לקרוא ככה לבן../images/Emo8.gif../images/Emo45.gif

אני קראתי לו עמרי מכמה סיבות: 1. רציתי שם שיהיה בו OM. 2. עמרי בערבית זה נשמה שלי, ואצלנו הפולנים, זה נורא חשוב במשמעות ... 3. זה שם שתמיד אהבתי. אגב, עמרי לא מצויין כמלך אשע, אלא כמלך שלא הלך בדרך ה'.- אני דווקא מתחברת לזה.

אמיתמי

New member
למה את מתחברת בדיוק?

לפולחן הבעל , לטקס המולך? לא יודעת אם עומרי דווקא עשה את כל אלו, אבל כשמדברים על פולחנים שלא מוצאים חן בעיני השם לזה מתכוונים, לפולחנים הכנעניים. ולמה הכוונה, פולחן הבעל הוא פולחן אל הפוריות וכולל בעילת כוהנות, כלומר אונס קבוצתי בשם הדת. טקס המולך הוא גרסה הרבה יותר קיצונית של פדיון הבן שלנו, פשוט שורפים למוות את כל הבכורים. בטוחה שלזה לא התכוונת, ושוב מקווה שלא פגעתי. אבל מי שלא הלך בדרך השם בתקופה ההיא, לא מדובר בדרך כלל על שסימי וציזבורגר אלא על דברים הרבה יותר חמורים.

שקדייה

New member
תסלחי לי אבל.... את מצחיקה אותי.

ומי שקוראת דויד לילד- מתחברת לרצח? ומי שקוראת שלמה- מתחברת לביגמיה בקנה מדיה פורנוגרפי? ומי שקוראת הגר- רוצה שלבת שלה יהיה גורל דומה? ומי שקוראת יעקב- רוצה ילד פראייר? ומי שקוראת שרה- רוצה שלבת שלה יהיו בעיות פוריות ומי שקוראת לאה- רוצה שזה שיתחתן עם הבת שלה יעשה את זה מחוסר ברירה? ומי שקוראת בסתם שמות שמופיעים רק פעם אחת כחלק משושלת מסויימת בלי שום אזכור שעשו משהו או היו מישהו- אז מה? היא רוצה ילד חסר חשיבות ומשמעות? ויותר מזה אני אגיד לך, אני בכלל לא מתחברת לכל הפרשנויות המסועפות שהוסיפו מיני אנשי דת, רבנים ושאר "עושים במלאכה" בתקופות השונות של ההיסטוריה היהודית. במחינתי- מה שכתוב, זה מה שכתוב. זה שאיזה משה זוכמיר בחליט לפרש את הכתוב ולהעניק לו משמעות מסויימת, זה נחמד, אבל אני לא ממש רואה את זה נוגע אלי. וזו כנראה הסיבה שאני אדם חילוני שלא מקיים מצוות.

למעלה