שמות

פלגיה

New member
כשקוראים שם מתיחסים לאסוציאציה

שהשם מעלה בך. אם הכרת אדם עם שם דומה, ולא אהבת אותו, סביר שלא תרצי לקרוא לילד שלך בשם שמעלה בך רגשות דומים. לכן אנשים דתיים מאוד רגישים לשמות שבמקורות היהדות (ולא סתם בזלזול "כל מיני אנשי דת, רבנים ושאר עושים במלאכה) מתיחסים אליהם בצורה שלילית. השליליות היא לא לכל פיםס שאותה דמות עשתה, אלא לתדמית השלמה שלה. והתדמית השלימה של עמרי מלך ישראל - היא לא טובה.

אמיתמי

New member
מה הקשר של לא לקיים מצוות

לזלזול במסורת היהודית? אני לא חושבת שההגדרה של לא שומר מצוות מצדיקה או משוייכת כל כך אוטומתית לחוסר אכפתיות למה שחשוב היה או למה שמקובל במסורת היהודית. ו השימוש ב"משה זוכמיר" הוא כל כך מזלזל. .. אולי עדיף שאני לא אגיד מה אני חושבת על ההתבטאות האומללה שלך...

aniima

New member
הכי מצחיק זה דורון, זה שם כל כך

אבל כל כך גברי. לפחות בשכונה שבה אני גדלתי ד-ו-ר-ו-ן רד למטה, אתה בא לשחק כדורגל?

האמת ../images/Emo9.gif התכוונתי לגרזנית, אבל את י

יודעת שאני חושבת שהשמות של ילדייך יפים. ואני ובעלי אמרנו בתחילת ההריון הזה שאם זו בת נקרא לה רעות... יש בן, ואני אוהבת את השמות יפתח, עידו, נדב, ארז.

תאירעות

New member
../images/Emo10.gifסתם..האמת שגם אני אוהבת את השמות

שציינת,אוהבת שמות "של פעם" אבל לא פעם מדי... את רואה על שם אחד כבר הסכמנו(אסף).

mil71

New member
גם השם שלי מיוחד, ולא מוכר

ולא הייתי מחליפה אותו בחיים לפי דעתי זה עושה אותי קצת שונה מאחרים, מיוחדת יותר....

rjf

New member
גם לא אוהבת שמות מיוחדים

או שמות שיש להם פרוש. אני אוהבת שהילד יקבע לבד מי הוא ובמה ואיך הוא מיוחד. אני אוהבת שמות שנעימים בפה ובאוזן. לבן שלי קוראים איתי

מכירים? או שגם היינו נותנים?

גם אני מחובבי השמות הפשוטים, למרות שאני כן אוהבת שמות בנים לבנות. שמות יותר מיוחדים שאולי הייתי שוקלת - נראה לי שרק פלג, אבל בעלי אומר שזה שם נורא בעיניו. אבל מכירים יש הרבה - אז תלוי מה השאלה.

mevav1

New member
גם אני לא אוהבת שמות מיוחדים

כלומר,אוהבת לשמוע אבל לא עלה במוחי לתת שם מיוחד ונדיר לאחד מילדיי. אבל שם בתי מיתר,הוא שם שעדיין אין אותו הרבה וישנם אנשים,הרבה מהם אלה עולים חדשים שחלא יודעים אפילו מה זה ואז אחרי שאני מסבירה להם מה הפירוש הם אומרים..."אהההה...איזה שם מצחיק זה" או משהו כזה כי מה,הם יקראו לילדם בשם מיתר של גיטרה או בכלל...? אבל אני ישראלית וחיה בחברה ישראלית שתודה לאל יודעים מה זה מיתר ולכן הוא לא נראה לי חריג,טפו טפו טפו. ובאשר לשמות מיוחדים שמאוד אהבתי אבל רק אצל אחרים הם: נילוס ולאחיה קוראים,חירות והם באמת ילדים מיוחדים ומתוקים.

שקדייה

New member
מכירה הרבה, לא הייתי קוראת כך לבני

אני לא אוהבת שמות מיוחדים מידי, כאלו שכל החיים הילד יצטרך להסביר לכל מי שפוגש אותו מה בדיוק עבר להורים שלו בראש כשקראו לו ככה.

שמות

שמות זה טעם מאוד אישי ואני לא בעד שמות "מיוחדים" הרי הילד רוצה להיות כמו כולם בכל אופן אני קראתי לבן שלי אריאל

למעלה