שמות של דמויות

שמות של דמויות

מה עושים לכם שמות של דמויות בספרים? האם הם משפיעים עליכם? האם הם עוזרים לכם לחדד את התמונה בקשר לדמויות? האם אתם עוצרים וחושבים עליהם? אתם רואים את עצמכם קוראים לילד (או לפחות חית מחמד) על שם דמות שאהבתם? ומה בקשר לשמות דמויות שאחרי זה אתם נתקלים בהם במציאות? למשל, יש מחזה אנגלי ידוע מהתקופה האליזבתנית על מורד מפורסם בשם Jack Straw ועכשיו שר החוץ של אנגליה (ושוב בתקופה אליזבתנית, רק שזו אליזבת אחרת) שמו Jack Straw. אני פעם כתבתי ספר (שמעולם לא סיימתי, לתשומת לב Mנטה) והיתה שם דמות עם שם מסוים (לאו דווקא הכי נפוץ בעולם), ועכשיו הכרתי מישהו עם שם כמעט זהה (הבדל של אות). או מה שמישהו אמר כאן פעם איזה התעללות זה שלבן של ג'ו מ"נשים קטנות" קוראים טדי בר (ובסוף הגענו למסקנה שמכיוון שהטדי בר נקרא על שם תאודור רוזוולט, לא היתה שום דרך שזו תהיה התעללות בתקופה הזאת).

Mנטה

New member
לי כמעט קראו שירה ../images/Emo6.gif

הורי מעריצי עגנון והיו עוד כל מיני סיבות, אבל בסוף הם ויתרו, וקראו לי בשם מהתנ"ך. לא היתי קוראת לילד שלי על שם מישהו שאני מכירה, בין מהחיים ובין מהספרות.

Boojie

New member
לחתולה שלי קוראים פיקסל

על שמו של חתול ג'ינג'י שיודע לעבור דרך קירות, שכיכב בספריו של היינליין ("החתול העובר דרך קירות" ו"עריצה היא הלבנה"). היא אכן ג'ינג'ית, ואכן עוברת דרך קירות. הנה תמונה של פיקסל המקורי (יושב על כתפה של הבחורה). הכריכה הישראלית, אגב, הרבה יותר יפה (אותו ציור, צבעים יותר נורמליים). החתול שלנו, לעומת זאת, מתהדר בשם היינלין (נו, מאיפה הוצאנו את זה?) ומכונה מדי פעם גם "קזין קטן" (מחווה ללארי ניבן, הקזין הם גזע תבוני דמויי חתולים) ו"חתולהו" (מחווה לקתולהו של ה"פ לאבקראפט). החתולה השלישית שלנו נקראת טריגר, לא על שמה של שום דמות (אם כי אחד השיקולים שלנו בבחירת השם היה הדמיון לטיגר). מדי פעם אנחנו טוענים שהם שחזור של חולית - טריגר הקטנה, השחרחורת וירוקת העיניים היא פול אטראידס, היינלין הג'ינג'י השמן הוא הברון הרקונן, ופיקסל הג'ינג'ית המגודלת אך החטובה היא פייד ראותה, ושניהם ביחד רודפים את טריגר עד חורמה.
בקיצור, חתולינו הם מיטב עולמנו הספרותי.

Rivendell

New member
שמות זה דבר מאוד חשוב אצלי.

כך שאניא ומרת "כן" לכל הסעיפים - זה עוזר לי לאפיין את הדמות, זה משמעותי עבורי, ואני באופן כללי גם אוהבת שמות וחקר שמות (משמעויות וכו'). יש לי קובץ ענק במחשב מגיל 15 או 16, עם כל מיני שמות שראיתי ומצאו חן בעיני, והמשמעות שלהם. תמיד היתה לי חיבה בלתי מוסברת לנושא
. לחתולה שלי קוראים על שם דמות ספרותית, אבל לא בגלל שזו דמות שאהבתי אלא כי זה שם (ודמות) מלכותיים מאוד, וזה פשוט תפור על החתולה שלי, שהיא באופן חד-משמעי מלכה. גם הרעיון של לקרוא לילד על שם דמות ספרותית נראה לי לא רע בכלל. יש על מה לדבר. והטדי בר זו היתה הערה שלי, ובזכות זה גם למדתי משהו חדש. אם כי תודו שכיום זה נראה ממש גובל בהתעללות בילד
.

אני אספנית שמות

פעם (בסביבות גיל 15) היתה לי מחברת עם שמות שאהבתי, פלוס פירושים, פלוס שפת מקור, פלוס דירוג לפי עד כמה אהבתי אותם. תמיד אמרתי שכשיהיה לי חתול יקראו לו על שם דמות במיתולוגיה היוונית, אבל יש לי 3 חתולות וזה לא חל על אף אחת מהן. לראשונה - החתולה המשפחתית שלנו - קוראים שנהב, על שם הצבע שלה (אני בחרתי). לשלישית קוראים טארה - כי היא שחורה כמו זפת (tar) וגם קצת על שם הדמות מ"באפי" בגלל הקשר של חתולים שחורים למכשפות (טארה מ"באפי" היא מכשפה) ובגלל שהיא מגניבה ובגלל ששתי הבנות שמצאו אותה והביאו אותה אלי נורא אוהבות אותה. ולשניה קוראים בְּרַיוֹנִי, ולא על שם הדמות מ"כפרה". פשוט יום לפני שמצאתי אותה דיברתי לראשונה עם הבמאית בקבוצת התאטרון החובב אליה הצטרפתי באותה תקופה והיא שאלה איך קוראים לי ואם יודעים לבטא את השם שלי כמו שצריך וסיפרה שיש לה בת בשם בריוני ומה השם אומר (ורד בר) ומאיזה שפה זה מגיע (גאלית) וזו היתה הפעם הראשונה ששמעתי את השם ומיד רציתי להוסיף אותו לאוסף השמות החביבים עלי. הקטע המצחיק הוא שמאז יצא לי להכיר את בריוני המקורית והיא אפילו נהייתה חברה מאד טובה שלי, אז יוצא שלחתולה שלי ולחברה טובה שלי יש אותו שם

Rivendell

New member
את רצינית? אני לא לבד!?

שנים הייתי בטוחה שזו מוזרות שלי בלבד. אפילו אמא שלי כבר לא היתה מוכנה לדבר איתי על הנושא
. היו לי המון אתרים עם שמות ומשמעויות, ומה שהכי מצא חן בעיני צירפתי לי לקובץ. שיהיה.

Boojie

New member
לא רק שאת לא לבד,

יש כיום כמה וכמה אתרים שעוסקים במדרש שמות. אחד המוצלחים שבהם, לטעמי, הוא behind the name. שעות של הנאה.

ותמונה של בריוני הפרח

שהוא אגב צמח רעיל, אם זה עוזר לכם להבין את "כפרה" יותר טוב (לי זה בהחלט עוזר להבין גם את חברה שלי וגם את החתולה שלי - שתיהן קצת מופרעות).

ואני תמיד חלמתי לקרוא לבעל חיים

ארנסט על שם גיבור המחזה חשיבותה של רצינות של אוסקר ויילד... למרבה הצער, לאנשים נוספים במשפחה שלי יש גם דעה בנושא והלובי שנוצר נגדי בעניין זה גם להעדפת שמות נורמטיבים יותר...

Rivendell

New member
לדעתי היה ממש חמוד.

קולין פירת', נו
. והתלבושות, התלבושות. כל הסרט משכתי לחברה שלי בשרוול ואמרתי לה "כזו! כזו שמלה אני רוצה!"
.

חכי שתראי מה אני הולכת ללבוש בהצגה

השנה! עוד לא ראיתי, אבל הבמאית תיארה שתיים מהתלבושות שאני אמורה ללבוש. בכל אופן, הכל מתרחש בתקופה של המערב הפרוע, אז את יכולה לדמיין!

למעלה