שמות משפחה

Melitz

New member
האם זה היה מקובל באיזורים מסויימים או במילים אחרות, נניח שאני רוצה למצוא רישומי לידות ונישואין של מקומות מסויימים בליטא ובארכיונים רשמיים שם, אז יש לי כנראה בעיה רצינית ? וזה מוביל אותי לשאלה נוספת, האם תופעת אי רישום נישואין ולידות חיתה תופעה המונית ?

motyka

New member
כנראה שבאמת תהיה לך בעיה

זו היתה תופעה המונית בפולין ובתחום המושב. לכן הרבה נישאי יהודים לא נרשמו בנישואים האזרחיים.

gideonh10

New member
ספרי הקהילות

איך אפשר לברר איזה ספרים נמצאים ואיפה? גדעון

wow1

New member
ארנה, תוכלי להרחיב על הפנקסים הללו?

האם ניתן לעיין בהם? האם ישנה רשימת הקהילות שפנקסיהן שרדו? ואולי חיים יוכל להרחיב? איל.

ornan

New member
פנקסי הקהילות - חיים לוי../images/Emo35.gif../images/Emo101.gif

יידע אותי על המצאותם של פנקסים אלה, חבר הפורום בני הרשקוביץ. במפגש הראשון של חברי הפורום, הציג לנו נחי, סקירה מקפת של הארכיונים בישראל המכילים חומר גניאולוגי, לדעתי יש את המאמר המצויין בקישורי הפורום. למיטב ידיעתי כשבאים לספריה הלאומית, ומחפשים לפי שם מקום במחשב בעיקר לאגף לכתבי יד, ניתן לראות אם יש פנקס קהילה כלשהו. תוך כדי כתיבת התשובה, שלפתי את סקירת הארכיונים ואני רואה שבארכיון לתולדות העם היהודי יש גם פנקסי קהילות, מוהלים, רישומי לידות ופטירות. בשנה שעברה בקרתי בארכיון לתולדות העם היהודי ששכן בבניין סמוך לספריה הלאומית, אך עבר משם לעיר לפני מס' חודשים (אינני יודעת לאן). אני חפשתי לפני שנה על מייכוב ובנדין ולא מצאתי, אבל אני מוכרחה לציין שלא חיפוש מעמיק. אני חושבת שחברנו חיים לוי יוכל אולי לעזור בחיפוש. אייל! שווה נסיעה ליום חיפוש בספריה הלאומית, הארכיון לתולדות העם היהודי. נארגן משהו?

friend9

New member
קטלוג המכון לתצלומי כתבי יד

חיים לוי !! ילמדנו רבנו איך מגיע אזרח מן השורה לעיון בתצלומים עצמם. חיפוש בקטלוג ניתן לעשות מהבית, http://ram1.huji.ac.il:83/ALEPH/HEB/MSS/MSS/MSS/START היקשתי פנקס וקיבלתי עושר כזה של מסמכים, רבים מהם עם חומר גנאלוגי ראשוני. מדהים !

חייםלוי

Member
מנהל
כדי לראות את המסמכים צריכים

להגיע לספריה הלאומית למחלקת תצלומי כתבי יד ולבקש את המיקרופילמים המתאימים.

כוכה

New member
חיים - האם אין רשימה מרוכזת

של קהילות, שנים, ארצות???

wow1

New member
רשומות בבליוגרפיות של דוחות הקהילות

ושאר כתובים ניתן לחפש בכתובת שסיפק פרנד. בוחרים "דפדף", "כותרים" - שם עיירה רצוי בתעתיק הלועזי או "נושאים" - פנקס למשל, ומגלים מה יש ומה אין לגבי כל עיירה ועיירה. ישנן עיירות שכלל אינן מוזכרות כמו מייכוב, ( צר לי ארנה ), ולעומת זאת לקהילת מקנס ( שמח בשמחתך, הדס ) ישנן 189 רשומות. אלי, תשמח לשמוע שאונטר ואויבר ווישווע, צנועות מבחינת הקף הרשומות, 3-4 ביחד, אולם אלא רשומות בעלות משמעות גניאולוגית של חברה קדישא, למשל, המשתרעות על פני סוף המאה ה-19 ותחילת ה-20. כך שהמלצתי, לפני שמפתחים ציפיות, לבדוק את המצאי.גם אני התאכזבתי מן הקיים אודות בוצ'אץ. איל.

wow1

New member
למעט ספר אחד (מצורפת תמונת הרשומה)

אין החזרים נוספים לשם העיר: "בנדין". בתעתיק הלועזי: "Bendin", אין כלל החזרים. איל.

wow1

New member
הפנמתי. תודה. גם Bedzin אינה מניבה

תוצאות. איל.

א77

New member
ידעתי שתקפוץ../images/Emo6.gif

ידעתי שתקפוץ כשתראה את בנדין...

הדס ח

New member
אייל, בבקשה פרט, נמק והסבר....

בבקשה לא לשכוח שאני לא מומחית.... אתה כבר מנוסה הרי ויודע שכשמסבירים לי לאט (ובפירוט) אני מבינה מהר.... איך בדיוק מצאת 189 רשומות על מקנס??? תודה הדס

eph

New member
קטלוג המכון לתצלומי כתבי יד

ל-FRIEND9 ! למרות נסיונות חוזרים ונשנים להיכנס לכתובת שנתת למכון אני מקבל כל הזמן הודעת שגיאה. 1). האם הכתובת אכן נכונה ? 2). אם כן , אולי אתה יכול לתת את הכתובת הראשית של המכון ? תודה.

למעלה